Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

“Η Ελλάδα μπορεί να βυθίσει τον τουρκικό στόλο 2 φορές”

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Η Ελλάδα μπορεί να βυθίσει τον τουρκικό στόλο 2 φορές”

MIRROR

“Η Ελλάδα μπορεί να βυθίσει τον τουρκικό στόλο 2 φορές”

MIRROR

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξή του ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, όσον αφορά την εμπλοκή που επέφερε στο Αιγαίο η έκδοση Navtex από την Τουρκία.

Advertisement
Advertisement

Όπως θα μπορέσετε να ακούσετε και στο παρακάτω ηχητικό, ο κ. Χρηστίδης μίλησε ξεκάθαρα για υπεροχή των ελληνικών δυνάμεων σε κάθε επίπεδο, κάτι που γεμίζει με αίσθημα ασφάλειας κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Ειδικότερα, ο κ. Χρηστίδης αναφέρει: « Θυμίζει λίγο η αντίδραση το 1987. Να θυμίσω πως τότε ο Τούρκος Πρόεδρος Οζάλ είχε βγει ο ίδιος στα ΜΜΕ λέγοντας ‘’Ιf it’s gonna be a war, is gonna be his fault (Αν θα γίνει πόλεμος θα είναι δική του ευθύνη).

H κίνηση που έκανε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ο Ελληνισμός, δηλαδή ήταν μια πολύ δυναμική αντίδραση με αποτέλεσμα ο Καλίν να αιφνιδιαστει και να πει ότι ‘’ήταν υπερβολική αντίδραση. Δεν είναι θέμα να βυθιστεί το Hora ή το Oruc Reis, αλλά να καταλάβει η Τουρκία ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό. Μέσα σε αυτή την λογική υπάρχουν πολλές αντιδράσεις.

Advertisement
Advertisement

Ενδιάμεσα από τα μηνύματα ότι κίνηση εντός υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ δεν γίνεται αποδεκτή, μέχρι το βυθίσατε το Hora, υπάρχουν τουλάχιστο 20 στάδια καταγεγραμμένα για το Πολεμικό Ναυτικό. Αν οι Τούρκοι επιμένουν και εμείς θα πρέπει να επιμένουμε ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό. Κατά την άποψή μου οι Τούρκοι θα επιμένουν, αλλά το θέμα είναι εμείς να τους δώσουμε την αίσθηση ότι σαν Ελληνισμός έχουμε ισχυρή αποτροπή.

Η Ελλάδα για πολλά χρόνια δεν είχε επενδύσει στις ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου του μνημονίου. Δεν είναι όμως θέμα αλλαγής ισχύος. Δεν πίστευα ποτέ στους αριθμούς. Δεν είμαι πολεμοχαρής αλλά θα πω το εξής: Οι πύραυλοι που έχει ο Ελληνισμός (Κύπρος-Ελλάδα) μπορούν να βυθίσουν τον τουρκικό στόλο 2 φορές. Είμαστε πολύ καλά εκπαιδευμένοι. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, όμως η απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων στο θέμα της αρνήσεως επενδύσεων στην Άμυνα από Ελλάδα-Κύπρο σημαίνει ότι ζητούμε την διπλωματική λύση.

Αλλιώς, μπορεί να έχουνε γίνει συζητήσεις τύπου Ζυρίχης-Λονδίνου για να πάμε να βρούμε με τον Α ή Β΄τρόπο, πράγμα που στο παρελθόν ήταν καταστροφικό. Σίγουρα όμως όταν μαζεύεται το ΚΥΣΕΑ στο ΓΕΕΘΑ σημαίνει ένα μεγάλο προβληματισμό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχεί. Εκτός και αν η φιλοσοφία της πολιτικής ηγεσίας είναι του τύπου Ίμια».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λεφτά με το… τσουβάλι για τον Ερντογάν – Ξεκίνημα από Αφρική

Advertisement

ΕΥΠ: Οι αόρατοι πράκτορες που «όργωσαν» την Τουρκία

Όλεγκ Γκορντιέφσκι: Ο διπλός κατάσκοπος που «πλήγωσε» την KGB

 

Advertisement

Πηγή: sigmalive