Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Tα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα δοκιμάζουμε επί μήνες

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στα χέρια των δοκιμαστών του No1 αυτοκινητικού site, και του πρώτου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα… περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, αφού διανύουν πολλά και απαιτητικά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες.

Advertisement
Advertisement

 

Πολλά διεκδικούν τον τίτλο του νικητή της αξιοπιστίας, αλλά ποια θα τα καταφέρουν;

Όπως και να έχει, το ότι οι συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, τολμούν να βάλουν τα προϊόντα τους σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία, δείχνει τη σιγουριά που έχουν για το προϊόν του… Και αυτό από μόνο του λέει πολλά για τα παρακάτω αυτοκίνητα!

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα Long Term αυτοκίνητα που βρίσκονται αυτή την εποχή στη διαδικασία μακράς δοκιμής από τους δοκιμαστές του CAR και του NewsAuto:

DS 3 CROSSBACK 1.2 130 PS

Advertisement

Ήρθε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2019 με 1.302 km. Τώρα έχει 3.960 km. Κατανάλωση: 6,4 lt/100 km.

Το νεότερο μοντέλο στην κατηγορία των premium crossovers, DS 3, προστίθεται στον στόλο μας και φέρνει μία νότα εκκεντρικότητας, λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής του. Διαθέτει άπειρες μοναδικές λεπτομέρειες, όπως τις «αναδυόμενες» εξωτερικές χειρολαβές, ενώ το σχήμα του είναι ένας συνδυασμός από γραμμές και καμπύλες. Αντίστοιχα και στο εσωτερικό η εικόνα συνδυάζει ρετρό γραμμές με τεχνολογικά γκάτζετ, όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η κεντρική οθόνη αφής 10,3 ιντσών που διαθέτει σύστημα πλοήγησης και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone. Το συγκεκριμένο DS 3 Crossback είναι αυτό με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1.200 cc, τεχνολογίας PureTech, με ισχύ 130 PS και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Ιδιαίτερα θετικά από όλη την συντακτική ομάδα του CAR παίρνει η άνεση που προσφέρει το γαλλικό μοντέλο, που έχει αυτή την «ρέουσα» αίσθηση με τα καθίσματα να απορροφούν κραδασμούς και ότι ξεπερνά την ανάρτηση.

Advertisement

NISSAN QASHQAI 1.3 DIG-T 140 PS

Ήρθε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2019 με 13.100 km. Τώρα έχει 14.050. Κατανάλωση: 7,4 lt/100 km.

Advertisement

Το μοντέλο-ορόσημο της Nissan αποτελεί και αυτό νέο μέλος του στόλου των αυτοκινήτων «μακράς διαρκείας» του CAR. Στην σύντομη, μέχρι τώρα, πορεία του έχει αποδειχθεί ένα από τα πιο ευχάριστα στην οδήγηση, ας όψεται ο νέος turbo βενζινοκινητήρας των 1,3 lt με απόδοση 140 PS, ενώ ας μην ξεχνάμε την ποιοτική κύλιση, την εξαιρετική ηχομόνωση και το καλοφτιαγμένο εσωτερικό του. Η ανάρτηση κάνει εξαιρετική δουλειά μιας και κατορθώνει να αφήνει εκτός καμπίνας τις περισσότερες ανωμαλίες του οδοστρώματος, παρέχοντας παράλληλα αρκετή πρόσφυση. Τέλος, σχετικά καλή είναι και η κατανάλωση, που παρά το αυξημένο βάρος, δεν ξεπέρασε τα 7,4 lt/100 km.

PEUGEOT 2008 1.2T 110 PS EAT6

Ήρθε στις 15 Ιουλίου του 2019 με 34.682 km. Τώρα έχει 37.201 km. Κατανάλωση: 8,3 lt/100 km.

Μήνας ξεκούρασης ο Σεπτέμβριος για το «δικό» μας 2008, μετά από έναν αρκετά κουραστικό Αύγουστο, όπου δοκίμασε τις αντοχές του σε διαδρομές, χιλιόμετρα και φορτίο. Παρά την απουσία του συστήματος «Grip Control», το γαλλικό crossover δεν είχε κανένα πρόβλημα να κινηθεί και εκτός ασφαλτόδρομου, με χαρακτηριστική ασφαλώς την άνεση των επιβατών, αλλά και την επιπλέον κατανάλωση καυσίμου. Ας μην ξεχνάμε επίσης την ευκολία στη χρήση, χάρη στο αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

SKODA SCALA 1.6 TDI 116 PS DSG

Ήρθε στις 10 Ιουλίου του 2019 με 1.652 km. Τώρα έχει 4.605 km. Κατανάλωση: 6,3 lt/100 km.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του νέου μικρομεσαίου μοντέλου της Skoda ξεκινούν από την χαρακτηριστική ευρυχωρία στο  εσωτερικό, ας όψεται το μεταξόνιο των 2.649 mm, αλλά και  μεγάλος χώρος αποσκευών, που κυμαίνεται από 467 έως και τα 1.410 lt, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων. Οι συγκεκριμένες τιμές διεκδικούν τον τίτλο των κορυφαίων, συγκριτικά με τα αντίστοιχα μοντέλα της κατηγορίας και δεν παύουν να αποτελούν σημείο αναφοράς. Προσθέστε τον ροπάτο diesel κινητήρα και το εξαιρετικό σε λειτουργία αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με αποτέλεσμα το Scala να έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, αυτόν του συνοδευτικού οχήματος στις φωτογραφήσεις των μοντέλων δοκιμής του περιοδικού.

SUZUKI SWIFT 1.2 DUALJET 90 PS

Ήρθε στις 10 Μαΐου του 2019 με 5.663 km. Τώρα έχει 9.800 km. Κατανάλωση: 5,8 lt/100 km.

Το ιαπωνικό σούπερ μίνι παραμένει ένα χρηστικό εργαλείο, σε ότι αφορά την μεταφορά των συντακτών του CAR. Τον τελευταίο μήνα είχαμε την ευκαιρία να κινηθούμε σε διαφορετικά πεδία, από το αστικό περιβάλλον της πρωτεύουσας, επαρχιακό δίκτυο, αλλά και αυτοκινητόδρομο. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι εντυπώσεις ήταν θετικότατες, σε ότι αφορά την ευκολία στην οδήγηση, όπως και τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης. Επίσης, παρά το μικρό του μέγεθος, οι χώροι του είναι αρκούντως άνετοι, όπως και το πορτ μπαγκάζ, που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και τον αυξημένο εξοπλισμό του φωτογράφου του CAR.

VOLKSWAGEN POLO 1.0 TSI 115 PS

Ήρθε στις 15 Ιουλίου του 2019 με 5.300 km. Τώρα έχει 8.050 km. Κατανάλωση: 6,3 lt/100 km.

Για το VW Polo 1.0 TSI των 115 PS που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα τον κύκλο της δοκιμής μακράς διαρκείας στα χέρια μας, κάποια πράγματα ήδη είχαν ξεκαθαρίσει από τις κανονικές δοκιμές, στο οποίο είχε υποβληθεί όταν πρωτοεμφανίστηκε. Ότι δηλαδή αποτελεί ένα μοντέλο που μπορεί να καλύψει κάλλιστα το ρόλο ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, παρέχοντας στον οδηγό ένα άνετο και πολυτελές εσωτερικό, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει να δώσουμε στον ισχυρό τρικύλινδρο κινητήρα TSI των 115 PS και στην κορυφαία οδική συμπεριφορά. Σίγουρα, μία από τις κορυφαίες επιλογές στην κατηγορία B.