Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Κορινθία: Από 21.220€ η νέα BMW Σειρά 1 (upd)

Ελλάδα 0:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Κορινθία: Από 21.220€ η νέα BMW Σειρά 1 (upd)

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Κορινθία: Από 21.220€ η νέα BMW Σειρά 1 (upd)

ΔΟΚΙΜΕΣ

Διαθέσιμη και στη χώρα μας είναι πλέον η ανανεωμένη BMW Σειρά 1, με την ελληνική αντιπροσωπεία να πραγματοποιεί την επίσημη παρουσίασή της στην ορεινή Κορινθία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Την οδηγήσαμε λοιπόν στη διαδρομή Αθήνα-Τρίκαλα Κορινθίας, για μία πρώτη… γνωριμία! Τι καινούριο διαθέτει όμως το φρεσκαρισμένο premium μικρομεσαίο hatch;

Αισθητικά οι πινελιές αναβάθμισης είναι… ουσίας. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι επανασχεδιασμένους, με νέα αυξημένου πλάτους μάσκα και μεγάλους αεραγωγούς στα δύο κάτω άκρα ενώ έχουν αλλάξει και τα φωτιστικά σώματα, με τα φώτα ημέρας να είναι LED. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι αντίστοιχες. Νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και σε σχήμα «L» καθώς και ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, που δίνουν την αίσθηση αυξημένου πλάτους στο όχημα. Συναντάται νέα θύρα χώρου αποσκευών αλλά και αυξημένη διάμετρος στην απόληξη της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό οι επεμβάσεις είναι στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας ενώ οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να καρπωθούν των προηγμένων τεχνολογικών παροχών του συστήματος BMW ConnectedDrice.

H ανανεωμένη BMW Σειρά 1 διατίθεται με 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα, με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, τριών και τεσσάρων κυλίνδρων.

Advertisement

Η πλέον αποδοτική της σειράς είναι η BMW 116d EfficientDynamics Edition με τον νέο 1500άρη 3κύλινδρο TwinPower Turbo diesel κινητήρα με ισχύ 116 αλόγων, κατανάλωση που εργοστασιακά ορίζεται στα 3.4 lt/100km και εκπομπές CO2 που περιορίζονται στα 89 g/km. Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ μηχανικού κιβωτίου προσφέρεται ένα οκτατάχυτο Steptronic (στάνταρ στις BMW 125d, BMW 120d xDrive & BMW M135i xDrive).

H BMW έχει προχωρήσει στην εισαγωγή μίας νέας βασικής έκδοσης, καθώς η Advantage έρχεται να πλαισιώσει τις Sport Line, Urban Line και M-Sport ενώ υπάρχει και αλλαγή ονοματολογίας στο διαχωρισμό των εκδόσεων ανά κινητήρα.

Advertisement

 

Εφαλτήριο στις τιμές απόκτησης της νέας BMW Σειρά 1, αποτελούν τα 22.650€ (21.220€ με απόσυρση) για την 3θυρη 116i με τον 1.5 βενζίνης 109 ίππων και τα 23.500€ (22.070€ με απόσυρση) για την 5θυρη έκδοση, με τη βαυαρική εταιρεία να προσφέρει πλούσιο βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: μονοζωνικό αυτόματο κλιματισμό, χειριστήριο Drive σε όλα τα μοντέλα καθώς και ραδιόφωνο BMW Professional, αισθητήρες φώτων και βροχής και αναβαθμισμένο πίνακα οργάνων με στιγμιαία ένδειξη κατανάλωσης.

Advertisement

Η βασική έκδοση diesel είναι η 114d με τον 1.6 των 95 ίππων που κοστίζει 24.650€ (23.220€ με απόσυρση).

Όσο για τις εκδόσεις EfficientDynamics, υπάρχει πολύ μικρή αύξηση κόστους απόκτησης σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Συγκεκριμένα στα 200 ευρώ στο μέτωπο της βενζίνης αφού αφετηρία είναι τα 24.900€ (χωρίς όφελος απόσυρσης) για την έκδοση με τον 3κύλινδρο 1.5 lt που θα είναι διαθέσιμος στη χώρα μας από τον προσεχή Ιούλιο.

Στο μέτωπο των diesel, η… εκκίνηση είναι μόνο 450€ πάνω από την πρώτη έκδοση της προηγούμενης γενιάς, με την 116d EfficientDynamics να μπορεί να γίνει δική σας με 26.750€.


Τις εντυπώσεις μας από τη BMW Σειρά 1 μπορείτε να τις διαβάσετε προσεχώς στην έντυπη έκδοση του Car & Speed στο Πρώτο Θέμα.