Live Κίνηση
Περισσότερα
Συγκριτικά

Συγκρίνουμε: Citroen C4 Cactus vs Hyundai i30 vs Opel Crossland X

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συγκρίνουμε: Citroen C4 Cactus vs Hyundai i30 vs Opel Crossland X

Συγκριτικά

Συγκρίνουμε: Citroen C4 Cactus vs Hyundai i30 vs Opel Crossland X

Συγκριτικά

Η μόδα των crossover που βρίσκεται σε έξαρση, έχει περιορίσει σημαντικά τις τυπικές αναμετρήσεις όπως τις ξέραμε. Οι εκπρόσωποι της νέας αυτής κατηγορίας, βάζουν “δύσκολα” στις παραδοσιακές επιλογές και ανοίγουν τη βεντάλια των επιλογών για τους επίδοξους αγοραστές.

Advertisement
Advertisement

Του Κωνσταντίνου Μποϊδάνη, Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης

Οι τυπικές επιλογές για την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, είναι μάλλον ξεπερασμένες. Ή μήπως όχι; Σε μια πανευρωπαϊκή αγορά όπου τα crossover και τα SUV, ξεπερνούν τους εαυτούς τους σε εμπορικές πορείες, όλα μοιάζουν να έχουν κριθεί υπέρ τους στο μυαλό των καταναλωτών, πριν καν χρειαστεί να «δώσουν μάχη». Πριν καν χρειαστεί να συγκριθούν. Οι ψηλές θέσεις οδήγησης και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος που μεταφράζεται ασυναίσθητα σε μεγαλύτερες ικανότητες για κίνηση εκτός δρόμου (ή έστω σε κακό οδικό δίκτυο) κάνουν την πλάστιγγα να γέρνει εκθετικά υπέρ τους, αφήνοντας με το καλημέρα πίσω τις «συμβατικές» επιλογές.

Η τεχνολογία ωστόσο, λέει «όχι» δίνοντας όπλα στα παραδοσιακά οικογενειακά για να παλέψουν με τη «λαίλαπα» των crossover. Αυτή ακριβώς η περίπτωση είναι και του Hyundai i30 που βρέθηκε ανάμεσα στα δύο μοντέρνα και ολόφρεσκα crossover, από τη Citroen και την Opel αντίστοιχα. Το i30 που εφοδιάζεται με το εξαιρετικό πακέτο εξοπλισμού ασφάλειας S10 από τη βασική του κιόλας έκδοση, έχει ένα ακόμα ατού για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του υποψήφιου αγοραστή. Το τρικύλινδρο σύνολο που βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό, είναι σύγχρονο και αποδοτικό, σε σημείο που αμφισβητεί τις παραδοσιακές αντίστοιχες προτάσεις. Με απόδοση 120 ίππων, το μοτέρ του ενός λίτρου, βάζει το i30 στο κάδρο και μόνο για τις επιδόσεις και την απόδοσή του, που αρκούν για να γίνει το σύγχρονο πακέτο του μικρομεσαίου μοντέλου της Hyundai, ιδιαίτερα ελκυστικό. Δεν είναι μόνο αυτά αλλά στη συνέχεια θα δούμε και τα υπόλοιπα.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν το i30 είναι ένα μικρομεσαίο που μπορεί να κάνει δύσκολη την επικράτηση ενός crossover σε μια σύγκριση, παρά τα εγγενή θέλγητρα. Η διαφορά στο μέγεθος, είναι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να παίξει το ρόλο του, μια και τα crossover που τοποθετούνται απέναντι, είναι στην ουσία μοντέλα της μικρότερης κατηγορίας- του B segment. Τα δύο που έχουμε στη σύγκρισή μας, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της νέας τάξης των πραγμάτων. Το ολόφρεσκο Citroen C4 Cactus και το Opel Crossland X, που για να το κάνουμε λίγο πιο spicy, επιλέξαμε να έχουν διαφορετικούς κινητήρες. Έτσι λοιπόν, το Cactus θα παίξει το ρόλο του υπέρμαχου της βενζίνης, με το τρικύλινδρο σύνολο των 1,2 λίτρων που αποδίδει 110 ίππους και το Crossland X, είναι κοντά μας με το 1.600άρι diesel σύνολο των 99 ίππων. Οι κινητήρες και των δύο μοντέλων, έχουν την ίδια προέλευση- όπως και πολλά από τα στοιχεία που μοιράζονται τα δύο αυτοκίνητα, μια και είναι προϊόντα που παράγονται από εταιρείες που ανήκουν στο ίδιο group (PSA).

 

CAR007_C4vsI30vsCOSSLAND_012

Advertisement

Τα βάλαμε στο χέρι, φουλάραμε τα τεπόζιτα, μηδενίσαμε τους χιλιομετρητές για να πάρουμε μερικές ενδεικτικές τιμές κατανάλωσης και ξεκινήσαμε να τα οδηγήσουμε συγκριτικά. Να τα δούμε σε πραγματικές συνθήκες και να εκτιμήσουμε τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει την επιλογή κάποιου εκ των τριών επιβεβλημένη- αν υπάρχει κάτι τέτοιο όταν μιλάμε για επί της ουσίας υποκειμενικά κριτήρια. Ξεκινώντας από το Hyundai, σημειώνουμε την καλύτερη προσφορά χώρων αν και νομίζουμε πως είναι ευνόητο μια και το αυτοκίνητο ανήκει σε «μια κλάση πάνω» σε ότι αφορά το μέγεθος. Αυτό το αισθάνεσαι και όταν είσαι μέσα και οδηγείς, μια και η απόσταση που βλέπεις μέχρι την πόρτα του συνοδηγού αλλά και αυτή που σε χωρίζει από τον άνθρωπο που κάθεται δίπλα, είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των τριών. Το μεγαλύτερο από τα τρία μεταξόνιο σε προετοιμάζει για το αποτέλεσμα σε επίπεδο χώρων για τους επιβάτες. Σε ότι αφορά το χώρο για τις αποσκευές των επιβατών, το Κορεάτικο μοντέλο (με την απόλυτα Ευρωπαϊκή σχεδίαση) είναι στη μέση μια και προσφέρει 395 λίτρα (Cactus 358 λίτρα και Crossland 410 λίτρα). Για να μείνουμε λίγο ακόμα στην άνεση των επιβατών, το i30 προσφέρει ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον και ιδιαίτερα άνετο με την ανάρτηση να έχει ανάλογο προσανατολισμό. Δεν είναι όπως του Cactus που έχει τα ηνία στον τομέα αλλά τα καταφέρνει και δίνει ένα πολύ καλό μέσο όρο σε ότι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης στην καμπίνα του. Η διάταξη με τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, δίνει καλά στοιχεία για τον έλεγχο του αυτοκινήτου υπό πίεση, μόνο που η αίσθηση από το (μέτριο) τιμόνι δεν βοηθάει τον οδηγό που θέλει κάτι παραπάνω από μια απλή μετακίνηση.

CAR007_C4vsI30vsCOSSLAND_013

Advertisement

Ο τομέας της άνεσης, είναι φυσικά το πεδίο διάκρισης του Cactus και είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά για το νέο Citroen. Εδώ το Γαλλικό μοντέλο διαπρέπει και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως για την άνεση που προσφέρει, συνδυαστικά με τα εξαιρετικά μεγάλα και αναπαυτικά καθίσματα και την PHC (Progressive Hydraulic Cushions) ανάρτηση του προγράμματος Advanced Comfort, το Cactus μπορεί να επιλεγεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι αρκετό και με το παραπάνω να κλείσει κάποιος την αξιολόγηση για την επιλογή του νέου του αυτοκινήτου, αναλογιζόμενος πως το συγκεκριμένο επίπεδο άνεσης, δεν πρόκειται να το βρει αλλού και αξίζει να επιλέξει το μοντέλο της Citroen, μόνο και μόνο για αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του. Σαν bonus μπορούν να αντιμετωπιστούν τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την αίσθηση του τιμονιού (που είναι η καλύτερη μεταξύ των τριών) αλλά και η ικανότητα του πλαισίου υπό πίεση, όταν ο οδηγός εξοικειωθεί με τις αυξημένες κλίσεις.

CAR007_C4vsI30vsCOSSLAND_030

CAR007_C4vsI30vsCOSSLAND_037

Advertisement

Το μικρότερο μεταξύ των τριών βάρος, εξασφαλίζει και τις καλύτερες επιδόσεις- αν και πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως η 6η ταχύτητα από το κιβώτιο, λείπει. Θα έριχνε τις στροφές στη σταθερή ταχύτητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και θα πρόσφερε τη δυνατότητα ακόμα περισσότερης οικονομίας. Ο μικρός σε χωρητικότητα κινητήρας «λαχανιάζει» λιγότερο από τον χιλιάρη του Hyundai στον ανοιχτό δρόμο, εκεί που θα χρειαστεί να κάνεις κάποια προσπέραση επιταχύνοντας από τα 100 χλμ./ώρα μέχρι και τα 140+. Δεν δείχνει πουθενά «μικρός» και λίγος, βοηθούμενος και από το συγκρατημένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, βάρος που είναι 1.105 κιλά.

