Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο VW Touareg

Ελλάδα 4:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο VW Touareg

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο VW Touareg

ΔΟΚΙΜΕΣ

H VW λανσάρει στη χώρα μας την 3η γενιά του Touareg, η οποία έρχεται με πιο επιβλητικό design, μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά και εφοδιασμένη με τα πλέον προηγμένα συστήματα τεχνολογίας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr), ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Advertisement
Advertisement

Το νέο VW Touareg ακολουθεί μια ιστορία 16 ετών και 2 γενιών, κατά την οποία το μεγάλο γερμανικό SUV έχει ξεπεράσει τις 1.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Πλέον, στην 3η του γενιά το Touareg μεγαλώνει σε διαστάσεις σε σχέση με πριν, φθάνοντας πλέον στα 4.878 χλστ. μήκους (+77 χλστ.) και στα 1.984 χλστ. πλάτους (+44 χλστ.), ενώ ελαφρώς χαμηλότερο είναι το ύψος (1.702 χλστ., -7 χλστ.).

Από πλευράς σχεδίασης το μεγάλο γερμανικό SUV εντυπωσιάζει διαθέτοντας ένα επιβλητικό αμάξωμα στο οποίο ξεχωρίζει το τονισμένο εμπρόσθιο τμήμα του και ειδικότερα, η μεγάλη και χρωμιωμένη μάσκα, μαζί με τα full-LED φώτα, που μπορούν να λάβουν ακόμη και τους εξελιγμένους προσαρμοζόμενους προβολείς IQ Light LED Matrix.

NEW VOLKSWAGEN TOUAREG_18

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πίσω, το αμάξωμα του νέου Touareg υιοθετεί αρκετές νευρώσεις και «φουσκώματα», που τονίζουν την παρουσία του, πολλές επενδύσεις χρωμίου, αλλά και στο πίσω τμήμα, μεγάλα σε διαστάσεις LED φώτα και αναγραφή του ονόματος «Touareg» στο κέντρο της πόρτας στα πρότυπα των μοντέλων της «ενδο-ομιλικής» Porsche.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το νέο Touareg στο εσωτερικό του, εκεί όπου η γερμανική μάρκα εφαρμόζει για πρώτη φορά το καινοτόμο Innovision Cockpit, το οποίο συνδυάζει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων (οθόνη 12,3 ιντσών) μπροστά από τον οδηγό, με μια μεγάλη οθόνη αφής 15 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων Discover Premium. Ο χειρισμός γίνεται είτε ανέπαφα, είτε αγγίζοντας την οθόνη και είναι αλήθεια ότι λόγω των πάρα πολλών λειτουργιών και συστημάτων που διατίθενται, απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα εξοικείωσης από τον οδηγό.

NEW VOLKSWAGEN TOUAREG_58

Advertisement

Ποιοτικά, το Touareg στο εσωτερικό του χρησιμοποιεί τα υλικά που αρμόζουν στον ξεκάθαρα premium χαρακτήρα του, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό. Οι χώροι είναι άφθονοι για 5 ενήλικες και το πορτ-μπαγκάζ τόσο χαώδες (810 lt., +113 lt. σε σχέση με πριν), ώστε μας παραξένεψε το γεγονός ότι προς το παρόν τουλάχιστον οι άνθρωποι της VW μας δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξει 7θέσια έκδοση.

NEW VOLKSWAGEN TOUAREG_67

Advertisement

Στο μηχανικό και τεχνικό κομμάτι, στη χώρα μας το νέο Touareg ξεκινά τη διάθεσή του με τον 3λιτρο V6 diesel κινητήρα των 231 και 286 ίππων (500 και 600 Nm ροπής αντίστοιχα). Και οι δύο επιλογές συνδυάζονται με αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων shift by wire με paddles στο τιμόνι, αλλά και με τετρακίνηση 4Motion (μοιράζει συνεχώς τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα έως και κατά 80% σε κάθε άξονα).

NEW VOLKSWAGEN TOUAREG_68

Επίσης, το Touareg είναι και το πρώτο μοντέλο της VW που διαθέτει και σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης, το οποίο σε ταχύτητες έως 37 km/h στρέφει τους πίσω τροχούς σε αντίθετη φορά από τους μπροστινούς βοηθώντας στους ελιγμούς, ενώ σε υψηλότερες τους στρέφει κατά την ίδια φορά μεγιστοποιώντας τα επίπεδα της ασφάλειας.

Advertisement

Εμείς, οδηγήσαμε στα πέριξ της παραλιακής στην Αττική την έκδοση των 286 ίππων του νέου Touareg, με το νέο μεγάλο SUV να μας αφήνει αρχικά άρτιες εντυπώσεις στους τομείς της ηχομόνωσης και της ποιότητας κύλισης (παρά τις 21 ιντσών ζάντες που φορούσε το μοντέλο που οδηγήσαμε) – κάτι πολύ σημαντικό για τους απαιτητικούς ιδιοκτήτες του.

NEW VOLKSWAGEN TOUAREG_47

Το μοτέρ σε συνδυασμό με το κιβώτιο δεν είχε κανένα πρόβλημα να κινήσει σε γρήγορους ρυθμούς το βάρους σχεδόν 2 τόνων μοντέλο, ενώ και η αίσθηση που αποκομίσαμε από το τιμόνι ήταν πολύ καλή και με σπορτίφ στοιχεία όταν επιλέξαμε το οδηγικό προφίλ Sport (Eco, Comfort, Normal, Offroad, Snow, Individual οι υπόλοιπες επιλογές). Συνολικά, στα πρώτα χιλιόμετρα που διανύσαμε μαζί του το νέο Touareg μας εντυπωσίασε με τα χαρακτηριστικά του και πλέον περιμένουμε και την πιο αναλυτική δοκιμή του για να δούμε πιο διεξοδικά τις δυνατότητές του.

NEW VOLKSWAGEN TOUAREG_8

Ολοκληρώνοντας, να σημειώσουμε ότι τιμολογιακά η VW προσφέρει το νέο Touareg με υπερπλήρη εξοπλισμό και σε τιμές που ξεκινούν από τα 77.700 ευρώ για τη diesel έκδοση των 231 ίππων ή τα 84.000 ευρώ για αυτή των 286 ίππων. Από το Φεβρουάριο θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση με τον 4λιτρο V8 diesel των 421 ίππων (και 900 Nm ροπής), αλλά και αυτή με τον 3λιτρο V6 κινητήρα βενζίνης των 340 ίππων. Προς το παρόν δεν είναι ακόμη γνωστές οι τιμές τους.

Δείτε το live video του νέου VW Touareg: