Live Κίνηση
Περισσότερα
SUZUKI 2021

Suzuki Vitara: Το σύγχρονο design συναντά την ποιότητα

Ελλάδα 6:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki Vitara: Το σύγχρονο design συναντά την ποιότητα

SUZUKI 2021

Suzuki Vitara: Το σύγχρονο design συναντά την ποιότητα

SUZUKI 2021

Εφοδιασμένο με νέους υβριδικούς κινητήρες υψηλών επιδόσεων, με κορυφαία τετρακίνηση AllGrip και με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, το νέο Suzuki Vitara παραμένει η πιο ελκυστική επιλογή στην κατηγορία του για ένα αυθεντικό SUV.

Advertisement
Advertisement

Oι καιροί και οι προτεραιότητες μπορεί να αλλάζουν, όμως η Suzuki με το Vitara καταφέρνουν να εκσυγχρονίζονται διατηρώντας ως κόρη οφθαλμού τις κλασικές αξίες της μάρκας και του συγκεκριμένου μοντέλου. Ενός μοντέλου που έχει γράψει την δική του ιστορία εδώ και δεκαετίες, και φθάνει στις μέρες μας απόλυτα εκσυγχρονισμένο και την ίδια στιγμή προσηλωμένο στις κλασικές αξίες της Suzuki.

Ένα Vitara οφείλει να διαχωρίζει την θέση του από την σύγχρονη μόδα των SUV διαθέτοντας πέρα από τα σύγχρονα στοιχεία και εκείνη την μοναδική ικανότητα της Suzuki να κατασκευάζει αυτοκίνητα ικανά να κινούνται με αξιώσεις και πέρα από την άσφαλτο. Και στην τελευταία του γενιά καταφέρνει περίφημα να συνδυάζει το σύγχρονο με το κλασικό, και μάλιστα σε ιδανικές για την κατηγορία αναλογίες.

Το νέο Vitara καταφέρνει να έχει μία εξαιρετικά μοντέρνα σχεδίαση η οποία τραβάει τα βλέμματα. Ένα τολμηρό design που διατηρεί τα καλύτερα γονίδια από την παράδοση της Suzuki και τα εξελίσσει ακόμα περισσότερο, σε όλους τους τομείς, από την σχεδίαση μέχρι την ποιότητα και την τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέρνο νέο αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό των προβολέων, τεχνολογίας LED, τα οποία ενσωματώνουν στο εσωτερικό τους μία χαρακτηριστική μπλε λωρίδα που δίνει έναν πολύ ιδιαίτερο τόνο στο όλο σχέδιο.

Τα φώτα ημέρας είναι και αυτά ιδιαίτερα εντυπωσιακά, είναι και αυτά τεχνολογίας LED και είναι τοποθετημένα σε κάθετη διάταξη, προσδίδοντας μία ξεχωριστή ταυτότητα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Υπάρχουν επίσης στον βασικό εξοπλισμό και προβολείς ομίχλης για την πρόσθετη ορατότητα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Advertisement

Τον χαρακτήρα στο σχέδιο τον δίνει η επιβλητική μάσκα με τις κάθετες γρίλιες και ο δυναμικός εμπρός προφυλακτήρας, ενώ οι λεπτομέρειες χρωμίου προσδίδουν έναν ιδιαίτερα σύγχρονο και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Υπάρχουν επίσης νέας σχεδίασης δίχρωμες ζάντες 17 ιντσών στην πλούσια έκδοση GLX και ζάντες 16 ιντσών στην έκδοση GL.

Advertisement

Στην καμπίνα συνεχίζεται η γενικότερη αίσθηση αναβάθμισης του Vitara που εντοπίζεται και στο αμάξωμα. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του συναντάς ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και εκλεπτυσμένο σαλόνι, το οποίο συνδυάζεται με την κορυφαία εργονομία που συνηθίζει σε όλα τα αυτοκίνητά της η Suzuki. Όλοι οι διακόπτες και τα χειριστήρια είναι τοποθετημένα στις σωστές θέσεις, διευκολύνοντας το έργο του οδηγού και την ασφάλεια.

Τα υλικά είναι αναβαθμισμένα καθώς έχει προστεθεί αφρώδες υλικό στην κεντρική κονσόλα, που τονίζει ακόμα περισσότερο την ποιοτική κατασκευή του Vitara. H οθόνη αφής των 7 ιντσών προσφέρει πλήρη έλεγχο στο σύστημα πολυμέσων καθώς και την χρήση τηλεφώνου για ανοιχτή συνομιλία.

Advertisement

Διαθέτει επίσης δυνατότητες Apple CarPlay, Αndroid Auto και MirrorLink, έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν πρόσβαση στην μουσική της επιλογής τους, να επικοινωνεί με μηνύματα ή να έχουν πρόσβαση στα χαρακτηριστικά του smartphone μέσω των εφαρμογών που εμφανίζονται στην οθόνη αφής.

Στο κέντρο του πίνακα οργάνων υπάρχει μία οθόνη LCD των 4,2 ιντσών έτσι ώστε ο οδηγός να έχει πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση για τις λειτουργίες του αυτοκινήτων. Μέσω ειδικών γραφικών απεικονίζονται πολλές λειτουργίες, όπως το σύστημα AllGrip, η επιτάχυνση της βαρύτητας G, η διακύμανση της ενέργειας (Ηybrid), η ισχύς και η ροπή του κινητήρα, η επιτάχυνση και η χρήση φρένου.

Στο σαλόνι τις εντυπώσεις κερδίζουν επίσης και τα νέα κομψά καθίσματα τα οποία έχουν επένδυση σουέντ και εξασφαλίζουν κορυφαία στήριξη στο σώμα των επιβατών. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένο στο ταμπλό ένα επανασχεδιασμένο ρολόι, το οποίο προσθέτει μία σοφιστικέ σχεδιαστική πινελιά στον χώρο του οδηγού.

Στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών εμφανίζεται η απεικόνιση από την κάμερα οπισθοπορείας, η οποία διευκολύνει τον οδηγό να παρκάρει σε δύσκολες συνθήκες. Για ακόμα μεγαλύτερη υποβοήθηση στο παρκάρισμα παρέχονται επίσης και αισθητήρες παρκαρίσματος, οι οποίοι ειδοποιούν τον οδηγό για εμπόδια που υπάρχουν κατά την φάση της στάθμευσης.

Για το παρκάρισμα διατίθεται επίσης και σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διαασταυρούμενης κυκλοφορίας. Το σύστημα αυτό βοηθά τον οδηγό να κάνει τους σωστούς ελιγμούς με περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά.

Σε ταχύτητες έως και 8 χλμ/ώρα κινούμενο με την όπισθεν, το Vitara χρησιμοποιεί τους δύο πλευρικούς αισθητήρες και προειδοποιεί τον οδηγό ότι πλησιάζουν οχήματα από κάθε πλευρά του αυτοκινήτου. Αν ανιχνευτεί όχημα, στην οθόνη εμφανίζεται οπτικοακουστική ειδοποίηση έτσι ώστε ο οδηγός να εντοπίσει τον κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Vitara Hybrid (+τιμές)
Οι Suzuki και Daihatsu συμπράττουν με την Toyota για την ηλεκτροκίνηση
Στην Ελλάδα το πιο ακριβό Suzuki (+τιμή)