Live Κίνηση
Περισσότερα
SUZUKI 2021

Suzuki S-Cross: Πρακτικό, άνετο και με πλούσιο εξοπλισμό

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Suzuki S-Cross: Πρακτικό, άνετο και με πλούσιο εξοπλισμό

SUZUKI 2021

Suzuki S-Cross: Πρακτικό, άνετο και με πλούσιο εξοπλισμό

SUZUKI 2021

Μαζί με το πολύ ελκυστικό design του αμαξώματος το νέο S-Cross της Suzuki είναι πάνω από όλα ένα σύγχρονο πρακτικό αυτοκίνητο με μεγάλους χώρους και ανέσεις για να καλύψει τις ανάγκες και το περιπετειώδεις lifestyle μιας σύγχρονης οικογένειας.

Advertisement
Advertisement

Παρά την τεράστια άνθηση της κατηγορίας των SUV και τον έντονο ανταγωνισμό σε κάθε κατηγορία, η Suzuki με το νέο S-Cross ακολουθεί πιστά την δική της φιλοσοφία. φέρνοντας στην αγορά ένα αυτοκίνητο ξεχωριστό σε εμφάνιση, με σπουδαίες ικανότητες σε κάθε είδους έδαφος και εξαιρετικές πρακτικές λύσεις και μεγάλους χώρους.

Η σχεδίαση του αμαξώματος και το πολύ φρέσκο σχήμα του νέου S-Cross είναι η μία πλευρά του χαρακτήρα του. Εξίσου μεγάλη σημασία έδωσε η Suzuki και στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής πρακτικότητας και των μεγάλων χώρων έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ευρυχωρία για την μετακίνηση πέντε επιβατών και των αποσκευών τους.

Advertisement
Advertisement

Mε μήκος στα 4,3 μέτρα, πλάτος στα 1,785 μέτρα και ύψος στα 1,583 μέτρα, το S-Cross είναι μέσα στα δεδομένα της κατηγορίας του συνδυάζοντας τις κομψές διαστάσεις με μεγάλη ευρυχωρία.  Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,6 μέτρων και την εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, το νέο S-Cross είναι σε θέση να μεταφέρει με αρκετή άνεση έως και πέντε επιβάτες.

Ο χώρος των αποσκευών έχει ιδιαίτερα πρακτικό σχήμα με χωρητικότητα στα 430 λίτρα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για ασύμμετρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων σε ποσοστό 60:40 με αποτέλεσμα ο συνολικός χώρος φόρτωσης να μεγαλώνει πολύ περισσότερο, και μάλιστα με επίπεδο δάπεδο για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στην φόρτωση.

Advertisement

Οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους μεγάλα ανοίγματα στις πόρτες για εύκολη πρόσβαση στα καθίσματα και διαθέτουν αρκετό “αέρα” εμπρός από τα πόδια και πάνω από τα “κεφάλια” τους, έτσι ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν με άνεση σε μεγάλα ταξίδια.

Οι πίσω επιβάτες έχουν επίσης την δυνατότητα ανάκλισης της πλάτης των καθισμάτων για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση. Ενώ χάρη στα μεγάλα παράθυρα και την τεράστια ηλιοροφή η οποία καλύπτει σχεδόν όλο το επάνω μέρος του αυτοκινήτου, το σαλόνι του S-Cross είναι ένα ιδιαίτερα φωτεινό και ευχάριστο και ξεκούραστο περιβάλλον για τους επιβάτες.

Advertisement

Η καμπίνα διαθέτει άπλετο αποθηκευτικό χώρο και παροχές που διασφαλίζουν την κάλυψη των αναγκών όλων των επιβατών που το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την διαδρομή.

Στην πρακτικότητα του σαλονιού συμβάλλουν και μερικά ακόμα στοιχεία όπως η κονσόλα οροφής η οποία διαθέτει πρακτικά φώτα ανάγνωσης και θήκη για γυαλιά. Υπάρχει επίσης αναδιπλούμενο κεντρικό υποβραχιόνιο με δύο ποτηροθήκες για τους πίσω επιβάτες.

Advertisement

Το κεντρικό εμπρός υποβραχιόνιο μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί την άνεση του οδηγού και διαθέτει και ένα κουτί στην κονσόλα για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων. Εκεί υπάρχει τοποθετημένη και θύρα USB για φόρτιση φορητών συσκευών.

Υπάρχει επίσης αποθηκευτικός χώρος στην πλάτη του καθίσματος όπου μπορούν να τοποθετηθούν χάρτες, βιβλία ή κάποιο tablet.

Η Suzuki φρόντισε να αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα του σαλονιού, δημιουργώντας ένα πιο ποιοτικό και καλά φτιαγμένο χώρο φιλοξενίας έως και πέντε επιβατών. Τα καθίσματα είναι εργονομικά και διαθέτουν συνθετικό δέρμα στο κέντρο και πλεκτή σχεδίαση, προσδίδοντας επιπλέον στιλ στον χώρο των επιβατών.

Το ταμπλό είναι μοντέρνο και κομψό, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην λειτουργικότητα και την άψογη εργονομία. Η πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης και συνδεσιμότητας που διαθέτει το νέο S-Cross καθώς και το πλούσιο ψηφιακό του υπόβαθρο δίνουν το “παρών” στον μεγάλο σε πλάτος πίνακα οργάνων. Ο πίνακας αυτός διαθέτει τρισδιάστατη σχεδίαση προσδίδοντας μία πιο δυναμική όψη σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών.

Το υψηλό τεχνολογικό επίπεδο γίνεται εμφανές και από άλλα στοιχεία όπως η οθόνη του συστήματος πολυμέσων των 9 ιντσών, η οποία προσφέρει δυνατότητα για ασύρματη σύνδεση με smartphone και έχει δεκάδες δυνατότητες προβολής πληροφοριών για το αυτοκίνητο και παραμετροποίησης των ενδείξεων με βάση τις επιλογές του οδηγού.

Δίπλα από τον επιλογέα ταχυτήτων βρίσκεται το σύστημα ελέγχου της τετρακίνησης AllGrip το οποίο τονίζει ακόμα περισσότερο την τεχνολογική υπεροχή του S-Cross. Ενώ μεταξύ των πολλών παροχών προς τους επιβάτες ξεχωρίζει η ύπαρξη διζωνικού κλιματισμού έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί η θερμοκρασία ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε επιβάτη ξεχωριστά.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στην τεράστια πανοραμική ηλιοροφή. Χάρη στα διπλά συρόμενα γυάλινα πάνελ δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα έτσι ώστε να μπορούν να την απολαύσουν και οι πίσω επιβάτες.

Με κλειστή την οροφή το συνολικό μήκος φθάνει στο 1 μέτρα, ενώ όταν η οροφή είναι ανοιχτή, το άνοιγμα έχει μήκος 560 χιλιοστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Suzuki Alto: Μοντέρνο και οικονομικό
Αυτές είναι οι τιμές του νέου Suzuki S-Cross στην Ελλάδα
Suzuki Drive ‘n Smile για ξέγνοιαστες αποδράσεις