Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Ισπανία: Οδηγούμε το νέο Renault Kadjar

Ελλάδα 5:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Ισπανία: Οδηγούμε το νέο Renault Kadjar

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Ισπανία: Οδηγούμε το νέο Renault Kadjar

ΔΟΚΙΜΕΣ

Βρισκόμαστε στη Σαραγόσα της Ισπανίας, όπου και εδώ ο καιρός αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Mια είναι αναποφάσιστος, μια με ήλιο και μια με ισχυρές καταιγίδες. Κατάλληλος καιρός όμως για να δοκιμάσει κανείς το νέο SUV της Renault, το Kadjar!

Advertisement
Advertisement

Το Kadjar, είναι το πρώτο crossover της Renault στην κατηγορία C και είναι στην πραγματικότητα το αδελφάκι του καλοπουλημένου Nissan Qashqai.To Kadjar, μοιράζεται κατά 60% την ίδια πλατφόρμα και τεχνολογία με το Qashqai, όμως μόνο το 5% αυτού του ποσοστού είναι ορατό στον καταναλωτή. Αρκετές οι διαφορές, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, αλλά και μηχανολογικά, όπως το αυτόματο κιβώτιο που δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τη Renault για το Kadjar.

Δοκιμάσαμε το Kadjar και η αλήθεια είναι ότι φαίνεται πιο ολοκληρωμένο σε σχέση με το αδερφάκι του. Όπως και να το κάνουμε είναι ένα νέο crossover που “πατάει” πάνω στη βάση ενός ήδη υπάρχοντος εξαιρετικού μοντέλου όπως το Qashqai.

Advertisement
Advertisement

Στο δρόμο φαίνεται πιο υπάκουο και η συνολική αίσθηση που σου αφήνει οδηγικά είναι πως μπορείς να κινηθείς άνετα και με ασφάλεια εντός και εκτός δρόμου. Οι εκτός δρόμου δυνατότητες του είναι αρκετά καλές χάρη στα αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης, τα οδηγικά βοηθήματα – συστήματα και την απόσταση των 20 εκατοστών από το έδαφος.

Το Kadjar, θα κυκλοφορήσει σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με τρεις κινητήρες διαθέσιμους (1.2 βενζίνης με 130 PS, 1.5 και 1.6 diesel με 110 και 130 PS, αντίστοιχα) και με ορισμένες από τις δικίνητες εκδόσεις να εφοδιάζονται με το σύστημα Extended Grip, ενώ θα μπορεί να γίνει επιλογή του είτε με χειροκίνητο, είτε με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC κιβώτιο. Η παραγωγή του μοντέλου θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Παλένθια και η διάθεση του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2015, σε τιμές του παραμένουν ακόμα άγνωστες.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Kadjar σε λίγο!
Μείνετε συντονισμένοι στο no1 site για το αυτοκίνητο, το www.NewsAuto.gr

Advertisement