Τέτοια θέματα δεν τίθενται με το Crossland, που ούτε αυτό έχει 6η ταχύτητα στο κιβώτιο αλλά χάρη στο ικανό μοτέρ, αυτό δεν προσμετρά ως μειονέκτημα. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του, είναι η αίσθηση της ανώτερης ποιότητας που αποπνέει με τα υλικά και το φινίρισμα στην καμπίνα των επιβατών του. Έχει με διαφορά το πιο άχρωμο ύφος στο δρόμο και δεν προσφέρει κανενός είδους αίσθηση είτε από το τιμόνι, είτε από τα φρένα, αφήνοντας ως σημείο υπεροχής το diesel μοτέρ να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά στη συνολική εικόνα. Προσφέροντας την εξαιρετική ροπή των 26 σχεδόν kgm, το μοτέρ (του Group PSA κι αυτό) των 1,6 λίτρων μπορεί να γράψει μέση κατανάλωση απίθανα χαμηλή (κάτω από 6 λίτρα) με λίγη προσοχή από τη μεριά του οδηγού. Σε αυτόν τον τομέα όμως, αρχίζουν και τελειώνουν τα προτερήματα που μπορεί να το κάνουν θελκτικότερο έναντι των άλλων δύο (για το χώρο αποσκευών, τα είπαμε). Η συμπεριφορά του στο δρόμο δεν κρύβει εκπλήξεις όταν ο ρυθμός κίνησης είναι νορμάλ. Υπό πίεση, το αμάξωμα γέρνει εύλογα και η υποστροφή είναι το κυρίαρχο στοιχείο αντίδρασης. Όπως θα δούμε παρακάτω, το Crossland X τοποθετείται κάπως «άκομψα» απέναντι στα άλλα δύο σε ότι έχει να κάνει με την τιμή αγοράς του.

Εκεί, στο ταμείο, τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα. Το Crossland X τοποθετείται στο φάσμα των 20 χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που τα άλλα δύο, μένουν 3.500€ χαμηλότερα (σε τιμές εκκίνησης). Συνεπώς, το μοντέλο της Opel παραμένει ως επιλογή για όσους πιστεύουν στην ανωτερότητα του Γερμανικού pedigree, ενώ για τους υπόλοιπους το δίπολο είναι ξεκάθαρο και αφορά τα Citroen και Hyundai. Η δική μου επιλογή, με δεδομένη την οικογενειακή υπόσταση των αυτοκινήτων, είναι το Cactus. Μπορώ να φανταστώ την κάλυψη των αναγκών της οικογένειας (δύο ενήλικοι και δύο παιδιά) με το νεοτερίστικο ύφος του Γαλλικού crossover και την απόλυτη άνεση με την οποία «σκεπάζει» κάθε μετακίνηση, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζω την ικανότητα του μικρομεσαίου Hyundai και την πληρότητά του σε εξοπλισμό. Όσο τα βάζω απέναντι, αντικειμενικά, βρίσκω εξίσου δυνατά χαρτιά στα χέρια του i30 που είναι το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο της Hyundai εδώ και πολλά χρόνια αλλά η επιλογή που έχει να κάνει και με το συναίσθημα, με οδηγεί στη χαλαρή διάθεση του Cactus. Μπορεί να μην σου φτιάχνει τόσο τη μέρα κοιτώντας το (όπως έκανε ο προκάτοχος με τα μεγάλα Airbumps) αλλά είναι ισορροπημένο σε όλους τους τομείς και σε κάνει να νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή του.

CAR007_C4vsI30vsCOSSLAND_017
CAR007_C4vsI30vsCOSSLAND_020

CAR007_C4vsI30vsCOSSLAND_023

ΚΕΥ TECH HYUNDAI i30: S10

Τα δέκα στοιχεία εξοπλισμού ασφάλειας που περιλαμβάνονται στο S10, είναι χρήσιμα και αποτελεσματικά. Περιλαμβάνουν μια σειρά από ειδοποιήσεις για την πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων, με δύο επίπεδα αυτόματου φρεναρίσματος (για ταχύτητες αστικού περιβάλλοντος, χαμηλές και μεσαίες). Τα φώτα που στρίβουν ανάλογα με την κίνηση του τιμονιού, ο περιοριστής ταχύτητας, η ειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και απόσπασης της προσοχής του οδηγού, είναι τα κυριότερα- και είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού του μοντέλου.

