Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Σλοβενία: Οδηγούμε το νέο Outback

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Σλοβενία: Οδηγούμε το νέο Outback

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Σλοβενία: Οδηγούμε το νέο Outback

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στα 20 χρόνια παρουσίας του στην αυτοκίνηση, το μεγάλο crossover της Subaru μετρά περισσότερα από 4,8 εκατ. πωλήσεις. Οι μεγάλοι χώροι σε συνδυασμό με την τετρακίνηση – σήμα κατατεθέν – της ιαπωνικής μάρκας, έχουν καταστήσει το Outback δημοφιλές σε αρκετές γωνιές του πλανήτη. Στην 5η πλέον γενιά του είναι πιο πολιτισμένο και ικανό από ποτέ, περιλαμβάνοντας στο βασικό εξοπλισμό του το σύστημα EyeSight, που με τη βοήθεια δύο «καμερών» σκανάρει το δρόμο και φρενάρει το αυτοκίνητο ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα με άλλα οχήματα ή πεζούς.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Το νέο Outback ακολουθεί τη σχεδιαστική κατεύθυνση που έδειξε πρώτο το Legacy, με την μεγάλη εξάγωνη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται προς το πλάι του αμαξώματος. Το μήκους 4,81 m. crossover εφοδιάζεται με το σύστημα Symmetrical All-Wheel Drive, ενώ η λειτουργία X-Mode επεμβαίνει στον κινητήρα, το κιβώτιο, την τετρακίνηση και το ESP. Όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε σε πανέμορφες διαδρομές σε δασική έκταση κοντά στη Λουμπλιάνα, όλα τα παραπάνω, μαζί με τα Hill Descent Control, Hill Start Assist και την απόσταση των 20 cm από το έδαφος χαρίζουν στο μοντέλο της Subaru πραγματική – και όχι θεωρητική – ελευθερία κίνησης εκτός δρόμου. Στην άσφαλτο το Outback εντυπωσιάζει με την ποιότητα κύλισης, που παραπέμπει σε πολυτελές οικογενειακό μοντέλο.

Το νέο Outback αναμένεται στην Ελλάδα το αργότερο στις αρχές Απριλίου, ενώ οι τιμές του θα ανακοινωθούν σύντομα. Θα κυκλοφορήσει με τον 4κύλινδρο boxer diesel των 1.998 cc, σε συνδυασμό με το νέο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Lineartronic CVT (με paddles πίσω από το τιμόνι). Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα ανέρχεται σε 150 PS, ενώ η ροπή σε 35,7 kgm (από τις 1.600 έως τις 2.800 rpm).

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με το Outback θα εισαχθεί στη χώρα μας και το ανανεωμένο για το 2015 Forester, επίσης με τον ίδιο συνδυασμό 2.0 boxer diesel/ Lineartronic CVT. Θα έχουμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε σε ειδικά διαμορφωμένη off road πίστα και θα επιστρέψουμε με τις σχετικές λεπτομέρειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ένα video που επεξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος EyeSight.