Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Video: “Γνωρίσαμε” την ηλεκτρική μοτοσικλέτα των… 190 Nm ροπής

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: “Γνωρίσαμε” την ηλεκτρική μοτοσικλέτα των… 190 Nm ροπής

NEWSMOTO

Video: “Γνωρίσαμε” την ηλεκτρική μοτοσικλέτα των… 190 Nm ροπής

NEWSMOTO

Η Zero Motorcycles βρίσκεται στην Ελλάδα και πήραμε μια πρώτη γεύση από την κορυφαία ηλεκτρική τους μοτοσικλέτα των 110 ίππων και των 190 Nm.

Advertisement
Advertisement

Η Zero Motorcycles ιδρύθηκε το 2006 από έναν πρώην μηχανολόγο της NASA, επομένως η υψηλή τεχνογνωσία είναι σίγουρα, ένα από τα χαρακτηριστικά που διέπουν την αμερικάνικη φίρμα.

Το newsauto.gr συνομίλησε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Electromove, και πήραμε πρώτοι μια οδηγική γεύση από τις αμιγώς ηλεκτρικές μοτοσιλέτες, οι οποίες εντυπωσιάζουν με τη μοντέρνα σχεδίαση και τις ασύλληπτες επιδόσεις, που δεν θυσιάζουν καθόλου από τη συνολική αυτονομία της μπαταρίας.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η Zero Motorcycles έχει σημειώσει έως σήμερα πάνω από 5.000 πωλήσεις και η ετήσια αύξηση είναι της τάξεως των 33%.

Advertisement
Advertisement

Η Zero SR/S και SR/F (Sport Touring και Naked αντίστοιχα) αποτελούν τις ναυαρχίδες της γκάμας, οι οποίες αποδίδουν αμφότερες 110 ίππους και 190 Nm ροπής. Η μπαταρία χωρητικότητας 14,4 kWh, μπορεί να φορτιστεί σε περίπου μία ώρα με χρήση ταχυφορτιστή και το βάρος τους είναι σχεδόν 230 κιλά. Η θεωρητική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα… κόβει την ανάσα. Δηλαδή μέχρι το χρονόμετρο φτάσει τα 2 sec, η SR/F ή SR/S έχει αγγίξει τα 100 χλμ./ώρα. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η αυτονομία είναι στα 260 χιλιόμετρα, ωστόσο με την “επέκταση” της μπαταρίας (Power Tank), τότε η τιμή αυτή σκαρφαλώνει στα 323 χιλιόμετρα. Η εγγύηση της μπαταρίας είναι 5 χρόνια και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα χιλιόμετρα.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα και για την αναλυτική μας δοκιμή…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Zero Electric Motorcycles: Στροφή προς το ..χώμα!
Νέα ηλεκτρική Zero SR/F με αυτονομία έως 320 χλμ.
Η Zero motorcycles στην Ελλάδα