Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή: Skoda Octavia Scout 2,0 TDI 150HP 4X4

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμή: Skoda Octavia Scout 2,0 TDI 150HP 4X4

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή: Skoda Octavia Scout 2,0 TDI 150HP 4X4

ΔΟΚΙΜΕΣ

H Octavia Scout έρχεται να αποτελέσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα στην γκάμα της Skoda, καθώς συνδυάζει τις αρετές ενός station wagon με τις δυνατότητες ενός τετρακίνητο SUV. Δοκιμάζουμε την έκδοση με τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η έκδοση “Scout” έκανε την εμφάνισή της μαζί με τη 2η γενιά της Skoda Octavia. Έκτοτε το μοντέλο αποτελεί σήμα κατατεθέν για όσους αναζητούν ένα όχημα που μπορεί να συνδυάζει χαρακτηριστικά από διάφορες κατηγορίες. Έτσι, στο πρακτικό και ποιοτικό αμάξωμα της Octavia Combi προσθέστε την τετρακίνηση, τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και τα περιφερειακά προστατευτικά χαρακτηριστικά και θα πάρετε το ιδανικό σύνολο. Ένα αυτοκίνητο ικανό να μεταφέρει εσάς και όλη την οικογένεια σχεδόν σε κάθε τερέν.

Το μοντέλο της δοκιμή μας εφοδιάζεται με το 2λιτρο TDI των 150 ίππων και το κόστος αγοράς ανέρχεται στα 32.900 ευρώ (έχει ήδη παρουσιαστεί στο εξωτερικό η ανανεωμένη version του μοντέλου). Φυσικά από τον εξοπλισμό δεν λείπει απολύτως τίποτα: 7 αερόσακοι, σύστημα πολυμέσων, φώτα xenon και πολλά ακόμη. Σημειώσετε πως η Scout διατίθεται και με τον 1,6 TDΙ των 110 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Ποιοτικό, πρακτικό και με πλούσιους χώρους
Το εσωτερικό της Scout δεν διαφοροποιείται αισθητικά σε σύγκριση με τις άλλες εκδόσεις της Octavia. Έτσι οι λιτές γραμμές και το κάπως μουντό περιβάλλον συνοδεύονται από ποιοτικά υλικά που παρουσιάζουν πολύ καλό φινίρισμα και συναρμογή σε όλα τα σημεία. Στα πλεονεκτήματα του μοντέλου συγκαταλέγεται και η ευρυχωρία που παρέχει η καμπίνα. Ακόμη και άτομα πέραν του μετρίου αναστήματος δε θα συναντήσουν κανένα πρόβλημα με τον παρεχόμενο αέρα, ενώ στο πίσω κάθισμα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη και 3 επιβάτες. Τέλος, το πρακτικό άνοιγμα του πορτ παγκάζ συνοδεύεται από διαθέσιμο χώρο 610 λίτρων που είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος λόγω του σχήματός του.

Σταθερό και άνετο
Η Skoda Octavia Scout παρουσιάζει πολύ καλή οδική συμπεριφορά στο σύνολό της. Στο αυτοκινητόδρομο σε ταξιδεύει αθόρυβα, ενώ η ύπαρξη της αυτόματης τετρακίνησης (Haldex 5ης γενιάς) σου εξασφαλίζει υψηλά περιθώρια πρόσφυσης (ορισμένα υποστροφικά φαινόμενα διορθώνονται εύκολα και δεν προβληματίζουν). Επίσης, η άνεση της ανάρτησης ικανοποιεί με τη λειτουργία και την απορροφητικότητά της. Στον τομέα των εκτός δρόμου περιηγήσεων τώρα το μοντέλο της Skoda σου δίνει την ευκαιρία για off road περιπέτειες αλλά σε λογικά πλαίσια. Στην περίπτωση που ζητήσεις κάτι παραπάνω θα πρέπει να εξοπλιστείς και με τα ανάλογα ελαστικά. Τέλος, το πετρελαιοκίνητο μηχανικό σύνολο των 2 λίτρων με τους 150 ίππους συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και φαίνεται να ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ωστόσο, εμφανίζει κάποια σημάδια τραχύτητας και αν αποφασίσεις να κινηθείς κάπως πιο γρήγορα, τότε θα δεις την κατανάλωση να ανεβαίνει αρκετά.

Advertisement

TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.968 cc
Ισχύς: 150/3.500-4.000 rpm
Ροπή: 340/1.750-3.000 rpm
Μετάδοση: Mόνιμη τετρακίνηση
Επιτάχυνση 0-100 km: 8,5 sec
Τελική ταχύτητα: 216 km/h
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 9,3 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 125 gr/km
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Βάρος: 1.526 kg
Χώρος αποσκευών: 610 λίτρα
Απόσταση από το έδαφος: 171 χλστ.
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.685/1.814/1.531 mm
Τέλη Κυκλοφορίας: 150 ευρώ
Τιμή: Από 32.900 ευρώ

Advertisement

 

 

 

Advertisement