Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Opel Adam 1.4

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγούμε το Opel Adam 1.4

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Opel Adam 1.4

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το νέο Opel Adam είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με χαρακτήρα! Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που είχαμε ήταν… με θέα τα αστέρια!

Advertisement
Advertisement

Και δεν υπερβάλουμε. Είχαμε στη διάθεσή μας το μικρό μεν αστέρι της Opel, το Adam, όπου δε, η οροφή του ήταν στολισμένη με led αστέρια! Με αυτόν τον τρόπο, αυτόν δηλαδή του ξεχωριστού αυτοκινήτου για κάθε κάτοχο, η Opel, όχι μόνο προσελκύει νεανικό κοινό, αλλά κάνει κάθε αυτοκίνητο της ξεχωριστό. 4 διαφορετικές επενδύσεις για το εσωτερικό της οροφής του Adam, το κάνουν να ξεχωρίζει από τα μικρά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και δεν είναι μόνο αυτές. 61.232 εξωτερικοί συνδυασμοί και 81.648 εσωτερικοί! Κάτι που σημαίνει διαφορετικές αποχρώσεις οροφής, χρωματιστές επενδύσεις καθρεπτών, διακοσμητικά στοιχεία εσωτερικά, διαφορετικά χρώματα στις μάσκες εμπρός και πίσω, χρώματα στις ζάντες, χρωματιστά ένθετα διακοσμητικά στον πίνακα οργάνων, στην κεντρική κονσόλα, στις θύρες και στο τιμόνι, ενώ με το πακέτο “Multicolor”, έχετε φωτισμό 8 αποχρώσεων με δυνατότητα ρύθμισης έντασης στην περιοχή της κονσόλας, των θυρών και στην περιοχή των ποδιών.

Το Adam μπορείτε να το βρείτε σε 3 ξεχωριστές εκδόσεις: Jam, Glam και Slam! Το Adam JAM απευθύνεται στους τολμηρούς και μοντέρνους που έχουν στυλ και επιδιώκουν να ξεχωρίζουν, το Adam GLAM σε όσους η κομψότητα και η πολυτέλεια είναι τρόπος έκφρασης  & το Adam SLAM είναι για όσους η ζωή είναι γεμάτη αδρεναλίνη και έντονα χρώματα.

Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών κλέβει την παράσταση στην κεντρική κονσόλα, με δυνατότητες αναπαραγωγής μουσικής, Video  και φωτογραφιών μέσω USB, Bluetooth & Aux, ενώ συνδέεται με το Smartphone σας (Apple & Android) και μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα πλοήγησής του κινητού σας. Όλα αυτά, εξωτερικά και εσωτερικά!

Advertisement
Advertisement

Τεχνικά, το νέο Adam εξοπλίζεται προς το παρόν με 2 ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης. Τον 1,4 με τους 100 ίππους, και τον μικρότερο 1,2 λίτρων που αποδίδει 70, ενώ περιμένουμε και τον υπερτροφοδοτούμενο 1000άρη να κάνει την εμφάνισή του που σίγουρα θα προσελκύσει κατά πολύ το ενδιαφέρον του κοινού.

Τον… ουρανό με τ’ άστρα σου προσφέρει το Adam!

Οδηγικά, η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι πολύ καλή. Θα το χαρακτηρίζαμε από τα καλύτερα στην κατηγορία του. Η ροπή του δεν ενθουσιάζει και σίγουρα ο μικρός turbo κινητήρας που περιμένουμε θα κάνει τη διαφορά. Κατά τα άλλα όμως κινείται άνετα και με ασφάλεια εντός και εκτός πόλης με κατανάλωση που μένει κοντά στα 7lt/100 km βάσει της δοκιμής μας. Το Adam εξοπλίζεται με hill hold assist για να μην σας παίρνει η κατηφόρα, καθώς και με τη λειτουργία City που κάνει το τιμόνι πιο ελαφρύ για ευκολότερη μετακίνηση και παρκάρισμα μέσα στην πόλη. Έχει κατακτήσει 4 στα 5 αστέρια ασφαλείας από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφαλείας EuroNCAP και η έκδοση Adam Jam 1.2 ξεκινά στις 12.900 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Opel Adam 1.4
Κινητήρας:
  1.398 cc
Ισχύς:
   100 PS / 6.000rpm
Ροπή:
   13,2 kg / 4.000 rpm
Μετάδοση:
 Στους εμπρόσθιους τροχούς
Κιβώτιο:
 Χειροκίνητο 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα:
  185 km/h
Επιτάχυνση 0-100:
 11,5 sec
Μικτή κατανάλωση:
 5,1lt/100km
Εκπομπές CO2: 119 gr/km
Βάρος:
 1.135kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ:
 3.698/1.966/1.484 mm
Χώρος αποσκευών:  170 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 107 ευρώ
Τιμή: Από 13.900 ευρώ (έκδοση Jam)
Η δοκιμή έγινε με καύσιμα της Jet Oil

Advertisement

Δείτε εδώ πότε θα έρθει ο 1.0 lt κινητήρας αλλά και ένα πρωτότυπο video όπου το Opel Adam τα βάζει με… παρκουρίστες!