Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE απο Βαρκελώνη: Οδηγούμε το νέο Volvo V60 (video)

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE απο Βαρκελώνη: Οδηγούμε το νέο Volvo V60 (video)

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE απο Βαρκελώνη: Οδηγούμε το νέο Volvo V60 (video)

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδεύουμε στη Βαρκελώνη για να κάνουμε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμής στο νέο μεσαίο station wagon των Σουηδών. To Volvo V60 έρχεται με αξιώσεις στην premium κατηγορία για να προσφέρει τονισμένη πρακτικότητα, υψηλή ασφάλεια και κορυφαία τεχνολογία. Θα τα καταφέρει να ανταγωνιστεί τους Γερμανούς αντιπάλους του;

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ

Στην Έκθεση της Γενεύης έκανε την πρώτη του εμφάνιση το νέο V60. Οι Σουηδοί επέλεξαν να αποκαλύψουν σε πρώτη φάση τη Station Wagon έκδοση, καθώς οι σεντάν (S60) & Cross Country εκδόσεις θα παρουσιαστούν αργότερα μέσα στο έτος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα γενιά του μοντέλου υιοθετεί την τελευταία σχεδιαστική φιλοσοφία της Volvo (βλέπουμε πολλές ομοιότητες με το XC60) και έτσι έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά ελκυστικό στέσιον βάγκον αμάξωμα. Το στιλάτο εσωτερικό υιοθετεί μίνιμαλ γραμμές, με την μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων στο κέντρο του ταμπλό να τονίζει το προηγμένο τεχνολογικά χαρακτήρα του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Volvo-V60-2019-plai

Σύμφωνα με τη Volvo το νέο V60 προσφέρει πολύ καλούς χώρους σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό (Audi A4 Avant, Mercedes C-Class Estate & BMW 3 Touring) και το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 529 λίτρων. Επίσης, από την καμπίνα του μοντέλου δεν λείπουν λύσεις & εφαρμογές που αυξάνουν κατά πολύ τα επίπεδα πρακτικότητας. Και σε αυτή την περίπτωση, οι Σουηδοί έχουν φροντίσει να εξοπλίσουν το μοντέλο τους με όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας (City Safety, Pilot Assist και πολλά ακόμη).

Advertisement

Για την κίνηση του νέου V60 φροντίζει ένα 2λίτρο ντίζελ μοτέρ με 150 & 190 ίππους, ενώ στις επιλογές βενζίνης συναντούμε έναν κινητήρα 1.969 κυβικών εκατοστών ισχύ 310 ίππων. Παράλληλα -και για πρώτη φορά- θα υπάρξουν δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις που συνδυάζουν τον βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 340 και 390 ίππων.

Οι εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης είναι όλες τετρακίνητες και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι ντίζελ παρέχουν επιλογή ανάμεσα σε 6τάχυτο μηχανικό ή 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Κάνοντας τα πρώτα χιλιόμετρα με το οικογενειακό αυτοκίνητο της Volvo, είναι εμφανές οτι οι Σουηδοί έχουν επενδύσει αρκετά στην άνεση και φυσικά στην ασφάλεια του των επιβατών. Κάθεσαι αρχοντικά στο κάθισμα του οδηγού έχοντας όλα τα πηδάλια ελέγχου σε σωστή απόσταση από το σώμα. Η ανάρτηση απορροφά αποτελεσματικά τις ανωμαλίες, παρέχοντας στους επιβάτες υψηλά επίπεδα άνεσης. Επίσης, σε συνδυασμό με τους κινητήρες υψηλής απόδοσης, το νέο V60 προτάσσει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα όντας έτοιμο να καλύψει όλες τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Στην Βαρκελώνη μάθαμε οτι το οικογενειακό των Σουηδών θα βρίσκεται στην Ελλάδα το Φθινόπωρο με τιμές που θα ξεκινάνε από 48.360€ (D3 Manual). Το D4 ξεκινάει από τα 51.324€ (53664 το manual), ενώ το τετρακίνητο Τ6 θα κοστίζει 54.648€. Αυτές είναι και οι εκδόσεις που θα εισαχθούν στην Ελλάδα, αναμένοντας και την έκδοση Cross Counrty.

Advertisement

v60_times

Η δοκιμή του μοντέλου στους δρόμους της Βαρκελώνης συνεχίζεται και αύριο. Μείνετε συντονισμένοι στο Newsauto για περισσότερα στοιχεία σχετικά με το νέο μεσαίο μοντέλο της Volvo.

Δείτε το facebook live από την Βαρκελώνη: