Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Μένιος Φουρθιώτης: Υπόδειγμα κρατουμένου…

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μένιος Φουρθιώτης: Υπόδειγμα κρατουμένου…

MIRROR

Μένιος Φουρθιώτης: Υπόδειγμα κρατουμένου…

MIRROR

Υπόδειγμα κρατουμένου λένε κάποιοι, απαιτητικός και απειλητικός υποστηρίζουν έτεροι ότι είναι ο προφυλακισμένος τηλεπαρουσιαστής που συμβιώνει με άλλους τρεις Έλληνες. Οι εξετάσεις στο Ιατρείο, το αίτημα για να εργαστεί, οι προαυλισμοί και οι ήρεμες μέρες και νύχτες του ανθρώπου που πίστευε ότι θα ήταν πάντα στο απυρόβλητο.

Advertisement
Advertisement

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ήταν ίσως το πιο δύσκολο για τον Μένιο Φουρθιώτη, έναν μέτριο έως κακό κατά γενική ομολογία παρουσιαστή, που άγετο και εφέρετο ως ένας μικρός Φυρερίσκος όλα αυτά τα χρόνια που τον «ανέχτηκε» η τηλεόραση.

Η προφυλάκιση, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έστειλε τον πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο νέο του σπίτι, την φυλακή του Κορυδαλλού.

Με την ψυχολογία του στο ναδίρ ο νεόκοπος εκδότης κυριακάτικης εφημερίδας-για πολύ λίγο όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα- πέρασε την είσοδο του σωφρονιστικού καταστήματος λίγο πριν τις εννιά. Μετά τις επιβεβλημένες διατυπώσεις ήρθε η στιγμή να περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις στο Ιατρείο της φυλακής, όπου και ενημέρωσε τον γιατρό για τα όποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και ανοίχτηκε ο ιατρικός τους φάκελος, όπως γίνεται για όλους τους νέους κρατούμενους.

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησε η μεταφορά του στην Ζ’ Πτέρυγα και στο κελί που θα τον φιλοξενήσει τους ερχόμενους μήνες, το οποίο μοιράζεται με άλλους τρεις κρατούμενους. Είναι όλοι Έλληνες που κατηγορούνται για ελαφρά αδικήματα του ποινικού κώδικα και ο Φουρθιώτης θα συμβιώσει μαζί του μέχρι την ημέρα που θα λήξει η προφυλάκισή του.

Μια προφυλάκιση που εκτυλίσσεται σχετικά ήρεμα μέχρι τώρα αφού σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από τον Κορυδαλλό, ο κατά κόσμον Μέναδρος, είναι ενίοτε ένας ήσυχος κρατούμενος. Για την ακρίβεια δεν θυμίζει αρκετές φορές σε τίποτε τον οργίλο τηλεπαρουσιαστή που απειλούσε υπουργούς, κρατικούς αξιωματούχους και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Έξω από την φυλακή ήταν αλλιώς, μέσα είναι εντελώς διαφορετικά

Advertisement

«Έξω μπορεί να φώναζε όσο ήθελε, όμως μέσα στην φυλακή τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για όλους. Ο Φουρθιώτης είναι ήρεμος και δεν έχει δώσει δικαιώματα» έλεγε σε φίλο του σωφρονιστικός υπάλληλος που γνωρίζει  για τις μέρες και τις νύχτες του πρώην μάνατζερ.

Έδωσε λένε άλλοι γνώστες της υπόθεσης ζητώντας ειδική διατροφή επιτακτικά αλλά δεν εισακούστηκε παρά τις φωνές του που θυμίζουν τον παλιό καλιό Μένιο! Πέρα από αυτό ακολουθεί το πρόγραμμα της φυλακής όπως και όλοι οι άλλοι, ενώ δεν ζήτησε να είναι μόνος του σε κελί, γιατί ήξερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Advertisement

Σε ότι αφορά την διατροφή του, προσέχει να σιτίζεται με φαγητά που του είναι απαραίτητα, και ενίοτε εξεζητημένα για την φυλακή,  και έχει  συνειδητοποιήσει κάπως την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται.

