Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Μπορντό: Οδηγούμε το Grand Scenic

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Μπορντό: Οδηγούμε το Grand Scenic

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Μπορντό: Οδηγούμε το Grand Scenic

ΔΟΚΙΜΕΣ

Τη δεύτερη μέρα της δημοσιογραφικής παρουσίασης του νέου πολυμορφικού της Renault την αφιερώσαμε στο Grand Scenic, το οποίο με μήκος στα 4,63 m μπορεί να προσφέρει είτε έναν αχανή χώρο αποσκευών είτε επταθέσιο εσωτερικό. Το οδηγήσαμε με το δυνατό πετρελαιοκινητήρα 1.6 dCi, ισχύος 160 ίππων και ροπής 38,7 kgm.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΠΟΡΝΤΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Μπορεί η σιλουέτα του Grand Scenic να μην είναι τόσο γοητευτική όσο του Scenic – λόγω του επέκτασης του αμαξώματος μετά την τρίτη κολώνα – όμως το κοινό στο οποίο απευθύνεται η Renault θα το λατρέψει. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αγοραστές; Μα οικογενειάρχες που είτε έχουν μεγάλες μεταφορικές ανάγκες είτε έχουν πολλά παιδιά. Α, και αυτοί που κουβαλάνε την πεθερά και τη βάζουν στην τελευταία σειρά καθισμάτων, για να μην ακούνε τη μουρμούρα.

Η Renault πρωτοτύπησε και έκανε την παρουσίαση των πολυμορφικών δυνατοτήτων των Scenic/Grand Scenic στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Μπορντό, Matmut Atlantique.

Ο πιο δυνατός 1.6 dCi συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, με 6 σχέσεις. Η συνεργασία τους μας άφησε άριστες εντυπώσεις. Αφενός ο κινητήρας είναι δυνατός και με μεγάλα αποθέματα ροπής, αφετέρου το αυτόματο σύστημα μετάδοσης κάνει εξαιρετική δουλειά. Τόσο μέσα στην πόλη, στο συνεχές σταμάτα-ξεκίνα, όσο και σε επαρχιακούς δρόμους αλλά και τον αυτοκινητόδρομο, όπου είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το Grand Scenic. Κατά τα λοιπά, η ποιότητα κύλισης και η άνεση από την ανάρτηση είναι στα ίδια επίπεδα με αυτή του Scenic (διαβάστε ΕΔΩ τις πρώτες εντυπώσεις).

Advertisement
Advertisement

Αν επιλέξετε το 5θέσιο Grand Scenic θα έχετε τεράστιο χώρο αποσκευών, ανάλογο αυτού ενός μεγάλου station wagon (765 lt). Με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα στο 7θέσιο μοντέλο, ο διαθέσιμος χώρος περιορίζεται στα 596 lt. Και βέβαια υπάρχει πλήθος αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα των επιβατών, συνολικού όγκου 63 lt.

Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με ανίχνευση πεζών (λειτουργεί σε ταχύτητες από 7 έως 60 km/h). Γεγονός που χάρισε στο μοντέλο της Renault πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP.

Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει η οθόνη – τύπου tablet – 8,7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων R-LINK 2.

Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει η οθόνη – τύπου tablet – 8,7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων R-LINK 2.