KEY TECH CACTUS: CITROEN ADVANCED COMFORT

Το πρόγραμμα της Citroen με στόχο την απόλυτη άνεση, βασίζεται στα εξελιγμένα αμορτισέρ με τα υδραυλικά bump stops που απογειώνουν την άνεση συμπληρώνοντας ιδανικά την αίσθηση του floating για τους επιβάτες. οι τελευταίοι έχουν στη διάθεσή τους τα μαλακά και μεγάλα καθίσματα που τους κρατούν ξεκούραστους στις μεγάλες αποστάσεις- όσο κακής ποιότητας και αν είναι ο δρόμος.

KEY TECH CROSSLAND: ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ AGR

Τα καθίσματα με την έγκριση του οργανισμού AGR (που αφορά την «εκστρατεία» για την υγιέστερη σπονδυλική στήλη) προσφέρουν 16 ρυθμίσεις και ανατομική υποστήριξη στα σώματα. Στην πράξη αποδεικνύουν την αξία τους, μια και ταξιδεύοντας με το Crossland X (όπως και με τα υπόλοιπα μοντέλα της Opel που διαθέτουν την έγκριση του AGR για τα καθίσματά τους) νιώθεις την ικανοποίηση της ποιοτικής επιλογής- και η πλάτη σου σε ευχαριστεί γι’ αυτό.

HYUNDAI i30 1.0 120PS
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 998 CC, I3, TURBO, ΚΙΒΩΤΙΟ: ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ 6 ΣΧΕΣΕΩΝ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΤΡΟΧΟΥΣ, ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΓΟΝΑΤΑ MAC PHERSON(ΕΜΠΡΟΣ), ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ (ΠΙΣΩ), ΥΛΙΚΟ: ΧΑΛΥΒΑΣ, ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.340/1.795/1.455 MM, ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.650 MM, ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 395 LT

CITROEN C4 CACTUS 1.2T 110PS
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ & Η/Κ: 1.199 CC, I3, ΚΙΒΩΤΙΟ: ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ 5 ΣΧΕΣΕΩΝ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΤΡΟΧΟΥΣ, ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΓΟΝΑΤΑ MAC PHERSON (ΕΜΠΡΟΣ), ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ (ΠΙΣΩ), ΥΛΙΚΟ: ΧΑΛΥΒΑΣ, ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.170/1.714/1.480 MM, ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.595 MM, ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 358 LT

OPEL CROSSLAND X 1.6 DIESEL 99PS
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ & Η/Κ: 1.560 CC, I4, ΚΙΒΩΤΙΟ: ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ 5 ΣΧΕΣΕΩΝ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΤΡΟΧΟΥΣ, ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΓΟΝΑΤΑ MAC PHERSON (ΕΜΠΡΟΣ), ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ (ΠΙΣΩ), ΥΛΙΚΟ: ΧΑΛΥΒΑΣ, ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.212/1.765/1.605 MM, ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.604 MM, ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 410 LT

ΙΣΧΥΣ + ΡΟΠΗ
Ο diesel κινητήρας του Group PSA κάτω από το καπό του Opel Crossland, κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα. Οι δύο βενζινοκινητήρες, είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις και αίσθηση.

HYUNDAI: 120 PS @ 6.000 RPM, 17,4 KGM @ 1.500 RPM
CITROEN: 110 PS @ 5.500 RPM, 20,9 KGM @ 1.500 RPM
OPEL: 99 PS @ 3.750 RPM, 25,9 KGM @ 1.750 RPM

ΒΑΡΟΣ
Η επιδίωξη της Citroen για περιορισμό του βάρους, όπως φαίνεται απέναντι στον ανταγωνισμό δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στο crossover μοντέλο της.

HYUNDAI: 1.269 KG
CITROEN: 1.105 KG
OPEL: 1.289 KG

ΚΙΛΑ / ΙΠΠΟ
Στρογγυλό «10άρι» για το μοντέλο της Citroen που σε αυτό το σημείο κερδίζει τους αντιπάλους του, δίνοντας πλεονέκτημα και σε επίπεδο επιδόσεων.

