Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Nammos και Solymar πάνε Κατάρ με άρωμα Μυκόνου

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nammos και Solymar πάνε Κατάρ με άρωμα Μυκόνου

MIRROR

Nammos και Solymar πάνε Κατάρ με άρωμα Μυκόνου

MIRROR

Τα δύο πολύ γνωστά beach club εισέρχονται σε ένα συντηρητικό Εμιράτο που «ανοίγεται» με σταθερά βήματα και επενδύει στον τουρισμό. Αμφότερα θα στεγαστούν σε δυο νησιά με το πρώτο να λειτουργεί με τον συνήθη τρόπο ενώ το δεύτερο θα βρίσκεται σε κτήριο εκτός του ξενοδοχείου Corinthian.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μια μέρα λίγο μετά τα Χριστούγεννα, όταν ο Δημήτρης Ιακωβίδης και ο Άλκης Βατόπουλος που έχουν το Solymar -ένα από τα πιο γνωστά beach bar της Μυκόνου- υπέγραψαν τη συμφωνία με την εταιρία UBC από το Κατάρ για να στήσουν το πρώτο ομώνυμο μαγαζί στο νησάκι Gewan. Πρόκειται στην ουσία για ένα τεχνητό νησί, προέκταση του Perl Qatar, τριακόσια πενήντα μέτρα ανοιχτά του κόλπου West Bay της Ντόχα, πρωτεύουσα ενός συντηρητικού Εμιράτου, που «ανοίγεται» σιγά-σιγά προς τη Δύση και τις τουριστικές επενδύσεις.

Στις αρχές του μήνα έγινε γνωστό ότι μετά το Solymar και το Nammos θα ανοίξει στην Ντόχα, έχοντας κάνει ήδη ένα success story στο Ντουμπάι εδώ και δυόμιση χρόνια.  Το νησί Al Maha θα στηθεί μια ανάσα από την πόλη της Λουσαίλ και θα καταλάβει την πιο προνομιακή παραλία, σε ένα location που θεωρείται ιδανικό για να προσελκύσει κύματα τουριστών.

Την ίδια στιγμή στο νησί των ανέμων οι ρυθμοί ανεβαίνουν για τη σεζόν που μόλις αρχίζει και διάφορα events γίνονται γνωστά, ενώ πολλοί αναρωτιούνταν ποιος θα είναι φέτος ο παρτενέρ του Αντώνη Ρέμου στην κλασσική συναυλία της Ψαρούς.

Advertisement
Advertisement

Παρότι ακούστηκε ότι ο Ζαννής Φρατζέσκος εξέταζε το ενδεχόμενο να φέρει τον Robbie Williams -αναμφίβολα ένα τεράστιο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής- τελικά ο κλήρος έπεσε στον Marc Antony. O πρώην σύζυγος της Τζένιφερ Λόπεζ και ο πιο εμπορικός καλλιτέχνης της salsa στον κόσμο θα είναι αυτός που θα συμπράξει με τον Έλληνα ερμηνευτή  το βράδυ της 28ης Ιουλίου.

Από το Καλό Λιβάδι στο Κατάρ  

Advertisement

Όταν ακούμε τη λέξη Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνήθως η σκέψη μας πηγαίνει αυτόματα στο Ντουμπάι, το πιο δυτικοποιημένο από όλα τα άλλα  κρατίδια. Το Κατάρ όμως είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, αφού μόλις τα τελευταία χρόνια έκανε ένα σταθερό άνοιγμα προς τη Δύση, με αποκορύφωμα το φετινό παγκόσμιο κύπελλο που θα διεξαχθεί εκεί.

Πρόκειται για την χώρα με το τέταρτο υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο η οποία παράγει και έχει τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Advertisement

Μετά την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να επενδύσουν δυναμικά και στο κεφάλαιο Τουρισμός, κάνοντας ένα άνοιγμα προς την Δύση. Άνοιγμα αρκετά ισχυρό για να προσελκύσει διάσημα brands αλλά όχι τέτοιο που να θυμίζει το αχαλίνωτο fun και την ελευθεριότητα που κυριαρχεί στο Ντουμπάι.

Η εταιρία UBC από τις πλέον εύρωστες, προσέγγισε τους ιδιοκτήτες του Solymar στην Μύκονο από πέρυσι, όταν και άρχισαν οι διερευνητικές συζητήσεις. Ο λίγο εσωστρεφής Δημήτρης Ιακωβίδης και ο πλέον εξωστρεφής συνεταίρος του Άλκης Βατόπουλος είδαν εξαρχής θετικά την πρόταση να στήσουν ένα Μυκονιάτικο Solymar στο νησάκι Gewan, το οποίο θα είναι μερικώς υπό την σκέπη του ξενοδοχείου Corinthian.

Θα στεγάζεται σε κτίριο εκτός του ξενοδοχείου και θα έχει μια τεράστια sea pool-πισίνα με θαλασσινό νερό -για τους πελάτες που θα θελήσουν να ζήσουν μια μέρα με έντονο άρωμα Μυκονιάτικου fun. H διακόσμηση θα έχει έντονη την αύρα του νησιού των ανέμων με ένα πιο luxury στιλ και φυσικά θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ και οι δυνατές μουσικές.

Advertisement

H κουζίνα του θα είναι κατά βάση Μεσογειακή, με έμφαση στα θαλασσινά και τα ψάρια, ενώ δεν θα λείπουν και τα πολύ καλά κρέατα. Η έλευση του συγκεκριμένου sea side restaurant τον επόμενο χρόνο δείχνει αν μη τι άλλο πόσο πουλάει η Μύκονος στα Εμιράτα και σε όλο τον κόσμο έχοντας αναπτύξει μια δυναμική που φέρνει πλέον μόνο big spenders στο νησί.

Στελέχη της UBC μάλιστα ήρθαν στο νησί αναζητώντας έκταση για να χτίσουν ξενοδοχειακή μονάδα, πιθανότατα θέλοντας να φέρουν το Corinthian στο νησί των ανέμων. Εκεί όπου το Solymar έχει την δική του ιστορία, όντας ακόμη και τώρα ένα αγαπημένο μέρος για τους Έλληνες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο νησί.

Στέκεται στο Καλό λιβάδι από το 2004 όταν ο Δημήτρης Πασαλιάδης μαζί με τον Δημήτρη Ιακωβίδη έστησαν ένα καλαίσθητο μαγαζί, σε μια άλλη Μύκονο. Τα απογευματινά πάρτι με ξένες και ελληνικές επιτυχίες έγραψαν ιστορία, με επώνυμες παρέες να χορεύουν ακόμη και πάνω στα τραπέζια Ρέμο, Χατζηγιάννη και Θεοδωρίδου μέχρι το βράδυ.

Εφτά χρόνια μετά ο Πασαλιάδης αποχωρεί και μαζί με τον Ιακωβίδη συμπράττει ο Άλκης Βατόπουλος, ένας εξωστρεφής άνθρωπος που λατρεύει το nightlife.

Πριν από τέσσερα χρόνια, οι δύο συνέταιροι αποφάσισαν να κάνουν μια εκτεταμένη ανακαίνιση για να «φρεσκάρουν» ένα μέρος που επιλέγουν διάσημοι όπως ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο, o Αιγύπτιος Κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις και άλλοι. Το deal με την UBC ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αφού τα επόμενα χρόνια το Κατάρ προσδοκά να προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από ενάμιση εκατομμύριο τουρίστες.

Η Ντόχα, η δυάδα και ο πρώην της J Lo

Στις αρχές Μαΐου έγινε γνωστό ότι σε άλλο νησάκι του Κατάρ, στο Al Maha θα στηθεί το τέταρτο κατά σειρά Nammos μετά από αυτά της Μυκόνου, του Ντουμπάι και της Λεμεσού στην Κύπρο. Η Monterock την οποία εκπροσωπεί ο Πέτρος Στάθης μαζί με τους Ζαννή Φρατζέσκο και Σάμι Ιμπραήμ θα στήσουν στην καλύτερη παραλία του νησιού το νέο εστιατόριο με το διάσημο λογότυπο.

Το συγκεκριμένο νησάκι βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη Λουσαϊλ, κοντά στο Place Vendome Mall και θα συνδέεται με την στεριά με μια εναέρια λεωφόρο.

