Live Κίνηση
Περισσότερα
SUZUKI 2021

Νέο Suzuki S-Cross: Πληθωρικό τεχνολογικό πακέτο ασφάλειας

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Suzuki S-Cross: Πληθωρικό τεχνολογικό πακέτο ασφάλειας

SUZUKI 2021

Νέο Suzuki S-Cross: Πληθωρικό τεχνολογικό πακέτο ασφάλειας

SUZUKI 2021

Η αναβάθμιση του νέου Suzuki S-Cross δεν εστιάζει μόνο στην ελκυστική του εμφάνιση και την μοντέρνα αισθητική του, αλλά δίνει εξίσου μεγάλη σημασία στην ενσωμάτωση ενός πληθωρικού πακέτου τεχνολογιών για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

H Suzuki αλλάζει σελίδα στην κατηγορία των SUV φέρνοντας με το νέο S-Cross έναν φρέσκο σχεδιαστικό αέρα, με εντυπωσιακή εμφάνιση και δυναμικά χαρακτηριστικά.

Κρατώντας την βασική φιλοσοφία ενός αυθεντικού SUV, η ιαπωνική εταιρία δημιούργησε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό και μοντέρνο αυτοκίνητο, με εξαιρετικούς χώρους και πρακτικές ιδέες, καθώς και ένα πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο, τόσο στα μηχανικά μέρη όσο και στα συστήματα ασφάλειας.

Υπό την ομπρέλα του πακέτου Suzuki Safety Support, η εταιρία προσφέρει κορυφαία ασφάλεια και άνεση στους οδηγούς, καθώς όπως έχει αποδειχτεί το λιγότερο άγχος και η σιγουριά στον οδηγό εξασφαλίζει την απόλυτα απροβλημάτιστη μετακίνηση. Το Suzuki Safety Support προσθέτει έναν ακόμα παράγοντα, καθώς εκτός από ασφαλή κάνει την οδήγηση και πολύ πιο διασκεδαστική.

Advertisement
Advertisement

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει πολλά σύγχρονα υποσυστήματα τα οποία το κάθε ένα από μόνο του αλλά και σε συνδυασμό με άλλα, δημιουργούν ένα απόλυτα ασφαλές και ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα οι αισθητήρες παρκαρίσματος οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στους προφυλακτήρες ανιχνεύουν εμπόδια και προειδοποιούν τον οδηγό με ηχητική ειδοποίηση και γραφικά στην multimedia, έτσι ο οδηγός να παρκάρει με το ελάχιστο άγχος.

Advertisement

Υπάρχει επίσης πανοραμική απεικόνιση 360° η οποία χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες, (εμπρός, πίσω και πλευρικά), έτσι ώστε ο οδηγός να έχει καλύτερη εικόνα του οχήματος και του χώρου που το περιβάλλει. Η εικόνα προβάλλεται στην οθόνη πολυμέσων 9 ιντσών και έχει μεταξύ άλλων και μία προβολή του οχήματος σε κάτοψη έτσι ώστε να γίνεται ασφαλέστερο το παρκάρισμα.

Advertisement

Από τα συστήματα που διαθέτει το νέο S-Cross ξεχωρίζουν επίσης το Adaptive Cruise Control το οποίο σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων διαθέτει λειτουργία Stop & Go. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί σταθερή την απόσταση από το εμπρός αυτοκίνητο και σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος να σταματά και να εκκινεί το αυτοκίνητο μόνο του.

Το σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου ενεργοποιείται όταν ο οδηγός ανάψει ένα φλας και ειδοποιεί με οπτικά σήματα στον καθρέπτη και ηχητικά στην καμπίνα για την ύπαρξη άλλου αυτοκινήτου στο “τυφλό” σημείο του οπτικού πεδίου του οδηγού.

Advertisement

Υπάρχει το σύστημα Hill Hold που διευκολύνει την εκκίνηση στις ανηφόρες.

Το σύστημα Dual Sensor Brake Support (DSBS) όπου η κάμερα και ο αισθητήρας λέιζερ ελέγχουν την κίνηση μπροστά και κρίνουν αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, ειδοποιώντας ανάλογα τον οδηγό.

Υπάρχει το σύστημα για προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, το οποίο “διαβάζει” τον δρόμο σε ταχύτητες πάνω από 60 χλμ/ώρα και ειδοποιεί τον οδηγό αν έχει βγει από την λωρίδα του. Συνδυάζεται με σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας το οποίο βοηθά τον οδηγό να επαναφέρει το όχημα στην λωρίδα του.

Το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας αναγνωρίζει τα οδικά σήματα και προειδοποιεί τον οδηγό αν έχει ξεπεράσει το όριο ταχύτητας που προβλέπεται στον συγκεκριμένο δρόμο.

Τέλος διατίθεται σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, το οποίο βοηθά τον οδηγό όταν ξεπαρκάρει έτσι ώστε να έχει εικόνα από την κίνηση των οχημάτων πίσω του και να μπορεί να αποφύγει κάποιο ατύχημα.

Για την προστασία των επιβατών υπάρχουν διαθέσιμοι έξι αερόσακοι στάνταρ από την βασική έκδοση, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης ESP τελευταίας γενιάς, Traction Control, φώτα LED για καλύτερη απόδοση στην οδήγηση στη νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Suzuki Alto: Μοντέρνο και οικονομικό
Αυτές είναι οι τιμές του νέου Suzuki S-Cross στην Ελλάδα
Suzuki Drive ‘n Smile για ξέγνοιαστες αποδράσεις