Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Η προηγμένη ασφάλεια των μοντέλων Volvo

Ελλάδα 22:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η προηγμένη ασφάλεια των μοντέλων Volvo

Volvo

Η προηγμένη ασφάλεια των μοντέλων Volvo

Volvo

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου και πόσο ασφαλείς νιώθουν οι επιβάτες είναι το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να απασχολεί μία αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo έχει επενδύσει χρόνο και χρήμα για το πώς μπορεί να είναι “φρούρια” ασφαλείας όλα της τα μοντέλα και φυσικά είναι κάτι που επετεύχθη με σκληρή δουλειά και καινοτόμες ιδέες.

Η Volvo έχει μία πολύ βαριά κληρονομία στα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας και αποτελεί πρωτοπόρος σε πολλά από αυτά. Από το 1959, που ο Nils Bohlin εισήγαγε τις ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε μοντέλο παραγωγής, η σουηδική εταιρεία δεν σταματάει να εξελίσσει την ασφάλεια που παρέχει ένα Volvo.

Αργότερα (1998) παρουσιάστηκε το σύστημα προστασίας από τραυματισμούς στον αυχένα, η ανίχνευση πεζών με πλήρως αυτόματο φρενάρισμα (2010) και άλλα πολλά, τα οποία προστάτεψαν αρκετές ζωές.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, τα μοντέλα της Volvo, πιο εξελιγμένα από ποτέ εξοπλίζονται με συστήματα όπως είναι το City Safety, το οποίο είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις ολόκληρης της γκάμας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα: Cross traffic detection, που καθιστά πιο ασφαλή την έξοδο με την όπισθεν από μία κάθετη θέση στάθμευσης, Pedestrian & Cyclist detection, το οποίο εντοπίζει τους πεζούς και τους ποδηλάτες, φτάνοντας στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος αυτόνομα.

Advertisement

Παράλληλα, προσφέρονται τα: Run-Off Road Mitigation & Run-Off Road Protection, που συμβάλλουν στο να μην εκτραπεί το αυτοκίνητο εκτός δρόμου ακούσια, Oncoming Lane Mitigation, Oncoming Mitigation by Braking, Driver Alert Control, Road Sign Information, καθώς και Connected Safety (δεδομένα που μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο από αυτοκίνητο σε άλλο αυτοκίνητο και βοηθούν εσάς και άλλους για το τι μπορείτε να βρείτε εμπρός σας στο δρόμο).

Advertisement

Ακόμα, ένα από τα δημοφιλέστερα προαιρετικά συστήματα είναι το Intellisafe Surround (BLIS με Cross Traffic Alert), το οποίο μειώσει το στρες στην πυκνή κυκλοφορία με προειδοποιήσεις και ενεργή υποστήριξη, επαναφέροντάς σας στη σωστή πορεία. Όταν ένα όχημα εισέρχεται στο τυφλό σημείο σας ή πλησιάζει γρήγορα σε μια από τις λωρίδες εκατέρωθεν του αυτοκινήτου σας, το BLIS μπορεί να σας προειδοποιήσει ανάβοντας ένα φως στον αριστερό ή το δεξιό εξωτερικό καθρέφτη.

Αποκλειστικά στον στάνταρ εξοπλισμό των Volvo της Σειράς 90 συναντάμε Pilot Assist, το οποίο είναι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και προσφέρουν μία γεύση του… μέλλοντος, σήμερα!

Advertisement