Αυτό που θέλει και επιθυμεί διακαώς είναι να μειώσει όσο πιο πολύ γίνεται τον χρόνο παραμονής του στις Φυλακές Κορυδαλλού, γι αυτό και ζήτησε να απασχοληθεί κάνοντας τα λεγόμενα μεροκάματα που προσμετρώνται και «κόβουν« ημέρες από τον χρόνο της ποινής.

Advertisement

Μέσα στην φυλακή υπάρχουν διάφορες δουλειές που μπορούν να κάνουν οι κρατούμενοι όπως να εργαστούν στο ξυλουργείο, στο μηχανουργείο, στον τομέα καθαρισμού ή στον φούρνο που στεγάζεται σε ένα μικρό κτήριο, δίπλα από το κεντρικό κτίσμα.

Πολλοί επιμένουν στο ότι ο Μένανδρος ζήτησε να δουλέψει στο φούρνο, εξασκώντας μια ιδιότητα η οποία του είναι εντελώς άγνωστη, όμως το που θα απασχοληθεί δεν μπορεί να το αποφασίσει ο ίδιος αλλά το Συμβούλιο της Φυλακής. Εκεί η αίτησή του θα μελετηθεί από τον προεδρεύοντα εισαγγελέα, τον διευθυντή της φυλακής και τον κοινωνικό λειτουργό, οι οποίοι και θα αποφασίσουν που θα απασχοληθεί ο προφυλακισμένος εδώ και μια εβδομάδα παρουσιαστής.

Οι μόνοι που θα τον επισκέπτονται στην φυλακή είναι συγγενικά πρόσωπα Α΄βαθμού και ο δικηγόρος του, ένας από τους δεκάδες που τον εκπροσώπησαν κατά καιρούς στα πολλά δικαστικά μέτωπα που είχε ανοίξει, στέλνοντας εξώδικα και αγωγές σε όποιον τολμούσε να του ασκήσει κριτική. Πολλοί από αυτούς δεχόντουσαν τηλεφωνήματα στις δύο η ώρα τα μεσάνυχτα από τον Φουρθιώτη, προκειμένου να καταθέσουν εξώδικα και αγωγές.

Ήταν τόσο φορτικός που δύο από αυτούς αναγκάστηκαν να βάλουν το κινητό τους σε χρήση flight mode ώστε να μπορέσουν να κοιμηθούν ένα βράδυ χωρίς να τους καλεί συνεχώς ο Μένιος. Αυτός που φέρεται να πλήρωσε άνθρωπο για να πυροβολήσει την κατοικία του, λίγες ημέρες αφότου αφαιρέθηκε η αστυνομική συνοδεία του.

Οι δύο ιστοσελίδες που διατηρεί παραμένουν ουσιαστικά ανενεργές, αφού  ειδικά η δεύτερη έπαψε να ανεβάζει ειδήσεις από τις 21 Απριλίου και μετά, ενώ η δεύτερη έχει να ανανεωθεί μήνες.

Σε ότι αφορά το εκδοτικό του εγχείρημα με τίτλο «Αποκαλυπτικά» κατέβασε ρολά και η έκδοσή της ανεστάλη με συνοπτικές διαδικασίες μετά την σύλληψη του εκδότη της, έπειτα από λίγα φύλλα που πέρασαν και δεν ακούμπησαν, όπως και όλα όσα έκανε στον τηλεοπτικό του βίο ο άνθρωπος που νόμιζε ότι θα μπορούσε να κάνει ότι ήθελε για πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τάκης Παπαμιχαήλ: Glam ζωή, γνωριμίες και…συμμορίες
Τέλμο Ροντρίγκεθ: Ο επαναστάτης αμπελουργός και ο «θησαυρός» της Σιέρα Ντε Γκρέδος
Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού από την Τσάλκα της Γεωργίας