Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στα χέρια των δοκιμαστών του No1 αυτοκινητικού site, και του πρώτου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα… περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, αφού διανύουν πολλά και απαιτητικά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες.

Advertisement
Advertisement

DS 3 CROSSBACK 1.2 PURETECH 130 PS PERFORMANCE
Ηρθε στις 9 Φεβρουαρίου με 3.582 km. Τώρα έχει 9.918 km. Κατανάλωση 7,7 lt/100 km

Αναδουλειές και για το DS 3. Καλά όχι ακριβώς, διότι ποτέ δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε και οι υποχρεώσεις έτρεχαν, παρ’ όλη την καραντίνα, αλλά οπωσδήποτε οι μετακινήσεις μειώθηκαν και το DS 3 που το προορίζαμε πρωτίστως για ταξίδια και δημοσιογραφικές αποστολές εκτός Αττικής τον περασμένο μήνα ξεκουράστηκε. Τις λίγες φορές που αναγκαστήκαμε να το επιστρατεύσουμε, πάντως, αντεπεξήλθε όπως κάθε φορά: με χάρη και αποτελεσματικότητα. Ο φωτογράφος σχεδόν το απαιτεί για camera car, διότι η άνεση της ανάρτησης και η απορροφητικότητά της τον βολεύουν για να μην ταρακουνιέται όταν φωτογραφίζει. Και εμείς δεν του χαλάμε χατήρι, φυσικά. Το DS 3 μπορεί να έχει λίγο περίεργη εργονομία, αλλά η ευκολία και η άνεση με την οποία σε μεταφέρει στην άδεια πόλη είναι αξιοθαύμαστη.

PEUGEOT 208 1.2 PURETECH 100 MT6 ALLURE
Ηρθε στις 10 Μαρτίου με 4.000 km. Τώρα έχει 4.441 km. Κατανάλωση 6,6 lt/100 km

Advertisement
Advertisement

Εδώ και δύο μήνες που έχουμε στην κατοχή μας το Peugeot 208 βαρεθήκαμε να βλέπουμε τα βλέμματα των περαστικών όταν κινείται ή παραμένει σταθμευμένο. Εξακολουθούμε να εντυπωσιαζόμαστε από τον 3D ψηφιακό πίνακα οργάνων που διαθέτει πολλαπλές ρυθμίσεις και ενδείξεις ενώ στο κέντρο του ταμπλό η μεγάλη οθόνη πολυμέσων είναι το κεντρικό σημείο για πάρα πολλές ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων για το κλιματιστικό, το σύστημα πλοήγησης, το ηχοσύστημα κ.ά. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο απλό στη χρήση, αλλά το μαθαίνεις σχετικά εύκολα. Πέραν της ποιότητας κατασκευής, μας εντυπωσίασε και με το χαμηλό κόστος χρήσης του. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 5,9-6,2 lt/100 km, με τον υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο PureTech των 100 PS να αποδεικνύεται υπεραρκετός για αστική -και όχι μόνο- χρήση.

NISSAN QASHQAI 1.5 DCI
Ηρθε στις 23 Μαρτίου με 21.750 km. Τώρα έχει 22.271 km. Κατανάλωση 6,1 lt/100 km

Advertisement

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από τη στιγμή που το Nissan Qashqai 1.5 dCi εντάχθηκε στον στόλο των αυτοκινήτων μας. Το best-seller μοντέλο της Nissan μάς συνόδεψε στις περιορισμένες μας μετακινήσεις αυτό το διάστημα, αποτελώντας πολύτιμο σύμμαχο στις παραγωγές των φωτογραφιών μας. Το Qashqai που έχουμε στα χέρια μας, με το ιδανικό για εμάς set-up ανάρτησης – ελαστικών, φροντίζει να μας μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια σε κάθε μας μετακίνηση. Παράλληλα, ο 1.500άρης ντίζελ κινητήρας μάς αποζημιώνει με την εξαιρετική του οικονομία, αφού η μέση τιμή που έχουμε καταγράψει κινούμενοι στους άδειους δρόμους της πόλης μας είναι μόνο 6,1 lt/100 km.

Advertisement

SUZUKI SWIFT 1.2 HYBRID
Ηρθε στις 16 Ιανουαρίου με 3.578 km. Τώρα έχει 6.348 km. Κατανάλωση 5,6 lt/100 km

Πρώτη φορά από τον Ιανουάριο που το Swift έχει κάνει τόσα λίγα χιλιόμετρα. Να σκεφτείτε ότι όλον τον προηγούμενο μήνα τον έβγαλε με €20 βενζίνη. Σε αυτό βέβαια ευθύνεται και το ήπιο υβριδικό σύστημα που βοηθά τα μέγιστα στη χαμηλή κατανάλωση. Τα 5,6 lt/100 km είναι αν μη τι άλλο μια τιμή που, ακόμα και φουλ υβριδικό, δυσκολεύεται να πετύχει. Σε αυτό συντέλεσε φυσικά τόσο το μικρό βάρος του όσο και η απρόσκοπτη κίνησή του στους άδειους δρόμους της πόλης.

Advertisement