Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε την 7θέσια BMW Σειρά 2

Ελλάδα 20:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμάζουμε την 7θέσια BMW Σειρά 2

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε την 7θέσια BMW Σειρά 2

ΔΟΚΙΜΕΣ

Η σειρά 2 Gran Tourer έχει δυο θέσεις περισσότερες από την 5θέσια Active Tourer αλλά είναι μόνο 21cm πιο μακριά. Με συνολικό μήκος τα 4,5 μέτρα, η Gran Tourer είναι απίστευτα μαζεμένη για 7θέσια.

Advertisement
Advertisement

ΔΟΚΙΜΗ: ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Το περιβάλλον στο εσωτερικό είναι τυπικό BMW και περιγράφεται από το τρίπτυχο ποιότητα-πρακτικότητα-πολυτέλεια. Στο εσωτερικό η διαμόρφωση της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων κατά το δοκούν είναι εξαιρετικά εύκολη και πρακτική. Μάλιστα στα καθίσματα της μεσαίας σειράς μετακινείται και η έδρα τους.

Η πρόσβαση στην πίσω σειρά καθισμάτων είναι εύκολη, όμως εκεί δεν χωρούν ενήλικες, εκτός αν είναι μικρόσωμοι. Οι δύο πίσω θέσεις, που με μια κίνηση εξαφανίζονται στο πάτωμα του χώρου αποσκευών, απευθύνονται κυρίως σε παιδιά. Επίσης, αν χρειαστεί γίνεται αναδίπλωση και του καθίσματος συνοδηγού κι έτσι μπορείς να τοποθετήσεις αντικείμενο μέχρι 2,6 μέτρα, οπότε οριακά χωρά και μια σανίδα του σερφ. Οπως φυσικά χωρούν και ποδήλατα, αν και η BMW έχει μεριμνήσει γι’ αυτό με μια κομψή σχάρα που βρίσκεται στον πίσω προφυλακτήρα. Η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά διευκολύνοντας όσους/όσες δεν έχουν το ύψος ή τη δύναμη.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που αποτελεί κατηγορία από μόνο του, καθώς δεν υπάρχει απευθείας ανταγωνιστής. Τα επίσης 7θέσια Ford CMax, Renault Grand Scenic είναι σε άλλη κατηγορία, το Land Rover Discovery είναι SUV και όχι MPV, ενώ το VW Sharan είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Στο δρόμο ο οδηγός έχει ως σύμμαχο τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα των 190 PS που αποδίδει πάνω από 40 kgm ροπής από το ρελαντί. Ταξιδέψαμε με την Gran Tourer με τέσσερα άτομα και πάρα πολλές αποσκευές. Το ταξίδι ήταν απρόσκοπτο, ευχάριστο, άνετο. Η ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου, το ολοκληρωμένο σύστημα multimedia με εκείνο της πλοήγησης αλλά και της σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου κάνουν εύκολη τη ζωή του οδηγού και των επιβατών. Το 8άρι κιβώτιο της BMW, ειδικά στα προγράμματα Eco, Comfort καταβάλλει κάθε προσπάθεια για εξοικονόμηση καυσίμου.

Advertisement

Η συνολική κατανάλωση που καταγράψαμε στα 7 ευρώ/100 km με ρυθμό αρκετά ταχύτερο του οικογενειακού, είναι εντυπωσιακά χαμηλή για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Σε δρόμο με στροφές η Gran Tourer έχει ουδέτερη συμπεριφορά, είναι ασφαλής, ενώ το κράτημα χάρη στην τετρακίνηση xdrive αλλά και τα ελαστικά 205/55/17 της Pirelli είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Advertisement

Αν το παρακάνεις, η Gran Tourer θα ανοίξει την τροχιά της προτού τα ηλεκτρονικά επέμβουν για να σε προστατέψουν από τον εαυτό σου. Στα συν της ενεργητικής ασφάλειας το head up display που σου προβάλλει στο παρμπρίζ σημαντικές πληροφορίες ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σου από τον δρόμο, αλλά και ο ειδικός διακόπτης που χαμηλώνει με μια κίνηση τον φωτισμό της καμπίνας ώστε να μην κουράζονται τα μάτια σου στη νυχτερινή πορεία. Συνολικά πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που προσφέρει πληθώρα λύσεων σε κάποιον με πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1995 cc
Ισχύς: 190 PS στις 4.000 rpm
Ροπή: 41,0 kgm στις 1.750-2250 rpm
Μετάδοση: Στους τέσσερις τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο, 8 σχέσεων Steptronic
Τελική ταχύτητα: 218 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 7,6 sec
Μεικτή κατανάλωση: 6,2 lt/100 km (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 128 gr/km
Βάρος: 1.640 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.556/1.800/1.641 mm
Χώρος αποσκευών: 560lt-1.820lt(5θέσια/2θέσια διαμόρφωση)
Τέλη κυκλοφορίας: 153,6 €
Τιμή: Από 45.250 € (42.450 με απόσυρση)

Advertisement