Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Κορυφαίες διακρίσεις σε σχεδίαση και ασφάλεια

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.4: Κορυφαίες διακρίσεις σε σχεδίαση και ασφάλεια

VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Κορυφαίες διακρίσεις σε σχεδίαση και ασφάλεια

VOLKSWAGEN 2021-1

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της VW δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, συγκεντρώνοντας κορυφαία βραβεία για την συνολική του παρουσία και την υψηλότερη βαθμολογία για την ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ξεκάθαρη στρατηγική για παγκόσμια κυριαρχία και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η VW δημιουργεί μία νέα γκάμα μοντέλων με τα χαρακτηριστικά ID. με καινοτόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και new age σχεδιαστικά στοιχεία. Το πρώτο ηλεκτρικό της SUV ονομάζεται ID. 4 και ήδη έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, όντας ένα αυτοκίνητο με απίστευτες επιδόσεις και μία νέα μοναδική αίσθηση premium od;hghshw.

To ΙD.4 είναι ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο για την εταιρία, καθώς θα είναι το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό της μοντέλο, θα πωληθεί σε όλες τις αγορές του κόσμου, ενώ λόγω και του SUV χαρακτήρα θα είναι η αιχμή του δόρατος των πωλήσεων.

Η παραγωγή στο Zwickau της Γερμανίας και στα εργοστάσια των Anting και Foshan (και τα δύο στην Κίνα) έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή στην Chattanooga των Η.Π.Α. και ένα ακόμα εργοστάσιο στη Γερμανία, στο Emden.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ID.4 έχει ήδη κάνει αρκετή αίσθηση ανάμεσα σε ειδικούς αλλά και το παγκόσμιο κοινό. Και κέρδισε εξ αρχής σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και τον τίτλο του “Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021”.

Τα World Car Awards απονέμονται από περισσότερους από 90 διεθνείς δημοσιογράφους αυτοκινήτων από 24 χώρες, οι οποίοι ψηφίζουν τις καλύτερες καινοτομίες στην παγκόσμια αγορά. Τα οχήματα που επιλέγονται για το βραβείο World Car of the Year πρέπει να κατασκευάζονται σε τουλάχιστον 10.000 μονάδες ετησίως και να προσφέρονται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

Advertisement

Με τη νίκη στην 17η χρονιά του βραβείου World Car of the Year, το ID.4 συνεχίζει την ιστορία επιτυχίας της Volkswagen σε αυτόν τον διαγωνισμό. Κάτι που δεν αντανακλά μόνο την αποδοχή από τον Τύπο αλλά και από το κοινό. Η Volkswagen σχεδιάζει να παραδώσει φέτος περίπου 150.000 ID.4 παγκοσμίως. Η ηλεκτρονική επίθεση αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής ACCELERATE της Volkswagen, καθώς η εταιρία σχεδιάζει να φέρνει τουλάχιστον ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στην αγορά κάθε χρόνο.

Advertisement

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο ξεχώρισε αμέσως το νέο ΙD.4 αφορά την ασφάλεια που παρέχει στους επιβάτες του. Το νέο ID.4 απέδωσε εντυπωσιακά στις δοκιμές πρόσκρουσης Euro NCAP (European New Car Assessment Program). Με πέντε αστέρια, το πρώτο compact SUV της Volkswagen το οποίο βασίζεται στο νέο πλαίσιο για ηλεκτρικά μοντέλα (ΜΕΒ), κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία βαθμολογία. Το ID.4 πήρε επίσης πολύ καλές βαθμολογίες και στις επιμέρους μετρήσεις, για την προστασία των επιβατών, των παιδιών, των πεζών καθώς και σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την προστασία των επιβατών, το ID.4 πέτυχε την κορυφαία αξιολόγηση του 93%. Για τα παιδιά η αντίστοιχη βαθμολογία ήταν το εξαιρετικό ποσοστό του 89%. Αυτές οι αξιολογήσεις βασίζονται σε τρεις σημαντικές εκτιμήσεις. Εκτός από την εξέταση της προστασίας που παρέχουν τα συστήματα συγκράτησης παιδιών σε περίπτωση μετωπικής ή πλευρικής πρόσκρουσης, η αξιολόγηση εξέτασε επίσης τις επιλογές στο όχημα για την εγκατάσταση παιδικών καθισμάτων διαφόρων μεγεθών καθώς και τον εξοπλισμό που προσφέρει ένα όχημα για τη μεταφορά παιδιών.