Το concept είναι γνωστό και δοκιμασμένο στο χρόνο, οπότε μην περιμένετε κάτι πολύ διαφορετικό από το εστιατόριο του Ντουμπάι, αφού το στήσιμο θα ακολουθήσει την ίδια πεπατημένη. Ούτως ή άλλως το brand name Nammos εξαπλώνεται πλέον στην Ευρώπη, αφού ετοιμάζονται τα μαγαζιά του Λονδίνου και των Καννών, ενώ πέρυσι στήθηκε στην μέση της ερήμου συμμετέχοντας στο project Oasis Riyadh.

Το νέο εστιατόριο στο Κατάρ αναμένεται να λειτουργήσει σε λίγους μήνες ακολουθώντας την φιλοσοφία του Μυκονιάτικου εστιατορίου, που απογείωσε τα standard του νησιού, σε ότι έχει να κάνει με το beach hospitality. Θα υπάρχουν φρέσκα θαλασσινά, ειδικές κοπές κρεάτων, εξαιρετικά κρασιά και σαμπάνιες, αλλά και αυτή η διάθεση για πάρτι που έκανε γνωστό το Nammos.

Τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ των Εμιράτων γράφοντας για το νέο εγχείρημα το αναφέρουν ως ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου.

Επισημαίνουν ότι στο πριγκιπάτο της Ψαρούς έχουν χαλαρώσει διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μοντέλα όπως η Τζίτζι και η Μπέλα Χαντίντ αλλά και αθλητές σαν τον Γιουσέϊν Μπολτ.

Με τη φήμη του να προηγείται ήταν μάλλον αναμενόμενο οι Καταριανοί να προσεγγίσουν το διάσημο Μυκονιάτικο brand για να ανοίξει στο Al Maha. Το συγκεκριμένο νησί θεωρείται ιδανικό για να προσελκύσει τουρίστες με υψηλά εισοδηματικά κριτήρια που θα εντρυφήσουν στην ανεπιτήδευτη πολυτέλεια του Nammos στο Κατάρ.

Όσο για το αδερφάκι του στην Μύκονο;

Επιστρέφει και αυτό φέτος στην κανονικότητα και μετά από δύο χρόνια χωρίς το live που αποτελεί εδώ και χρόνια σήμα κατατεθέν του, την συναυλία του Αντώνη Ρέμου. Ο Έλληνας ερμηνευτής θα εμφανιστεί στις 28 Ιουλίου στην Ψαρού, μαζί με τον πρώην σύζυγο της Τζένιφερ Λόπεζ, Μαρκ Άντονι που τυγχάνει ένας από τους πιο εμπορικούς τραγουδιστές της Latin μουσικής στον κόσμο.

Εκρηκτικός performer, καλός ηθοποιός και με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα δώδεκα εκατομμύρια αντίτυπα, ο 54χρονος Μαρκ ήταν η επιλογή των Ζαννή Φρατζέσκου και Σάμι Ιμπραήμ.

Μπορεί κάποιοι να περίμεναν εναγωνίως αν θα επιβεβαιωθεί η φήμη που είχε ακουστεί τον Απρίλιο, ότι η δυάδα προσπαθούσε να κλείσει τον πολύ Ρόμπι Γουίλιαμς για την συγκεκριμένη βραδιά. Οι πληροφορίες μάλιστα έκαναν λόγο για απευθείας προσέγγιση του διάσημου καλλιτέχνη από τον Ζαννή, αφού ο Βρετανός είναι κάτοικος Ντουμπάι και έχει επισκεφθεί το Nammos.

Εικάζεται όμως ότι οι οικονομικές απαιτήσεις του θεωρήθηκαν υπερβολικές για την συγκεκριμένη βραδιά, οπότε επελέγη τελικά ο Μαρκ Άντονι για να «λικνίσει» τα απάνεμα νερά της Ψαρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μύκονος: Συνεχίζονται οι αφίξεις εκατομμυρίων
Ηλίας Καφούρος: Από τα μαντήλια του Hermes στο συλλεκτικό Muse του Μπραντ Πιτ
Ποιος πραγματικά είναι ο Elon Musk;