Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδεύοντας με την Alfa Romeo Giulia!

Ελλάδα 11:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταξιδεύοντας με την Alfa Romeo Giulia!

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδεύοντας με την Alfa Romeo Giulia!

ΔΟΚΙΜΕΣ

Συμπληρώσαμε 780km μέσα σε μια μέρα πίσω από το τιμόνι της ολοκαίνουργιας Alfa Romeo Giulia. Είχαμε στα χέρια μας την έκδοση Q2 με το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό πίσω, τον 4κύλινδρο υπετροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 2.2lt/180PS, 38.7kgm που συνδυάζονταν με 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Για όσους πιθανόν να μην θυμούνται η Giulia είναι το νέο μοντέλο της Alfa Romeo στη μεσαία κατηγορία. Ανταγωνιστές της είναι η BMW σειρά 3 και η Mercedes C Class επίσης πισωκίνητα μοντέλα.

Η Giulia ζυγίζει 1374kg έχει μήκος 4.6m και πωλείται εδώ και μερικούς μήνες στη χώρα μας. Κινηθήκαμε μαζί της από το κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραλιακή μέχρι το Σούνιο και από κει μέσω της λεωφόρου Λαυρίου, της Αττικής Οδού και του αυτοκινητόδρομου Αθηνών Πατρών φτάσαμε στην Πάτρα. Επιστρέψαμε αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.
Ξεκινώντας από το εσωτερικό αξίζει να τονίσουμε την άνεση των καθισμάτων, την άψογη εργονομία και την μοναδικής αισθητικής οθόνη multimedia που είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό τόσο αρμονικά που σχεδόν δε γίνεται αντιληπτή όταν είναι σβηστή. Αξίζει ν’ αναφέρουμε το σύστημα cruise control αλλά και την υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας που πραγματικά αποτελούν φύλακα άγγελο στο ταξίδι. Τέλος το χαμηλό επίπεδο θορύβου κύλισης αλλά και την πολύ καλή αεροδυναμική του σχήματος.

Advertisement
Advertisement

Alfa-Romeo-Giulia-tp-c640

Η Giulia ταξιδεύει σε ταχύτητες λίγο πάνω από τα όρια νομιμότητας με τον πετρελαιοκινητήρα να γυρίζει ράθυμα στις 2000rpm με 6η σχέση στο κιβώτιο. Με την χαρτογράφηση στο Natural το τράβηγμα είναι θετικό ανεξαρτήτως στροφών ενώ το κιβώτιο σε προδιαθέτει ν’ αλλάζεις συνεχώς ταχύτητες. Αν θες κάτι παραπάνω υπάρχει η χαρτογράφηση Dynamic όπου εκτός της άμεσης απόκρισης του κινητήρα, έχεις πιο σφικτή ανάρτηση, πιο βαρύ τιμόνι και άλλα.

Σε δρόμο με στροφές η Giulia έχει ουδέτερη συμπεριφορά, με υψηλά περιθώρια ασφάλειας. Το πίσω μέρος δε γλιστρά ποτέ, χωρίς όμως τα ηλεκτρονικά να έχουν πολύ δουλειά καθώς τη μοιράζονται με το διαφορικό Q2. Το εμπρός μέρος παραμένει εντυπωσιακά στην πορεία σε σημείο που να πονάει ο αυχένας σου. Μας έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση ότι παρά τον πολύ κακό/επικίνδυνο/ψυχοφθόρο δρόμο φτάσαμε ξεκούραστοι στην Πάτρα. Σ’ αυτό συνέβαλαν η περίσσεια ροπής του κινητήρα, η άνεση της ανάρτησης, η ακαμψία του αμαξώματος, η απουσία θορύβων. Στην κίνηση του λιμανιού απενεργοποιήσαμε το Start /Stop η λειτουργία του θα μπορούσε να είναι πιο ραφιναρισμένη.

Advertisement

Στην επιστροφή είχε νυχτώσει. Με μια κίνηση από τον ειδικό περιστροφικό διακόπτη αριστερά από το τιμόνι χαμηλώσαμε την ένταση στο φωτισμό καμπίνας στο ελάχιστο. Τα έξυπνα φώτα του αυτοκινήτου (led) που ανάβουν και σβήνουν μόνα τους τη μεγάλη σκάλα ήταν μια επιπλέον βοήθεια στο ταξίδι μαζί με το Cruise Control και το Keep Lane Assist. Ο δρόμος από την Κόρινθο μέχρι την Αθήνα ήταν άδειος αργά τη νύχτα. Μας εντυπωσίασε η άνεση του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες, η εξαίρετη συμπεριφορά του στον πλάγιο άνεμο, η αμεσότητα και σταθερότητα σε φρενάρισμα πανικού από τα 130km/h. Βγαίνοντας από την Αττική Οδό και μέχρι να φτάσουμε σπίτι, περασμένα μεσάνυχτα πια, σκεφτόμασταν τον πρώτο μας έρωτα γι’ αυτή την πανέμορφη Ιταλίδα. Εξελίσσεται πράγμα σπάνιο για τη δουλειά μας, μήπως να γίνει πιο μόνιμη η σχέση; Σκέψεις εν αναμονή των δίλιτρων υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκίνητων εκδόσεων με 200PS ή 280PS.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Alfa Romeo Giulia 2.2lt diesel/180PS
Κινητήρας:  2.143 cc
Ισχύς: 180 PS/3750 rpm
Ροπή: 38.7 kgm/1.750 rpm
Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς
Επιτάχυνση 0-100 km: 7,2 sec
Τελική ταχύτητα:  230 km/h
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 6,4 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 109 gr/km
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Βάρος: 1374 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.643/1.860/1.436 mm
Χώρος αποσκευών: 480lt
Τέλη κυκλοφορίας: 107 ευρώ
Τιμή:  40.500 ευρώ

Advertisement