Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε το νέο Nissan Micra 1.2lt

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμάζουμε το νέο Nissan Micra 1.2lt

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε το νέο Nissan Micra 1.2lt

ΔΟΚΙΜΕΣ

Βελτιωμένο εσωτερικά και εξωτερικά το μικρό της Nissan αναβαθμίστηκε και διεκδικεί εκ νέου την κορυφή της κατηγορίας των σούπερ μίνι.

Advertisement
Advertisement

Η τελική απόφαση της μαμάς εταιρείας να μη συνεχιστεί η παραγωγή του Pixo είναι κάτι που σημαίνει πως το Micra αποτελεί πλέον το βασικό μοντέλο στην γκάμα της.

Αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές κατάφεραν να δώσουν στο Micra πιο δυναμική εμφάνιση. Η νέα μάσκα φέρνει κάτι από Juke και Qashqai, ενώ διαφορετικά είναι τα φωτιστικά σώματα και ο προφυλακτήρας που φιλοξενεί μεγαλύτερους προβολείς ομίχλης. Περιορισμένες είναι οι αλλαγές στο οπίσθιο μέρος, με νέο όμως προφυλακτήρα και με την εμφάνιση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED.

Στο εσωτερικό του η νέα κονσόλα έχει μαύρη πλαστική επένδυση, δίνοντας μια πιο ποιοτική εικόνα. Δεν λείπουν και οι θύρες audio USB και aux-in που βελτιώνουν τη συνδεσιμότητα του Micra με πολλαπλές δυνατότητες για εξωτερικές πηγές ήχου.

Advertisement
Advertisement

Αν θέλετε το κάτι παραπάνω, στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με μεγαλύτερη οθόνη αφής (5,8 ιντσών), η οποία ενσωματώνει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης Nissan Connect. Προσφέρεται επίσης σύστημα υπολογισμού του χώρου στάθμευσης (Parking Slot Measurement) και «έξυπνο» κλειδί που προσφέρει εύκολη πρόσβαση και εκκίνηση του αυτοκινήτου (keyless entry/engine start).

Όσον αφορά στον κινητήρα και τα λοιπά μηχανικά μέρη, αλλαγές δεν έγιναν, οπότε ο χαρακτήρας του Micra παραμένει ίδιος. Ετσι, παραμένει ο εξυπηρετικός 1,2 lt κινητήρας βενζίνης με ισχύ 80 PS, καθώς η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 98 PS δεν εισάγεται στη χώρα μας, και αυτό γιατί η τιμή του δεν θα ήταν ανταγωνιστική. Ο 3κύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ προαιρετικά διατίθεται και με CVT αυτόματο.

Το μικρό της Nissan είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και βολικό στις δύσκολες εντός πόλης διαδρομές, προσφέροντας καλούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ανετο στον δρόμο και ασφαλές για το ταξίδι. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι, παρά όσα γράφουν τα επίσημα στοιχεία για τον κινητήρα, αυτός αποδεικνύεται πιο ζωηρός στον δρόμο.[nggallery id=3211]

Advertisement

Το Micra διατίθεται με τη βασική έκδοση των 8.990 ευρώ που δεν περιλαμβάνει κλιματισμό και ηχοσύστημα, ενώ με περίπου 1.000 ευρώ περισσότερα περιλαμβάνει κλιματισμό, ραδιο-CD με MP3, θύρα USB και Bluetooth, 6 αερόσακους, ESP, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα κ.λπ. Αν πάντως αποφασίσετε να αγοράσετε το νέο Micra, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να εντάξετε στην παραγγελία σας και το Nissan Connect όπου μας εντυπωσίασε!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.198 cc
Ισχύς: 80 PS στις 6.000 rpm
Ροπή: 11,2 kgm στις 4.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 170 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 13,7 sec
Μεικτή κατανάλωση: 5 lt/100 km
Εκπομπές CO2:115 g/km
Βάρος: 980 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3.780/1.665/1.525 mm
Χώρος αποσκευών: 265 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 103,5 €
Τιμή: Από 8.990 €
Η δοκιμή έγινε με καύσιμα της Jet Oil