Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή διαρκείας με το Nissan Qashqai 1.5 diesel

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμή διαρκείας με το Nissan Qashqai 1.5 diesel

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή διαρκείας με το Nissan Qashqai 1.5 diesel

ΔΟΚΙΜΕΣ

Αν στην αρχή της πρώτης γενιάς του Qashqai οι ειδικοί δυσκολεύονταν να εξηγήσουν πώς ένα αυτοκίνητο έξω από τα συμβατικά πλαίσια κυριαρχούσε στην κατηγορία των κλασσικών μικρομεσαίων, πλέον όλοι θεωρούν δεδομένη την εμπορική επιτυχία του. Η συνταγή της Nissan δεν θα μπορούσε να αλλάξει στη δεύτερη γενιά του μοντέλου και το κοινό εξακολουθεί να λατρεύει τη… γεύση που του αφήνει το ιαπωνικό crossover.

Advertisement
Advertisement

ΔΟΚΙΜΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Ίσως το μυστικό της επιτυχίας είναι η οδηγική αίσθηση που προσφέρει το Qashqai. Νιώθεις ότι οδηγείς ένα κλασσικό μικρομεσαίο hatch, το οποίο έχει όμως αυξημένη απόσταση από το έδαφος (στα 18 cm) και άρα προσφέρει επιπλέον δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Το μήκος και το πλάτος έχουν αυξηθεί (στα 4,38 και 1,81 m αντίστοιχα), όμως το ύψος έχει περιοριστεί ελαφρά στο 1,59 m. Οι αναλογίες σε συνδυασμό με την πιο τολμηρή σχεδίαση, χαρίζουν στο compact crossover της Nissan πιο δυναμική και σπορ εμφάνιση, ενώ και η θέση οδήγησης είναι τοποθετημένη πιο χαμηλά. Ακόμη και εύσωμοι επιβάτες θα φιλοξενηθούν άνετα στα πίσω καθίσματα. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ έχει μεγαλώσει και φθάνει πλέον τα 430 lt, ενώ ο κρυφός αποθηκευτικός χώρος κάτω από το πάτωμα προσθέτει… πόντους πρακτικότητας.

Αναβαθμισμένη είναι η ποιότητα στο εσωτερικό, με αφρώδες υλικό σχεδόν σε όλο το ταμπλό, καλή συναρμογή, ευανάγνωστο πίνακα οργάνων και τη μεγάλη οθόνη αφής 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Advertisement
Advertisement

Ο γνωστός για την αποδοτικότητα και αξιοπιστία 1.5 dCi με τους 110 ίππους ήταν κάτω από το καπό στο Qashqai της δοκιμής και είναι ο κινητήρας που χαρίζει την πιο ισορροπημένη προσθιοκίνητη έκδοση. Η μεγάλη του ροπή και η άκρως πολιτισμένη λειτουργία του θα ικανοποιήσουν κάθε οδηγό. Είτε ταξιδεύει στην εθνική, είτε κινείται στο ασφυκτικό περιβάλλον της πόλης, είτε κάνει εξορμήσεις τα σαββατοκύριακα. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, καταναλώνει 3,8 lt/100 km σε μεικτές συνθήκες και πλέον εκπέμπει στο περιβάλλον μόλις 99 g. CO2. Η δική μας κατανάλωση «σταμάτησε» στα 5,8 lt/100 km, ακόμη και όταν το Qashqai πιέστηκε, ακόμη και όταν ταξίδεψε φορτωμένο.

Αποτελεσματική είναι η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της ηχομόνωσης, καθώς ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες δεν θα περάσουν στο εσωτερικό ενοχλητικοί αεροδυναμικοί ή άλλοι θόρυβοι. Η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία για τα στάνταρ της κατηγορίας, η οδική του συμπεριφορά κρίνεται ουδέτερη χωρίς αντιδράσεις που μπορεί να ξαφνιάσουν ακόμη και τον άπειρο οδηγό. Το Qashqai σου δίνει τη δυνατότητα να κινηθείς γρήγορα και σε διαδρομή με στροφές, καθώς το πλαίσιο είναι στιβαρό, οι κλίσεις περιορισμένες και η πληροφόρηση από το τιμόνι επαρκής.

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1.5 dCi

Advertisement

Κινητήρας: 1.461 cc
Ισχύς: 110 PS στις 4.000 rpm
Ροπή: 26,5 kgm στις 1.750-2.500 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 182 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 11,9 sec
Μεικτή κατανάλωση: 5,8 lt/100 km (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 99 g/km
Βάρος: 1.365 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.377/1.806/1.590 mm
Χώρος αποσκευών: 430 lt.
Τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ
Τιμή: Από 20.690 ευρώ (με απόσυρση)