HYUNDAI: 10,6 KG/PS
CITROEN: 10,0 KG/PS
OPEL: 13,0 KG/PS

0-100 km/h
Μπορεί το 5άρι κιβώτιο να φαίνεται μακρύ, ο συνδυασμός του όμως με την καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο, δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στο Cactus.

HYUNDAI: 11,1”
CITROEN: 9,3”
OPEL: 12,0”

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ L/100KM
Η διαφορά του diesel, έχει ψαλιδιστεί από τα σύγχρονα 3κύλινδρα turbo με την προηγμένη τεχνολογία. Και πάλι όμως, η διαφορά είναι υπέρ του όταν έρχεται η κουβέντα στην οικονομία χρήσης.

HYUNDAI: TEST 6.6 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ 5.0
CITROEN: TEST 6.2 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ 4.7
OPEL: TEST 5.8 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ 3.6

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του πιο χαμηλού i30. Η διαφορά στο μέγεθος είναι αυτή που «ισορροπεί» το αποτέλεσμα.

HYUNDAI: 190 KM/H
CITROEN: 188 KM/H
OPEL: 180 KM/H

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ
Πρακτικά τα ίδια ρεζερβουάρ για το καύσιμο. Η κατανάλωση «ανοίγει» την αυτονομία αναλόγως.

HYUNDAI: 50 LT
CITROEN: 50 LT
OPEL: 45 LT

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
Το Cactus θα πάει πιο μακριά με ένα ντεπόζιτο αμόλυβδης βενζίνης.

HYUNDAI: 758 KM
CITROEN: 806 KM
OPEL: 776 KM

CO2
Πολύ κοντά στο όριο των 100 γραμμαρίων CO2 ανά 100 χιλιόμετρα και τα τρία μοντέλα- με το diesel του Crossland να είναι το πιο «πράσινο».

HYUNDAI: 112 G/KM
CITROEN: 104 G/KM
OPEL: 102 G/KM

ΤΙΜΗ
Το μοντέλο της Opel, με την τιμολογιακή του τοποθέτηση, βγαίνει εκτός κάδρου σε επίπεδο ανταγωνισμού. Οι προτάσεις από Citroen και Hyundai, αναμετρώνται στα ίσια και αποτελούν ουσιαστικά, τις δύο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις που διχάζουν το αγοραστικό κοινό.

HYUNDAI: ΑΠΟ 16.390 €
CITROEN: ΑΠΟ 16.540 €
OPEL: ΑΠΟ 19.900 €

Citroen C4 Cactus 1.2 110PS

ΥΠΕΡ
+ Η αίσθηση της απόλυτης άνεσης
+ Οι επιδόσεις χάρη στην καλύτερη αναλογία κιλών/ ίππων
+ Η αισθητική της καμπίνας

ΚΑΤΑ
– Τα πίσω παράθυρα (που δεν ανοίγουν)
– Η έλλειψη στροφόμετρου

Το Car λέει: Είναι μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα του οικογενειακού αυτοκινήτου. Με το crossover ύφος του, κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά κάνει και statement ως επιλογή που μετράει.

Hyundai i30 1.0 120PS

ΥΠΕΡ
+ Η χωροταξία της καμπίνας
+ Ο πλήρης εξοπλισμός
+ Η πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα

ΚΑΤΑ
– Τυπική ποιότητα στην καμπίνα
– Μέτρια αίσθηση στο τιμόνι

Το Car λέει: Το i30 κρατάει ψηλά τη σημαία του value for money που ήταν ανέκαθεν το δυνατό σημείο των Hyundai. Είναι η πιο ώριμη στιγμή μικρομεσαίου από την Κορεάτικη εταιρεία.

Opel Crossland X 1.6d 99PS

ΥΠΕΡ
+ Η αίσθηση της ποιότητας από τα υλικά στην καμπίνα
+ Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ
+ Η χαμηλή κατανάλωση

ΚΑΤΑ
– Η τιμή αγοράς
– Οι χώροι για τους πίσω

Το Car λέει: Μια καλύτερη τιμή θα μπορούσε να το κρατάει «ζεστό» απέναντι στον ανταγωνισμό που δείχνει (και είναι) πιο φρέσκος και μοντέρνος.

CAR007_C4vsI30vsCOSSLAND_009

CAR007_C4vsI30vsCOSSLAND_006

 

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 7 του Car Magazine