Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

“Πιέζουμε” τη Mercedes-Benz GLA

Ελλάδα 5:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Πιέζουμε” τη Mercedes-Benz GLA

ΔΟΚΙΜΕΣ

“Πιέζουμε” τη Mercedes-Benz GLA

ΔΟΚΙΜΕΣ

Βάλαμε 800km υπό πίεση από Σάββατο βράδυ μέχρι Κυριακή πρωί με την προσθιοκίνητη GLA, 1.6lt, 156PS και αναφέρουμε!

Advertisement
Advertisement

ΔΟΚΙΜΗ: ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Καταρχάς το πρώτο που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως η εν λόγω απόσταση καλύφθηκε χωρίς ανεφοδιασμό, η GLA 200 των 1400kg κινούμενη σβέλτα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο κατανάλωσε 6.5lt/100km με δυο επιβαίνοντες, πράγματα και συνεχή χρήση του κλιματισμού. Απαιτεί βενζίνη 98 οκτανίων που δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά οπότε κατοστάρα.

Το αυτοκίνητο δοκιμής μας ήταν εξοπλισμένο με ημιαυτόματο κιβώτιο 7G – DCT διπλού συμπλέκτη το οποίο έχει ειδική ηλεκτρονική παραμετροποίηση για το συγκεκριμένο κινητήρα 1.6lt. Το αποτέλεσμα άψογο καθώς οι αυτόματες αλλαγές σχέσεων είναι ανεπαίσθητες ανεξαρτήτως προγράμματος χαρτογράφησης και ρυθμού οδήγησης. Εναλλακτικά ο οδηγός μπορεί ν’ αλλάζει σχέσεις από τα paddles πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Η κοντή κλιμάκωση σε συνδυασμό με τη ροπή των 25+kgm που είναι πρακτικά διαθέσιμη σε όλο το φάσμα στροφών προσφέρουν μια ομαλή ροή στο πολυτελές SUV. Πουθενά δε σου λείπει η δύναμη και δεν αισθάνεσαι κρεμασμένος από τον κινητήρα το αντίθετο!

Η άνεση στο ταξίδι είναι επιπέδου Mercedes! Το μικρό SUV διαθέτει γόνατα McPherson εμπρός, πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Το σετάρισμα στην GLA 200 δοκιμής μας που φορούσε ελαστικά 215/60/17 ήταν επικεντρωμένο στην άνεση. Η μικρή Mercedes περνά με άνεση λακκούβες και σαμαράκια χωρίς να υστερεί στις στροφές. Στο ταξίδι το αυτοκίνητο είναι σταθερό, ξεκούραστο, χωρίς έντονους αεροδυναμικούς θορύβους ή θορύβους κύλισης. Το εσωτερικό άνετο, ειδικά σε ύψος με ορατότητα περιμετρικά πολύ καλή. Επιλέγεις ταχύτητα λίγο πάνω από τα 120km/h ενεργοποιείς το Adaptive Cruise Control και αφήνεις την GLA να σε πάει στον προορισμό σου. Την ίδια στιγμή απολαμβάνεις τη μουσική της αρεσκείας σου ή μια πολιτισμένη – ασφαλή επικοινωνία χάρη στο ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας Bluetooth που διαθέτει το αυτοκίνητο.

Advertisement

Φτάσαμε κιόλας;
Στο δρόμο αντιμετωπίσαμε δύσκολες συνθήκες. Φύγαμε σούρουπο, κουρασμένοι, άρχισε να βρέχει αφού νύχτωσε και το ξημέρωμα στην επιστροφή είχε καταχνιά σε κάποια σημεία. Το ESP μας προφύλαξε σε δυο δύσκολες στιγμές στο ξεκίνημα του γλιστρήματος, όχι δεν πηγαίναμε γρήγορα, η κούραση έφερε το λάθος, ανθρώπινο είναι. Εκεί που μετράει τα συστήματα ασφαλείας κάνουν τη διαφορά, ABS, BAS, ASR αλλά και το Collision Prevention Assist. Μετά από 3 ώρες ταξίδι με τη GLA βγαίνεις πιο ξεκούραστος απ’ ότι ξεκίνησες και το επόμενο πρωί ανυπομονείς για τη συνέχεια. Η GLA 200 είναι σίγουρα ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που θα καλύψει τις απαιτήσεις μιας 4μελούς οικογένειας ή ενός νεαρού ζευγαριού στις πλείστες των περιπτώσεων. Ακόμη κι αν κάποια στιγμή ζηλέψετε την δόξα των Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, η μικρή Mercedes θα αντιμετωπίσει επάξια την πρόκληση κινούμενη σε ρυθμό που θα σας εκπλήξει.

Advertisement

Τεχνικά χαρακτηριστικά GLA 200 1.6lt
Κινητήρας:
  1.595 cc
Ισχύς: 156 PS/ 5300rpm
Ροπή: 25.6 kgm/ 1250 – 4000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Επιτάχυνση 0-100 km: 8.8sec
Τελική ταχύτητα:  215 km/h
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 6,5 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 135 gr/km
Κιβώτιο:
Αυτόματο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη
Βάρος:
1.395 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.417/1.804/1.494 mm
Χώρος αποσκευών:  420lt
Τέλη κυκλοφορίας: 148 ευρώ
Τιμή: 29.400 ευρώ

Η δοκιμή έγινε με καύσιμα της Jet Oil