Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

EuroNCAP: Αυτά είναι τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα (video)

Ελλάδα 3:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

EuroNCAP: Αυτά είναι τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

EuroNCAP: Αυτά είναι τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει τις δοκιμές πρόσκρουσης ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP, ξεπερνώντας τις όποιες αντιδράσεις προκύπτουν κατά καιρούς, από… εποχικούς αμφισβητίες των μεθόδων που εφαρμόζει. Και αναφερόμαστε για “εποχικούς αμφισβητίες”, γιατί συνήθως αυτοί εμφανίζονται μετά απο κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα μοντέλου τους. Οπως και να έχει ο EuroNCAP, απολαμβάνει της πλήρης αποδοχής των αυτοκινητοβιομηχανιών, και των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων.

Advertisement
Advertisement

Οι βαθμολογίες που δημοσιεύει ο οργανισμός αφορούν την προστασία των ενήλικων επιβατών (Adult), των παιδιών -παιδικό κάθισμα κλπ.- (Child), των πεζών (Pedestrian), ενώ τελευταία έχει εντάξει και μια βαθμολογία αξιολόγησης για την προστασία που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει το αυτοκίνητο (Safety assist).

Απο το 2015 μέχρι και σήμερα στις πλατφόρμες των crash test έχουν δοκιμαστεί 43 νέα ή ανανεωμένα (facelift) αυτοκίνητα.

Ασφαλέστερο αυτοκίνητο όλων των εποχών, απο τα χιλιάδες που έχει δοκιμάσει ο EuroNCAP, έχει αναδεχθεί το Volvo XC90, παίρνοντας ουσιαστικά τη σκυτάλη, απο το μικρότερο V40. Το πολυτελές SUV των Σουηδών έλαβε 97% στην προστασία των επιβατών και το απόλυτο 100% στην προστασία απο τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει.
Είναι χαρακτηριστικό οτι στη δεύτερη και τρίτη θέση των δοκιμών του 2015 και του 2016 είναι δύο Γερμανοί ανταγωνιστές του XC90, η GLC της Mercedes και το νέο Q7 της Audi, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε δε, πως ο EuroNCAP, απο το Φθινόπωρο του 2015 έχει αυστηροποιήσει τις προδιαγραφές βαθμολόγησης των αυτοκινήτων, σε σχεση με τις παλαιότερες δοκιμές…

Δείτε εδώ τη δοκιμή του XC90

Advertisement

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των δοκιμών του 2015 και 2016, μέχρι σήμερα…

euroncap_list_1euroncap_list_2

Advertisement

euroncap_list_3

 

 

Advertisement