Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξοφλήστε τα Τέλη Κυκλοφορίας σε άτοκες δόσεις!

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξοφλήστε τα Τέλη Κυκλοφορίας σε άτοκες δόσεις!

ΝΕΑ

Εξοφλήστε τα Τέλη Κυκλοφορίας σε άτοκες δόσεις!

ΝΕΑ

Οι τράπεζες αλλά και άλλες online εφαρμογές παρέχουν την δυνατότητα επιμερισμού των ποσών σε πολλές άτοκες μηνιαίες.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να έδωσε παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2023 έως τα τέλη Φεβρουαρίου ωστόσο τόσο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας όσο και κάποιες άλλες online εφαρμογές έχουν ετοιμάσει ειδικά πακέτα που περιλαμβάνουν πολλές άτοκες δόσεις για την εξόφλησή τους.

Μάλιστα αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των τραπεζών παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας σε έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ώστε οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να εξοφλούν την τελευταία δόση τον Δεκέμβριο του 2023. Όσο καθυστερούν οι κάτοχοι οχημάτων την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας τότε είναι πολύ πιθανό οι άτοκες δόσεις να μειωθούν σε 10 ώστε να τελειώσουν τον Δεκέμβριο του 2023 είτε αν δεν μειωθεί ο αριθμός των άτοκων δόσεων οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θα πληρώσουν τον Φεβρουάριο του 2023 τα Τέλη Κυκλοφορίας τους είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πληρώνουν ακόμη τις δόσεις το 2024 ενώ θα πρέπει να πληρώνουν και τις δόσεις για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2024! Δηλαδή για δύο μήνες το 2024 θα πρέπει να πληρώσουν διπλές δόσεις για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2023 και του 2024.

Advertisement
Advertisement

Όσοι προτιμούν τον παραδοσιακό τρόπο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2023 μπορεί να γίνει στα γκισέ των τραπεζών, είτε στο δίκτυο των ΕΛΤΑ αλλά και άλλων εναλλακτικών δικτύων όπως μέσω του δικτύου 3.000 και πλέον πρακτορείων του ΟΠΑΠ, μέσω της της υπηρεσίας tora Wallet, ενώ οι πιο σύγχρονοι μπορούν να επιλέξουν την online εξόφλησή τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλες οι τράπεζες έχουν ετοιμάσει ειδικά προγράμματα εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας σε έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ώστε οι εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορέσουν να διευκολυνθούν. Μοναδική προϋπόθεση αποτελεί να υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο προς χρήση στις πιστωτικές κάρτες καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να εξοφληθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022.

Όσοι πάντως δεν εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023 μέχρι τις προθεσμίες που ορίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους βεβαιωθεί στο Τaxisnet ποσό ίσο με την διπλάσια αξία των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που δοθεί παράταση στην εξόφλησή τους τότε αλλάζουν όλα και θα έχουν στην διάθεσή τους όσο χρόνο τους δίνει το ΥΠΟΙΚ ενώ την ίδια χρονική παράταση θα λάβουν και όσοι επιθυμούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Advertisement

Τα προγράμματα εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας 2023 από τις τράπεζες περιλαμβάνουν:

Alpha Bank

Advertisement

H Alpha Bank σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2023 μέσω πιστωτικής κάρτας και να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα εξοφλήσεώς τους σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς σας δίνει τη δυνατότητα να πληρώσετε τα Τέλη Κυκλοφορίας του οχήματος σας μέσω των πιστωτικών της καρτών και παράλληλα να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα των δόσεων που σας προσφέρει, αποπληρώνοντάς τα έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις!

Advertisement

Eurobank

H Eurobank δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους των πιστωτικών καρτών της να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023 και να τα εξοφλήσουν σε έως 12 άτοκες δόσεις. Επίσης η τράπεζα επισημαίνει ότι τα Τέλη Κυκλοφορίας μπορούν να εξοφληθούν με μέσω προπληρωμένων καρτών οι οποίες όμως δεν υποστηρίζουν δόσεις.

Attica Bank

H Attica Bank προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα εξόφλησης μέσω των πιστωτικών καρτών Attica Card Visa, εφάπαξ ή με δόσεις, των οφειλών Δημοσίου. Ειδικά για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023 προβλέπει την εξόφληση σε έως 12 άτοκες δόσεις εφόσον αποπληρώνεται το σύνολο της μηνιαίας οφειλής. Στην περίπτωση που αποπληρώνεται μέρος της μηνιαίας οφειλής, με ελάχιστη ή μερική μηνιαία εξόφληση αυτής, παραμένει το ισχύον επιτόκιο συναλλαγών της πιστωτικής κάρτας.

Εθνική Τράπεζα

Σε έως 12 άτοκες δόσεις μπορούν να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023 οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας.

Wallet+

Mια εξαιρετική υπηρεσία της Hellas Direct που δίνει χείρα βοηθείας σε όλους, ανεξάρτητα από το που είναι ασφαλισμένοι η οποία ονομάζεται το wallet+ το οποίο δημιουργήθηκε για να καλύψει όλες τις ανάγκες του οχήματός σας, με πρώτη και καλύτερη αυτή των τελών κυκλοφορίας. Είναι γνωστό ότι τα ειδοποιητήρια πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2023 έχουν ήδη αναρτηθεί και όλοι μπορούν να τα βρουν στην εφαρμογή myCar του taxisnet.

Το wallet+ περιλαμβάνει την υπηρεσία «Buy Now Pay Later» (BNPL) η οποία εξασφαλίζει στον χρήστη την αγορά του προϊόντος τώρα και την αποπληρωμή του σε 4 δόσεις με επιτόκιο από 0%. Στην περίπτωση των Τελών Κυκλοφορίας ο χρήστης μπορεί να «τελειώσει» με τα τέλη του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας του -από 20 έως 300 ευρώ– με την υπηρεσία BNLP και να τα εξοφλήσει αργότερα σε 4 δόσεις με επιτόκιο από 0%. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει την τράπεζα που θέλει στην πλατφόρμα -την tbi bank ακόμα και δεν έχει λογαριασμό internet banking ή την Εθνική Τράπεζα– να πάρει μέσα σε λίγα λεπτά έγκριση και στη συνέχεια η Hellas Direct αναλαμβάνει να αποπληρώσει το ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ανάσταση» με μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας!
Αντίστροφη μέτρηση: Ανακοίνωσαν Τέλη Κυκλοφορίας σε ηλεκτρικά
Οριστικό! Αυτοί θα πληρώσουν μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας το 2023!