Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αντηλιακές μεμβράνες: Προστατεύουν εσάς και το αυτοκίνητο (video)

Ελλάδα 23:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντηλιακές μεμβράνες: Προστατεύουν εσάς και το αυτοκίνητο (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αντηλιακές μεμβράνες: Προστατεύουν εσάς και το αυτοκίνητο (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, μείωση του κόστους μετακίνησης και ξεχωριστό στιλ είναι λίγα από τα πλεονεκτήματα των αντηλιακών μεμβρανών.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις πρώτες (ίσως και η μοναδική) αναβαθμίσεις, που θα πρέπει ένας ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου να σπεύσει να κάνει είναι φυσικά η τοποθέτηση της αντηλιακής μεμβράνης. Όλα αυτά τα χρόνια, η εξέλιξή της είναι ραγδαία -ως προς την τεχνολογία και την ποικιλία-, ενώ παράλληλα προσφέρεται πλέον σε άκρως προσιτές τιμές.

Οι λόγοι που καθιστούν τις αντηλιακές μεμβράνες ένα “must have” προϊόν για το αυτοκίνητο είναι πολλοί.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, προστατεύουν την υγεία των επιβατών, ενώ συμβάλλουν και στην καλή λειτουργία του κλιματιστικού. “Μπλοκάρουν” το 99% της υπεριώδης ακτινοβολίας του ήλιου, προστατεύοντας τόσο το δέρμα των επιβαινόντων, όσο και των πλαστικών του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Ακόμα, η επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας στην καμπίνα γίνεται εύκολα και πιο γρήγορα. Συνεπώς, η χρήση του κλιματιστικού είναι πιο περιορισμένη και όσο λιγότερο λειτουργεί τόσο χαμηλότερη είναι η μέση κατανάλωση καυσίμου. Από πλευράς αισθητικής, η σκουρόχρωμη μεμβράνη ενισχύει περισσότερο τη δυναμικότητα του αυτοκινήτου και σε πολλές περιπτώσεις προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ωστόσο, η τοποθέτηση των αντηλιακών μεμβρανών δεν θα πρέπει να γίνεται όπου κι όπου. Θα πρέπει να πραγματοποιείται σε ειδικό τεχνικό, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο. Η εταιρεία Ζαμπάτης εξασφαλίζει τη σωστή και την αψεγάδιαστη τοποθέτηση της αντηλιακής μεμβράνης 3Μ, που εσείς επιθυμείτε, ώστε να έχετε το… κεφάλι σας ήσυχο.

Advertisement

Τα κύρια βήματα που ακολουθούν οι εν λόγω τεχνικοί για την τοποθέτηση των μεμβρανών είναι συγκεκριμένα και έχουν ως εξής:

Advertisement

1-Το πρώτο βήμα αφορά το σωστό καθαρισμό της γυάλινης επιφάνειας στην οποία θα τοποθετηθεί η μεμβράνη. Πραγματοποιείται με νερό και ήπιο σαπούνι και χρησιμοποιείται και σφουγγαράκι για να αφαιρεθεί εντελώς η σκόνη και οι λοιποί ρύποι που μπορεί να βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια αλλά και στα λάστιχα γύρω από το παράθυρο.

2-Έπειτα η μεμβράνη τοποθετείται πάνω στην γυάλινη επιφάνεια και ο τεχνικός παίρνει σε γενικές γραμμές το σχήμα της αφαιρώντας με κοπίδι μέρη της μεμβράνης.

3-Ακολουθεί η τοποθέτησή της με τον τεχνικό να χρησιμοποιεί σπάτουλα για να αφαιρέσει όλο το σαπούνι και το νερό που βρίσκεται ανάμεσα στην μεμβράνη και την γυάλινη επιφάνεια αλλά και για να κολλήσει την μεμβράνη στο γυαλί. Η σπάτουλα χρησιμοποιείται επίσης και για να αφαιρεθεί ο αέρας που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο επιφάνειες και ο τεχνικός κόβει παράλληλα με ακρίβεια την μεμβράνη στις επιθυμητές διαστάσεις.

Advertisement

4-Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται και πιστόλι θερμού αέρα ώστε η μεμβράνη να πάρει ακριβώς το κοίλο ή κυρτό σχήμα της γυάλινης επιφάνειας που θα εφαρμοστεί.