Live Κίνηση
Περισσότερα
SUZUKI 2021

Suzuki Vitara: 5+1 σημεία που το κάνουν ξεχωριστό

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki Vitara: 5+1 σημεία που το κάνουν ξεχωριστό

SUZUKI 2021

Suzuki Vitara: 5+1 σημεία που το κάνουν ξεχωριστό

SUZUKI 2021

Η Suzuki με το Vitara διατηρεί την προνομιακή της θέση στα σύγχρονα SUV συνδυάζοντας τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας με ένα σύγχρονο τεχνολογικό πακέτο γεμάτο καινοτόμες μηχανολογικές ιδέες.

Advertisement
Advertisement

Υπήρξε ένα από τα πρώτα ονόματα τα οποία ξεκίνησαν την ιστορία των SUV και παραμένει ακόμα και σήμερα ένα σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Το Suzuki Vitara είναι ένα εμβληματικό αυτοκίνητο για τα αυτοκίνητα αυτού του είδους, με σημαντική απήχηση σε όλες τις αγορές του κόσμου και με βαρύνουσα σημασία στις εξελίξεις των σύγχρονων SUV.

H νέα γενιά του καταφέρνει κάτι πραγματικά μοναδικό. Να διατηρήσει την αύρα του πιο κλασικού ονόματος της κατηγορίας σε ότι αφορά τις δυνατότητές του σε κάθε είδους έδαφος. Και από την άλλη να εκσυγχρονίσει την παρουσία του, είτε αυτό αφορά τη νέα και πιο δυναμική εμφάνιση, είτε έχει σε ότι έχει να κάνει με το πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρό του.

Ας δούμε τα 5+1 σημεία για τα οποία το Suzuki Vitara ήταν και παραμένει ένα αυτοκίνητο που σημαδεύει τα πεπραγμένα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

1. Σύγχρονη υβριδική τεχνολογία. Υπάρχουν πλέον δύο επιλογές, ένα mild υβριδικό σύστημα και ένα πλήρες υβριδικό σύστημα. Το πρώτο έχει επίκεντρο τον κινητήρα 1.4 BoosterJet με απόδοση στους 129 ίππους. Το υβριδικό σύστημα χρησιμοποιεί μία ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ένα μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC.

Το σύστημα λειτουργεί ευεργετικά σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου και τον περιορισμό των εκπομπών CO2 και παράλληλα κάνει ακόμα πιο ελκυστική και πολιτισμένη την λειτουργία του κινητήρα, προσφέροντας έξτρα ροπή όταν αυτό απαιτηθεί για καλύτερο τράβηγμα και πιο άμεσες επιταχύνσεις.

Advertisement

Aπό τις αρχές του 2002 η Suzuki θα εφοδιάζει το Vitara με με ένα ακόμα πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υβριδικό σύστημα. Το νέο αυτό σύστημα θα διαθέτει ένα κινητήρα των 1,5 λίτρων με 102 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα των 24 kW, με την συνδυαστική ισχύ να αναμένεται στους 116 ίππους. Θα παρέχεται σε τρεις εκδόσεις και οι τιμές του θα ξεκινούν από τα 23.250 ευρώ για τις δικίνητες εκδόσεις και 26.050 ευρώ για τις τετρακίνητες

Advertisement

2. Εξελιγμένη τετρακίνηση AllGrip. Εκτός από τις δικίνητες εκδόσεις, το Vitara διατίθεται και με τετρακίνηση. Η τεχνολογία AllGrip είναι αποκλειστικής σχεδίασης και εξέλιξης της ίδιας της Suzuki και σε αυτή την γενιά του Vitara έχει αναβαθμιστεί ώστε να προσφέρει στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια σε κάθε είδους οδηγική συνθήκη.

