Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η ιστορία για το αλογάκι της Ferrari

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ιστορία για το αλογάκι της Ferrari

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η ιστορία για το αλογάκι της Ferrari

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όλα ξεκινούν από πολύ παλιά, για την ακρίβεια από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1923, ο Enzo Ferrari μετά από μία συνάντηση που είχε, έβαλε το αλογάκι σαν σήμα στα αυτοκίνητά του. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Το άλογο που στέκεται στα δυο του πόδια, που ως γνωστόν είναι το έμβλημα της ιταλικής μάρκας αυτοκινήτων, ήταν ζωγραφισμένο στην άτρακτο του μαχητικού αεροσκάφους του Francesco Baracca, ενός ηρωικού αεροπόρου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1923, ο Enzo Ferrari γνώρισε τον Enrico Baracca, τον πατέρα του ήρωα και τη μητέρα του, κόμισσα Paulina, η οποία του είπε: «Ferrari, βάλε το άλογο-έμβλημα του αεροπλάνου του γιου μου σαν σήμα στα αυτοκίνητά σου. Θα σου φέρει καλή τύχη».

Ο Count Francesco Baracca, ως θρυλικός επαγγελματίας της αεροπορίας της Ιταλίας, αποδείχθηκε έμπνευση για τους νεαρούς Ιταλούς άνδρες, όπως για τον Enzo. Αν και ο Enzo πρόσθεσε το δικό του… άγγιγμα. Το αρχικό άλογο-σύμβολο ήταν βαμμένο με κόκκινο χρώμα πάνω σε λευκό φόντο και τα αεροπλάνα το κρεμούσαν στο πίσω μέρος ως σημάδι σεβασμού των πεσόντων πιλότων. Ο Ferrari, όμως το άλλαξε, κάνοντας μαύρο το άλογο πάνω σε κίτρινο φόντο και στο κάτω μέρος άλλαξε τα γράμματα S F για τη Scuderia Ferrari με τη λέξη Ferrari.

H ίδρυση της εταιρείας ως κατασκευάστρια αυτοκινήτων συνήθως αναγνωρίζεται το 1947, όταν κατασκευάστηκε το πρώτο αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Το πρώτο μοντέλο της ιταλικής μάρκας που θεωρήθηκε ως «αληθινή Ferrari» με το άλογο ως σήμα της ήταν η 12-κύλινδρη Ferrari Tipo 125S το 1947. Το ντεμπούτο της το έκανε κατά τη διάρκεια του Ιταλικού Grand Prix του 1948.

Advertisement
Advertisement

Το άλογο ήταν και εξακολουθεί να είναι μαύρο σε κίτρινο φόντο που είναι το χρώμα της Modena, η γενέτειρα του Enzo Ferrari.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εξέλιξη της Ferrari από το 1947:

Advertisement