Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε στην Γαλλία τη νέα Mercedes GLK

Ελλάδα 6:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμάζουμε στην Γαλλία τη νέα Mercedes GLK

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε στην Γαλλία τη νέα Mercedes GLK

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το NewsAuto ταξίδεψε μέχρι της Άλπεις για να πάρει μία πρώτη γεύση από την αναβαθμισμένη Mercedes-Benz GLK. Την οδηγήσαμε εντός κι εκτός δρόμου κι αναφέρουμε!

Αποστολή στις Γαλλικές Αλπεις: Πάνος Σειτανίδης
Advertisement
Advertisement

Η επιλογή του τόπου της παρουσίασης από τους Γερμανούς ήταν η καλύτερη δυνατή. Με εφαλτήριο τη Γενεύη, περάσαμε τα σύνορα, μπήκαμε στη Γαλλία και σκαρφαλώσαμε στα βουνά, περνώντας από μαγευτικές διαδρομές στο απέραντο αυτή την εποχή πράσινο, που ως… κερασάκι στην τούρτα έχει το λευκό στις βουνοκορφές.

Με επίκεντρο το γραφικό χωριουδάκι Λα Κλουσάζ, οργώσαμε τις γύρω ορεινές διαδρομές, ανακαλύπτοντας χιλιόμετρο με το χιλιόμετρο τις αρετές της νέας GLK. Ένα μοντέλο που αναβαθμίστηκε παρότι πέρυσι έκανε τις καλύτερές του πωλήσεις, στοιχείο που μαρτυρά πως οι Γερμανοί κυνηγούν αδιάκοπα την τελειότητα. Αφήσαμε λοιπόν πίσω τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στη χώρα μας, κάναμε delete στις έγνοιες και τα προβλήματα κι αφεθήκαμε σε μία οδηγική εμπειρία… πολλών αστέρων.

Ξεκινώντας από το σχεδιασμό, οι αλλαγές είναι στα σημεία. Εναρμονισμένη στη σχεδιαστική γραμμή της μάρκας, έχει πιο εκφραστικές γραμμές, είναι πιο νευρώδης, έχει σχεδόν κάθετο πίσω μέρος, νέο εμπρός προφυλακτήρα και φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι ακόμα πιο περιορισμένες αλλά καίριες, κάνοντας τη νέα GLK να μην έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα sedan της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=137]

Αίσθηση που αποκομίζεις και στο δρόμο, όπου ξεχνάς πως οδηγείς  SUV ενώ στη διάθεση σου έχεις πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων που εξασφαλίζουν άνεση και ασφάλεια στο δρόμο. Το 4ETS (σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης πρόσφυσης), Addaptive Brake, Brake Assist, Hill-Start Assist, Agility Control, μία λίστα μακροσκελή που συμπληρώνεται με το Active Lane Keeping Assist, που ανιχνεύει πότε αποσπάται η προσοχή σου και καθώς παρεκκλίνεις της πορείας σου είτε εκτός των ορίων του δρόμου, είτε εκτός της λωρίδας σου, όχι μόνο σε προειδοποιεί με χαρακτηριστική δόνηση στο τιμόνι αλλά ταυτόχρονα επεμβαίνει μειώνοντας αισθητά τη ταχύτητα.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον τομέα του infotainment, με την προαιρετική επιλογή του συστήματος HTML: Command online που μεταξύ άλλων, σας επιτρέπει να σερφάρετε στο διαδίκτυο … εν κινήσει!

Advertisement

Είτε οδηγείς στον αυτοκινητόδρομο, είτε σε επαρχιακούς δρόμους, η συμπεριφορά και οι αντιδράσεις της GLK συχνά θολώνουν την κρίση σου, κάνοντας σε να πιστεύεις πως αντί για το πολυτελές SUV με το αστέρι στη μάσκα, οδηγείς μία μεγαλύτερων διαστάσεων C-Class. Πολύ καλή θέση οδηγού, σαφές τιμόνι, εξαιρετικές αναρτήσεις, ποιότητα κύλισης που κάνει τη διαφορά.

Κάνει όμως κι άλλα η GLK. Παρότι δεν είναι τόσο μάχιμη όσο η επίσης ανανεωμένη G-Class που οδηγήσαμε και θα σας παρουσιάσουμε προσεχώς, τα βγάζει άνετα πέρα σε σκληροτράχηλες διαδρομές, είναι έτοιμη να βουτήξει στη λάσπη, να λερωθεί, να αποδείξει πως δεν είναι μόνο για… σαλόνια.

Advertisement

Η ανανεωμένη GLK προσφέρεται στην Ελλάδα με πέντε επιλογές κινητήρων, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι πετρελαίου. Η γκάμα ξεκινά με τη προσθιοκίνητη έκδοση  GLK 200 CDI BlueEFFICIENCY, τις τετρακίνητες 220 BlueTec 4MATIC και 250 BlueTEC 4MATIC και η δυνατότερη diesel επιλογή της GLK 350 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY που προσφέρει 265 ίππους. Η 350 4MATIC BlueEFFICIENCY φοράει ένα V6 3.5 lt βενζινοκινητήρα που φτάνει στους 306 ίππους!

Εμείς επικεντρωθήκαμε στην έκδοση που θεωρούμε και πιο ενδιαφέρουσα, που δεν είναι άλλη από την 250 BlueTEC 4MATIC με τον twin turbo diesel κινητήρα χωρητικότητας 2.1 lt που αποδίδει 204 ίππους και 50 χγρ ροπής. Με δυναμική παρουσία όποτε απαιτείται, που συνδυάζεται με απαραίτητες στην καθημερινή χρήση αρετές όπως η στο μέτρο του δυνατού, περιορισμένη κατανάλωση και οι αντιστοίχως χαμηλές εκπομπές ρύπων. Περισσότερα όμως για τη νέα γενιά της GLK, όταν την οδηγήσουμε επί ελληνικού εδάφους…

MERCEDES GLK 250 BlueTEC 4MATIC
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 2143 cc
Ισχύς: 204 PS/ 4200 rpm
Ροπή: 50 kgm/ 1200-1400
Μετάδοση: Μόνιμη τετρακίνηση
Κιβώτιο: Αυτόματο 7G-TRONIC PLUS
Τελική ταχύτητα: 210 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 8,0 sec
Μεικτή κατανάλωση (l/100 km): 6.1 lt
Εκπομπές CO2: 159 gr/km
Βάρος: 1925 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4536/1840/1669mm
Χώρος αποσκευών: 450 lt
Τέλη Κυκλοφορίας: 660 €
Τιμή: 53.200

Advertisement