Το σύστημα διαθέτει 4 προγράμματα λειτουργίας (Auto, Sport, Snow, Lock) έτσι ώστε ο οδηγός να βρίσκει σε κάθε περίπτωση την ιδανική ρύθμιση ώστε να ανταποκρίνεται το αυτοκίνητο με τον πιο ιδανικό τρόπο. Η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στον πίνακα ενημερώνει τον οδηγό για το ποια λειτουργία έχει επιλέξει κάθε φορά.

Advertisement

3. Σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας. Το νέο Vitara εφοδιάζεται με την ομπρέλα συστημάτων Suzuki Safety System η οποία χάρη στα διάφορα υποσυστήματα που διαθέτει εξασφαλίζει άνετο και ασφαλές ταξίδι σε κάθε είδους συνθήκη.

Χάρη σε μία κάμερα και ένα ραντάρ αλλά και σε αισθητήρες σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, το Vitara εξοπλίζεται με συστήματα όπως το Σύστημα υποβοήθησης πέδησης DSBS, το Σύστημα Προειδοποίηση Aλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής, το Σύστημα Αναγνώρισης Πινακίδων Κυκλοφορίας, το Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου, το Adaptive Cruise Control με το σύστημα Stop & Go κ.ά.

4. Όμορφο και δυναμικό αμάξωμα. Το Vitara τελευταίας γενιάς είναι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό αυτοκίνητο, με δυναμικές γραμμές και σύγχρονες λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία διαθέτουν μία πολύ χαρακτηριστική μπλε λωρίδα, που προσδίδει μία πολύ προηγμένη αισθητική.

Ξεχωριστή αίσθηση στο εμπρός μέρος δίνουν και τα πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα ομίχλης με λυχνίες LED τα οποία είναι τοποθετημένα σε κάθετη διάταξη. Την δυναμική εικόνα του αυτοκινήτου τονίζει ακόμα περισσότερο η επιβλητική μάσκα με τις λεπτομέρειες χρωμίου. Στοιχεία που καθιστούν το νέο Vitara ένα ιδιαίτερα κομψό και όμορφο SUV της σημερινής αγοράς.

5. Ανανεωμένο και ευρύχωρο σαλόνι. Στο νέο Vitara έχει γίνει μία σημαντική προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας κατασκευής και της εικόνας των πλαστικών που δείχνουν πλέον πολύ πιο ανθετικά και ποιοτικά στην όψη χάρη στην αφρώδη μαλακή υφή τους. Η εργονομία ήταν και παραμένει το δυνατό σημείο του Vitara, ενώ το μοντέρνας σχεδίασης ταμπλό εφοδιάζεται με οθόνη 7 ιντσών, και με ένα σύστημα Multimedia με πληθώρα σύγχρονων ψηφιακών παροχών.

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικοί για το μέγεθος του νέου Vitara, ενώ πολύ μεγάλο και ιδιαίτερα εύχρηστο είναι και το πορτ-μπαγκάζ με την χωρητικότητά του να ξεκινά από τα 375 λίτρα και να φθάνει έως και τα 1.120 με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα.

6. Πληθώρα εκδόσεων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Το νέο Vitara διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, GL, GL+ και GLX, με πλούσιο εξοπλισμό ήδη από την βασική έκδοση. Παρέχεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με μηχανικό ή και αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και αρκετά στοιχεία έξτρα εξοπλισμού έτσι ώστε ο κάθε αγοραστής να μπορέσει να φτιάξει το αυτοκίνητο με βάση το προσωπικό γούστο και τις ανάγκες του.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή του η οποία ξεκινά από τα 18.570 ευρώ, ενώ στα συν είναι και οι μεγάλες καλύψεις της ελληνικής αντιπροσωπείας σε εγγυήσεις και after sales υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Suzuki Vitara έγινε και πλήρως υβριδικό (+τιμές)
Video: Γιατί το νέο Suzuki Vitara είναι η καλύτερη επιλογή
Διακοπές με το Suzuki Vitara 1.4 Hybrid 48V 2WD