Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε το Seat Mii στην έκδοση Ecomotive

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμάζουμε το Seat Mii στην έκδοση Ecomotive

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε το Seat Mii στην έκδοση Ecomotive

ΔΟΚΙΜΕΣ

Μετράει το μέγεθος; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε και για να διαλυθούν οι όποιες πονηρές σκέψεις, είναι καλό να σκεφτείτε πόσο ασφυκτική έχει γίνει η κατάσταση μέσα στις σύγχρονες πόλεις. Στενοί δρόμοι, διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία που δεν χωρούν να στρίψουν, ελάχιστες θέσεις στάθμευσης. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον πρέπει να μετακινηθείς γρήγορα για να μην αργήσεις στη δουλειά και στο ραντεβού, ή απλά για να φθάσεις επιτέλους στο σπίτι σου μετά από μια κοπιαστική ημέρα.

Advertisement
Advertisement

Δεν αποτελεί άρα έκπληξη το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι αναζητούν ολοένα και με περισσότερη αποφασιστικότητα ένα αυτοκίνητο πόλης. Με μήκος λίγο πάνω από τα 3,5 μέτρα, με τέσσερις θέσεις, με σχεδίαση που σου φτιάχνει τη διάθεση και με χαμηλή κατανάλωση. Κάτι σαν το Seat Mii δηλαδή.

Στη διάθεσή μας ήταν το μοντέλο με τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.0 MPI των 60 ίππων, στην έκδοση Ecomotive. Με σύστημα start/stop που σβήνει τον κινητήρα όταν το Mii είναι σταματημένο και τεχνολογία επανάκτησης ενέργειας κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Ως αποτέλεσμα, η μέση κατανάλωση «φλερτάρει» με τα 4 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 με τα 95 γρ/χλμ.

Advertisement
Advertisement

Για ποιο λόγο τα μίνι αυτοκίνητα συνδυάζονται σχεδόν αποκλειστικά με βενζινοκινητήρες; Διότι μέσα στην πόλη δεν γίνεται αντιληπτή σημαντική διαφορά στην κατανάλωση από έναν κινητήρα diesel, ώστε να εξισωθεί η διαφορά στην τιμή αγοράς. Στο τέλος της ημέρας, όταν δηλαδή έχεις ολοκληρώσει με ηρεμία και οικονομικά τα δρομολόγια σου, θα του συγχωρέσεις μειονεκτήματα όπως οι ασθενικές επιδόσεις.

Για όλα τα παραπάνω, το Mii 1.0 60 HP Ecomotive στο επίπεδο εξοπλισμού Style αποτελεί μία άριστα στοχευμένη πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις και σε τιμή που χαρακτηρίζει τη Seat: 9.660 ευρώ με προωθητική ενέργεια της αντιπροσωπείας και το όφελος απόσυρσης.

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 999 cc
Ισχύς: 60 PS/5.000-6.000 rpm
Ροπή: 9,7 kgm/3.000-4.300 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρόσθιους τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 161 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 14,4 sec
Μεικτή κατανάλωση: 4,4 lt/100 km (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 95 gr/km
Βάρος: 940 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3.557/1.641/1.478 mm
Χώρος αποσκευών: 251 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 85,5 €
Τιμή: 9.660 €