Advertisement

Εκτός από την προστασία των επιβατών, το Euro NCAP εξετάζει επίσης πόσο καλά τα αυτόματα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) μπορούν να προστατεύσουν τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου – πεζούς και ποδηλάτες – σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Οι αξιολογητές του ΕuroNCAP σημείωσαν ως θετικό το γεγονός ότι όλα τα βασικά συστήματα υποβοήθησης βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου

Το ID.4 διαθέτει επίσης έναν κεντρικό αερόσακο για τα μπροστινά καθίσματα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή, στην καλύτερη περίπτωση, στην πρόληψη πιθανής επαφής με το κεφάλι μεταξύ οδηγού και συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, για παράδειγμα.

Με βαθμολογία 85%, το πλήρως ηλεκτρικό SUV της VW παρουσίασε επίσης εξαιρετική απόδοση στην κατηγορία των συστημάτων υποβοήθησης για τον οδηγό. Η βαθμολογία για την προστασία πεζών και ποδηλατών ήταν 76%, βαθμολογία που και αυτή κρίνεται ιδιαίτερα υψηλή για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το νέο ΙD.4 διατίθεται ήδη στην χώρα μας σε μία αρκετά πλούσια γκάμα εκδόσεων σε απόδοση και εξοπλισμό. Πέρα από τις αρχικές εκδόσεις ID.4 1ST, υπάρχουν πλέον και νέες εκδόσεις, σε πιο προσιτές τιμές που καθιστούν το ID. 4 ιδιαίτερα ελκυστικό σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Πρόκειται για τις εκδόσεις Pure και Pure +, με την μπαταρία των 52 kWh και αυτονομία που φτάνει τα 345 χιλιόμετρα. ΤοID.4 Pure, με ισχύ 149 PS (109 kW), καθίσταται πλέον το πιο προσιτό στη γκάμα, με προτεινόμενη λιανική τιμή 31.200 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 37.200 €, επιδότηση 6.000 €).

Το ID.4 Pure +, που διαθέτει το πακέτο Performance για αναβάθμιση της ισχύος στους 170 PS (125 kW), έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 34.283 € (με επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 39.000 €, επιδότηση 4.718 €). Διαθέσιμη είναι και η έκδοση Pro +, με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh και αυτονομία έως 522 χιλιόμετρα, η οποία χάρη στο πακέτο Performance αποδίδει 204 PS (150 kW).

Το ID.4 Pro + έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 40.172 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 45.700 €, επιδότηση 5.528 €). Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια μπαταρία και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων, διατίθεται και η έκδοση “Family”, με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

Η γκάμα του μοντέλου κορυφώνεται με τη νέα έκδοση ID.4 GTX η οποία εκφράζει την σπορ διάσταση της VW και στην ηλεκτρική εποχή. H τιμή του στα 47.000 ευρώ συμπεριλαμβανόμενης της επιδότησης του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” είναι ιδιαίτερα ελκυστική αν κρίνουμε την κορυφαία του απόδοση των 299 ίππων και τις μοναδικές επιδόσεις του, καθώς καταφέρνει να επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα, όντας ένα καθαρόαιμο σπορ SUV για ένα κοινό που γνωρίζει και ξέρει πως να απολαύσει τις κορυφαίες δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.4: Η ηλεκτρική επανάσταση στα SUV
VW ID.3: Tο μέλλον είναι ηλεκτρικό και για όλους
Ηλεκτρικό VW με τιμή κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