Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Κάνουμε 2500 km με το 5θυρο Cruze 1.4T

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάνουμε 2500 km με το 5θυρο Cruze 1.4T

ΔΟΚΙΜΕΣ

Κάνουμε 2500 km με το 5θυρο Cruze 1.4T

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το οικογενειακό hatch της Chevrolet βρίσκεται στα χέρια μας για δοκιμή διαρκείας και μαζί του γυρνάμε την Ελλάδα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η αμερικανική μάρκα έχει τα τελευταία χρόνια αποκτήσει πειστική παρουσία έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών της, με το Cruze να έχει το δικό του μερίδιο στην αγορά. Ένα μοντέλο με προσωπικότητα και χαρακτηριστική, δυναμική εμφάνιση, τόσο στη σεντάν όσο και στη hatch εκδοχή του την οποία και οδηγούμε. Πόσο μάλλον στην έκδοση LT Plus Black Alloy Wheels όπου η χρωματική αντίθεση του λευκού αμαξώματος με τους μαύρους τροχούς, δίνει σπορ αίσθηση. Πέραν αυτής της αντίθεσης, ξεχωρίζει η οριζόντια γραμμή στην οποία δεσπόζει το σήμα της μάρκας και που χωρίζει στα δύο τη γρίλια, οι μεγάλοι θόλοι στους τροχούς, η κουπέ σχεδίαση του πίσω μέρους που «πέφτει» προς τον προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό ακολουθεί το γνωστό σχεδιαστικό μοτίβο της μάρκας, με χειριστήρια στο τιμόνι, οθόνη ενδείξεων στο κέντρο του πίνακα οργάνων, μαλακό υλικό στο κεντρικό μέρος του ταμπλό, γενικά καλή προσαρμογή ενώ η μεγάλη οθόνη αφής να δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα. Εκεί εδρεύει το σύστημα MyLink της Chevrolet που αποτελεί ένα από τα ατού του συγκεκριμένου οχήματος. Υπάρχουν πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα ενώ γενικά, τέσσερις ενήλικες ταξιδεύουν με περίσσια άνεση ενώ και ο χώρος αποσκευών δεν υστερεί, ορίζεται στα 413 lt ή ακόμα και 883 ρίχνοντας τα πίσω καθίσματα, κίνηση που κάναμε όταν χρειάστηκε, φορτώνοντας στο Chevrolet Cruze περισσότερα πράγματα απ’ όσα μπορείτε να φανταστείτε.

Το μοντέλο που έχουμε στη διάθεσή μας, εφοδιάζεται με τον 1400άρη Turbo βενζινοκινητήρα που κακά τα ψέματα, επιτρέπει (σε αντίθεση με τους προκατόχους του) στο Cruze να σταθεί καλύτερα σε συγκρίσεις με αντιπάλους της κατηγορίας απ’ ότι παλαιότερα το Lacetti. Είναι αποδοτικός (140PS και  20.4 kgm ροπής)  χωρίς να καίει πολύ, επιτρέποντας στο αμάξωμα των 1394 κιλών να κινείται με γοργούς ρυθμούς στο εθνικό δίκτυο. Δεν παρατηρήσαμε ιδιαίτερο θόρυβο σε ταχύτητες των 120-130 km/h, ούτε έντονες κλίσεις όταν βγήκαμε σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές. Παρά την πιο σπορ εμφάνιση όμως, δεν πρόκειται για σπορ αυτοκίνητο.

Advertisement

Οι επιδόσεις είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς και η σχέση αξίας τιμής καθιστούν το 5θυρο Cruze ως μία ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορία. Περισσότερα, όταν θα ολοκληρώσουμε τη συμβίωσή μας μαζί του!

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1364 cc
Ισχύς: 140 PS στις 6.000 rpm
Ροπή: 20,4 kgm στις 1.850-4.900 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 195 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 9,3 sec
Μεικτή κατανάλωση: 5,6 lt/100 km
Εκπομπές CO2: 131 gr/km,
Βάρος: 1394 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.510/1.797/1.477 mm
Χώρος αποσκευών: 413 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 144.2 €
Τιμή βασικής έκδοσης: 13.990 € (με απόσυρση και bonus)
Τιμή μοντέλου δοκιμής: 15.200€ (με απόσυρση και bonus)

Η δοκιμή έγινε με καύσιμα της Jet Oil