Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Mitsubishi Space Star

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε το Mitsubishi Space Star

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Mitsubishi Space Star

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στη Mitsubishi εξέλιξαν έναν άξιο διάδοχο του Colt. Μπορεί να πρόκειται για παγκόσμιο αυτοκίνητο, η κατασκευή και το στήσιμό του δείχνουν όμως ότι είναι… ευρωπαϊκό. «Αυτό που ζητώ από τους Έλληνες είναι να δοκιμάσουν το Space Star. Δεν τους λέω να το αγοράσουν, απλά να το οδηγήσουν και να διαπιστώσουν από μόνοι τους την ευρυχωρία και τις επιδόσεις που προσφέρει», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω του NewsAuto.gr ο αντιπρόεδρος της Mitsubishi Motors, Χιρόσι Χαρουνάρι. Αν θεωρήσουμε τα λόγια αυτά ενδεικτικά της εμπιστοσύνης που έχουν στην ιαπωνική εταιρεία στο νέο τους αυτοκίνητο πόλης, δεν θα έχουμε κάνει λάθος.

Advertisement
Advertisement

ΔΟΚΙΜΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Με μήκος μόλις στα 3,71 m, βρίσκεται από πλευράς διαστάσεων στο κάτω άκρο της κατηγορίας Β. Έχει όμως μεγάλο συγκριτικά μεταξόνιο, στα 2,45 m. Το διαπιστώνεις όταν εισέρχεσαι στα πίσω καθίσματα, όπου θα βολευτούν δύο επιβάτες, ακόμη και ύψους άνω του 1,8 m. Μοναδικό μειονέκτημα το μικρό πορτμπαγκάζ (με όγκο 235 lt) που δύσκολα θα χωρέσει τις αποσκευές άνω των δύο ατόμων. Τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό, την κονσόλα και το εσωτερικό των θυρών είναι μεν σκληρά, έχουν δε καλή συναρμογή και η εικόνα που εκπέμπουν τελικά δεν είναι «φθηνή».

Είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε για σύντομο χρονικό διάστημα το νέο Space Star, τόσο μέσα στο αστικό δίκτυο όσο και στον αυτοκινητόδρομο. Το αξιοσημείωτο με το μικρό της Mitsubishi είναι ότι νιώθεις αμέσως… οικεία μαζί του. Την αίσθηση αυτή σου δίνει τόσο η συνεργασία του 1.2 80 PS με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όσο και η εν γένει οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. [nggallery id=3009]

Advertisement
Advertisement

Ο 3κύλινδρος κινητήρας – μοναδικό διαθέσιμος στην Ελλάδα – είναι ζωντανός από χαμηλά (παρά το γεγονός ότι η μέγιστη τιμή των 10,8 kgm εμφανίζεται στις 4.000 rpm) και δε χρειάζεται να καταφεύγεις στο κιβώτιο για να ανεβάζεις στροφές. Οι μικρές του διαστάσεις και η ευελιξία του, καθιστούν το Space Star ιδανικό σύντροφο για μέσα στην πόλη. Αλλά και στον αυτοκινητόδρομο, το μικρό ιαπωνικό συμπεριφέρεται πολύ «ώριμα». Διατηρεί άνετα υψηλή ταχύτητα, ταξιδεύει με ευστάθεια και δεν εμφανίζει ενοχλητικούς θορύβους στην καμπίνα, ακόμη και με περισσότερα από 130 km/h. Και όλα αυτά με μέση κατανάλωση στη δοκιμή μας λίγο πάνω από 5,5 lt/100 km.

Γνωρίζοντας ότι πλέον ένα σουπερμίνι είναι για τους περισσότερους το μοναδικό αυτοκίνητο στο νοικοκυριό, η εισαγωγική εταιρεία «Αφοί Σαρακάκη» διαθέτει το Space Star με ένα επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο έχει σχεδόν τα πάντα. Ονομάζεται Intense και προσφέρει μεταξύ άλλων 6 αερόσακους, ESP, σύστημα start/stop, κλιματισμό, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες φώτων και βροχής, σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, υπολογιστή ταξιδίου, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέπτες, ραδιο-CD με MP3 και θύρες AUX/USB, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Η τελική τιμή του Space Star με απόσυρση ορίζεται στα 10.990 ευρώ (11.860 ευρώ χωρίς απόσυρση), ενώ και το γεγονός ότι απαλλάσσει τον οδηγό του από τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένα ακόμη συν. Πιο ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουμε να βγάλουμε με την αναλυτική δοκιμή του νέου μοντέλου της Mitsubishi.

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (1.2 MIVEC)

Κινητήρας: 1.193 cc
Ισχύς: 80 PS στις 6.000 rpm
Ροπή: 10,8 kgm στις 4.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 180 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 11,7 sec
Μεικτή κατανάλωση: 4,3 lt/100 km (εργ.).
Εκπομπές CO2: 100 g/km
Βάρος: 845 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3.710/1.665/1.490 mm
Χώρος αποσκευών: 235 lt.
Τέλη κυκλοφορίας:  0 ευρώ
Τιμή: 11.860 ευρώ (10.990 ευρώ με απόσυρση)

Advertisement

Η δοκιμή έγινε με καύσιμα της Jet Oil