Live Κίνηση
Περισσότερα
SUZUKI 2021

Tα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του Suzuki Vitara

Ελλάδα 22:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του Suzuki Vitara

SUZUKI 2021

Tα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του Suzuki Vitara

SUZUKI 2021

Mε το νέο Vitara η Suzuki έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που τιμά το τετρακίνητο παρελθόν της και την ίδια στιγμή διαθέτει ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο έχει να παρουσιάσει η τεχνολογία για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Η Suzuki με το νέο Vitara συνεχίζει την μακρά και καταξιωμένη πορεία του συγκεκριμένου μοντέλου, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα μοντέρνο και σύγχρονο εμφανισιακά, με όλες τις παραδοσιακές αξίες της εταιρίας σε ό,τι αφορά τις ικανότητές του για κίνηση και πέρα από την άσφαλτο.

Το νέο Vitara εξοπλίζεται με ένα ιδιαίτερα σύγχρονο μηχανολογικό υπόβαθρο, το οποίο αποτελείται από δύο πολύ καινοτόμες υβριδικές επιλογές στους κινητήρες αλλά και την αυθεντική τετρακίνηση AllGrip της Suzuki, μία αποκλειστική τεχνολογία της ιαπωνικής εταιρίας η οποία προσδίδει μία ιδιαίτερα αξιόπιστη δυνατότητα για κίνηση εκτός δρόμου.

Από το νέο Vitara δεν θα μπορούσαν να λείπουν και όλα τα σύγχρονα συστήματα τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού. Κάτω από την πλατφόρμα συστημάτων με την ονομασία Suzuki Safety Support, η Suzuki έχει δημιουργήσει μία ομπρέλα ασφαλείας και ευκολίας στην οδήγηση, συνδυάζοντας πολλά επιμέρους συστήματα σε ένα πλήρες πακέτο τεχνολογικής υπεροχής.

Advertisement
Advertisement

Για την λειτουργία του Suzuki Safety System το Vitara εφοδιάζεται με ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης το οποίο χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από μία κάμερα και ενός αισθητήρα laser που βρίσκεται στο παρμπρίζ. Ο συνδυασμός της κάμερας, που εστιάζει στις μέσες και μεγάλες αποστάσεις και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει πεζούς και τη διαγράμμιση των λωρίδων, και του αισθητήρα laser, που επικεντρώνεται στις μικρές αποστάσεις και στη νυχτερινή ανίχνευση, εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στο σύστημα Suzuki Safety System υπάγονται τα παρακάτω συστήματα:

Advertisement

Σύστημα υποβοήθησης πέδησης DSBS: Το σύστημα αξιοποιεί την κάμερα και τον αισθητήρα για να αποφασίσει αν υπάρχει ενδεχόμενο σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα ή πεζό.
Σε περίπτωση που ανιχνεύσει τέτοιον κίνδυνο σύγκρουσης, λειτουργεί με τους ακόλουθους τρόπους, αναλόγως πάντοτε των συνθηκών:

Ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα εάν η πιθανότητα σύγκρουσης αν υπάρχει άμεσο ενδεχόμενο σύγκρουσης

Advertisement

Αυξάνει τη δύναμη πέδησης εάν υπάρχει υψηλή πιθανότητα σύγκρουσης και ο οδηγός φρενάρει εξαιρετικά απότομα. Το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό μέσω λυχνίας και ηχητικής ειδοποίησης.

Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας: Εάν το Vitara κινείται με ταχύτητα πάνω από 60 χλμ/ώρα, και αλλάζει λωρίδα χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το φλας, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό μέσω λυχνίας στον πίνακα οργάνων και με δόνηση στο τιμόνι.

Advertisement

Σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας: Το σύστημα λειτουργεί μεταξύ 60-160 χλμ/ώρα και ανιχνεύει τις διαχωριστικές γραμμές λωρίδας μέσω της κάμερας του συστήματος DBS. Όταν το σύστημα αντιληφθεί ότι επίκειται απότομη αλλαγή λωρίδας (π.χ. χωρίς την ενεργοποίηση του φλας από τον οδηγό), λειτουργεί άμεσα ώστε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην σωστή πορεία, επεμβαίνοντας και στρέφοντας και το σύστημα διεύθυνσης.

Προειδοποίηση εκτροπής: Το σύστημα ανιχνεύει αν ο οδηγός δεν ακολουθεί στρωτή πορεία και κάνει ζιγκ-ζαγκ και τον προειδοποιεί μέσω λυχνίας και ηχητικής ειδοποίησης. Το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες πάνω από 60 χλμ/ώρα.

Αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας: Η κάμερα παρακολουθεί τον δρόμο και αναγνωρίζει τις πινακίδες κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα τα όρια ταχύτητας και ανάλογα εμφανίζει την ένδειξη στον πίνακα οργάνων. Μπορούν να ανιχνευθούν έως και τρία σήματα ταυτόχρονα.

Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου: Σε ταχύτητες άνω των 15 χλμ. ώρα, οι πλευρικοί αισθητήρες ανιχνεύουν τα οχήματα που βρίσκονται ή πλησιάζουν τα τυφλά σημεία. Όταν πλησιάζει ένα όχημα ή ανιχνεύεται σε τυφλό σημείο, ανάβει μία προειδοποιητική λυχνία στον εξωτερικό καθρέπτη. Όταν ο οδηγός ανάψει το φλας, η ένδειξη αναβοσβήνει και συνοδεύεται από ηχητική ειδοποίηση.

Adaptive Cruise Control: Όταν υπάρχει προπορευόμενο όχημα το σύστημα μετρά την απόσταση από αυτό με τη χρήση ενός χιλιοστομετρικού ραντάρ και αυτομάτως διατηρεί απόσταση, σύμφωνα με μια από τις τρεις διαθέσιμες επιλογές που έχει ο οδηγός.

Adaptive Cruise Control με το σύστημα Stop & Go: Το σύστημα παρέχεται στις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων. Η λειτουργία Stop & Go διατηρεί ασφαλή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Μπορεί επίσης να φρενάρει εντελώς το όχημα μέχρι την πλήρη ακινητοποίησή του ή να το ξεκινήσει και πάλι όταν αρχίσει να κινείται το εμπρός όχημα, μία διαδικασία η οποία διευκολύνει τον οδηγό σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διακοπές με το Suzuki Vitara 1.4 Hybrid 48V 2WD
Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Vitara Hybrid (+τιμές)
Τα τεχνικά στοιχεία των Suzuki Vitara, S-Cross και Swiss Sport SHVS 48V