Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Volvo S60 1.6 DRIVe

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε το Volvo S60 1.6 DRIVe

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Volvo S60 1.6 DRIVe

ΔΟΚΙΜΕΣ

Πριν από λίγα χρόνια οι Σουηδοί βάδιζαν σε λάθος δρόμο. Μεγάλα σε μέγεθος αυτοκίνητα, με εκκεντρικό σχεδιασμό και κινητήρες turbo μεγάλης χωρητικότητας που είχαν αυξημένη κατανάλωση. Μέσω των συμμαχιών ωστόσο οι Σουηδοί απέκτησαν νέα νοοτροπία, η οποία ταιριάζει στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Advertisement
Advertisement

του Γιάννη Ζαφειρόπουλου

Και δεν υπάρχει καλύτερο δείγμα αυτής της νέας κουλτούρας από το αυτοκίνητο της δοκιμής μας! Η σχεδίαση του S60 σε προδιαθέτει θετικά. Βλέπεις ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με γραμμές από coupe κι αμέσως το συμπαθείς. Οι μοντέρνες καμπύλες και οι αναλογίες του συνθέτουν την εικόνα ενός σύγχρονου πολυτελούς αυτοκινήτου (αυτό ακριβώς που είναι δηλαδή)…

Στο εσωτερικό υπάρχει η γνώριμη πλέον μινιμαλιστική αισθητική, με τη λεπτή κεντρική κονσόλα να εντυπωσιάζει και πάλι. Πέρα από το design όμως, το εσωτερικό του S60 προσφέρει και πρακτικότητα. Όλα τα χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα, ο χειρισμός του συστήματος πολυμέσων είναι «φυσικός» και συνεπώς πανεύκολος στην χρήση και η εξωτερική επιφάνεια όλων των στοιχείων είναι ευχάριστη στην αφή. Με δυο λόγια, όλα είναι μελετημένα ώστε να χαρίζουν αίσθηση πολυτέλειας και ποιότητας!

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=786]

Οι χώροι στην καμπίνα επιβατών είναι πολύ καλοί για τέσσερα άτομα, γεγονός που καθιστά το S60 ιδανικό για μία οικογένεια. Υπάρχει ωστόσο ένα μειονέκτημα που το βρίσκαμε μπροστά μας σε κάθε ταξίδι που κάναμε με το S60 1.6 DRIVe: ο πολύ μικρός χώρος αποσκευών… Με χωρητικότητα μόλις 380 lt (όσα περίπου έχουν τα αυτοκίνητα της αμέσως μικρότερης κατηγορίας), ο χώρος αποσκευών είναι σημαντικά μικρότερος απ’ αυτόν των ανταγωνιστών του…

Διανύσαμε πολλά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του S60 1.6 DRIVe και δεν μας απογοήτευσε ποτέ! Όταν θέλαμε να κινηθούμε με χαλαρούς ρυθμούς, ο απίστευτα ροπάτος πετρελαιοκινητήρας λειτουργούσε με… αρχοντική ευκολία. Έκτη στο κιβώτιο, 80-100 km/h στο κοντέρ, ηχομόνωση λιμουζίνας και άνεση που επιτρέπει στα παιδιά να κοιμηθούν! Όσο για την κατανάλωση; Σταθερά κάτω από 5,5 lt/100 km και η αυτονομία πάνω από τα 1.200 km με γεμάτο ρεζερβουάρ!

Advertisement

Όταν βιαζόμασταν για να προλάβουμε το πλοίο, το S60 1.6 DRIVe ήταν και πάλι σύμμαχός μας: εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 10,9 sec κι ακόμη καλύτερες εν κινήσει), τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, σβέλτο τιμόνι, καλό κράτημα και πραγματική αίσθηση ασφάλειας σε όλους τους δρόμους.

Μιλώντας για ασφάλεια, το αυτοκίνητο της δοκιμής μας είχε όλα τα σύγχρονα συστήματα που συνοδεύουν το S60: City Safety (φρενάρει μόνο του το αυτοκίνητο), BLIS (ειδοποιεί όταν ένα όχημα πλησιάζει για να προσπεράσει), σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κ.ά. Κάποια απ’ αυτά είναι προαιρετικά, όμως πιστεύουμε ότι αξίζουν τα λεφτά τους (μόνο αυτό με την αλλαγή λωρίδας δε λειτουργεί πάντα σωστά, λόγω της κατάστασης των ελληνικών δρόμων).

Advertisement

[nggallery id=787]

Τα 26.600 ευρώ που κοστίζει το S60 1.6 DRIVe (στη βασική έκδοση) δεν είναι λίγα για τα σημερινά δεδομένα στη χώρα μας. Όμως αν μπορείτε να διαθέσετε αυτό το ποσό για την αγορά ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί κορυφαία επιλογή και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε…

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.560 cc
Ισχύς:
115 PS / 3.600 rpm
Ροπή:   
27,5 kgm / 1.750 rpm
Μετάδοση
: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο:
Μηχανικό 6 σχ.
Τελική ταχύτητα
: 195 km/h
Επιτάχυνση
0-100km: 10,9 sec
Μικτή κατανάλωση (/100
km): 4,3 lt
Εκπομπές CO2: 114 g/km
Βάρος:
1.488 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ:
4.628/1.865/1.484 mm
Χώρος αποσκευών:
  380 lt
Τέλη Κυκλοφορίας:
102,6 €
Τιμή
: 26.600 €

Advertisement

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!