Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε στην Ιταλία το 500L Beats Edition

Ελλάδα 7:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε στην Ιταλία το 500L Beats Edition

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε στην Ιταλία το 500L Beats Edition

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδέψαμε στη βόρεια Ιταλία για να «βιώσουμε» από πρώτο χέρι τη νέα, ειδική έκδοση του Fiat 500L.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΛΟΚΟ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (twitter.com/SeitanF1)

Λέμε «βιώσουμε» καθώς ο χρόνος που περάσαμε μαζί του, διέγειρε όλες τις αισθήσεις. Με τη προσοχή μας να εστιάζεται στην ακοή. Ίσως διαβάζοντας «Beats Edition» να περιμένετε κάτι πιο… funky από το μεγάλο μικρό της ιταλικής μάρκας. Δεν πέσατε έξω. Όταν βρισκόμασταν στο Μιλάνο για το λανσάρισμα τότε του 500L, οι άνθρωποι της Fiat προσπαθούσαν να τονίσουν πως το συγκεκριμένο μοντέλο θέλουν να αποπνέει άνεση και μία οικεία αίσθηση στους επιβάτες – σαν να βρίσκονταν στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι στο σαλόνι έχουν και ένα καλό ηχοσύστημα, η συγκεκριμένη έκδοση καλύπτει κάθε θέλω του οικογενειάρχη που δεν κάνει χιλιόμετρο χωρίς να ακούει μουσική, δεν επιταχύνει αν παράλληλα δεν ανεβάσει και ντεσιμπέλ.

Advertisement
Advertisement

Για τη δημιουργία του 500L Beats Edition, η Fiat συνεργάστηκε με… εξπέρ του είδους. Ένωσε τις δυνάμεις της με τον θρυλικό καλλιτέχνη και παραγωγό Dr. Dre αλλά και τον πρόεδρο της Interscope Geffen A&M Records και παραγωγός Jimmy Iovine, φέρνοντας… μία μικρή ηχητική επανάσταση.
[nggallery id=3184]
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το BeatsAudio system διαθέτει συνολική ισχύ 520 W, διαιρούμενη μεταξύ δύο ηχείων mid-woofer 80 W (Ø 165 mm) που είναι τοποθετημένα στο χαμηλότερο σημείο των εμπρός θυρών, δυο tweeter 40 W (Ø 38 mm) τοποθετημένα στο πάνω μέρος των θυρών, δυο full-range 60 W (Ø 165 mm) ηχεία στις πίσω πόρτες και ενός subwoofer 80 + 80 W (Ø 165 mm) στο χώρο αποσκευών -τοποθετημένο στη θέση της ρεζέρβας ώστε να μην επηρεάζει το χώρο αποσκευών- το οποίο εξασφαλίζει δυνατά μπάσα και μεγιστοποιεί  την ακουστική στο αυτοκίνητο για όλα τα γούστα μουσικής, από hip hop ως soul. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αφού οργώνοντας την Autostrada αλλά και επαρχιακούς δρόμους της Λομβαρδίας και του Πιεμόντε, απολαμβάνοντας την οδήγηση σε συνδυασμό με κρυστάλλινο ήχο. Όσοι αρέσκεστε στο να περνάτε ώρες πίσω από το τιμόνι με σύντροφο την αγαπημένη σας μουσική, με καταλαβαίνετε.

Η νέα αυτή έκδοση που προστίθεται στην «οικογένεια» του 500L, έχει κι άλλες ιδιαιτερότητες. Αισθητικά συναντάμε διχρωμία στο αμάξωμα αλλά και στο εσωτερικό όπου επιλέχθηκε «total black» περιβάλλον, με το οικολογικό μαύρο δέρμα να κάνει αντίθεση με τις κόκκινες ραφές. Όπου υπάρχει… πηγή ήχου, υπάρχει και το κόκκινο λογότυπο «b».

Το Fiat 500L Beats Edition προσφέρεται στάνταρ με το έξυπνο σύστημα μπροστινής κίνησης με την τεχνολογία Traction+, που μαζί με τα -επίσης- στάνταρ- λάστιχα εκτός δρόμου (M+S), προσφέρει το κάτι παραπάνω στον κάτοικο πόλης που θέλει να… αλλάξει μουσικό ύφος και να ζήσει και λίγη περιπέτεια στην εξοχή. Στην Ελληνική αγορά, θα διατίθεται μόνο με τον 1.6 lt Multijet II Turbodiesel κινητήρα των 105 ίππων.

Advertisement

Κλείνοντας, πρέπει να ζητήσω συγνώμη από τον Dr Dre αφού συνδέοντας το κινητό μας τηλέφωνο με το ηχοσύστημα του Beats Edition, από τη δισκοθήκη 500+ κομματιών, αυτό επέλεξε να παίξει πρώτο το… «Χίλιες Σιωπές» της Τσαλιγοπούλου. Αν ήταν κάπου εκεί δίπλα ο Dr Dre, θα έκλεινε τον ήχο, θα έβγαζε το κλειδί από τη μίζα και εμάς από τη θέση του οδηγού και θα επέλεγε… σιωπή!
[nggallery id=3184]
Στο Μπαλόκο είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το 500L και με τη νέα κινητήρια επιλογή στη γκάμα του, τον 1400άρη T-Jet! Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto για περισσότερα!

Advertisement