Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αντηλιακές μεμβράνες: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

Ελλάδα 9:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντηλιακές μεμβράνες: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αντηλιακές μεμβράνες: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν και την ηλιακή ακτινοβολία να γίνεται έντονη και σχεδόν επικίνδυνη οι Αντηλιακές Μεμβράνες προστασίας γίνονται ένα απαραίτητο αξεσουάρ για το αυτοκίνητό σας. Τι είναι; Πως σας προστατεύουν; Ποιες είναι οι καλύτερες;

Advertisement
Advertisement

 

Το έχετε ζήσει πολλές φορές και όχι μόνο το καλοκαίρι. Έχετε σταθμεύσει το αυτοκίνητο τελειώνετε την δουλειά ή την διασκέδασή σας και μπαίνετε να επιστρέψετε στο σπίτι ή την εργασία σας. Τότε αντιλαμβάνεστε πως περίπου είναι η… κόλαση. Έντονα ζεστός αέρας, που δυσκολεύει την αναπνοή, το τιμόνι, τα καθίσματα και ο μοχλός ταχυτήτων είναι σε κατάσταση «τήξης» (λιώνουν). Ανοίγετε τα παράθυρα και το καυσαέριο εισβάλει στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Κλείνετε τα παράθυρα, ανοίγετε τον κλιματισμό, όμως αυτός  αργεί πολύ να δουλέψει να δροσίσει τον αέρα και να διώξει τη ζέστη. Το αποτέλεσμα είναι μία δυσάρεστη αίσθηση, για εσάς και τους επιβάτες (αν είναι παιδιά πολλαπλασιάστε επί δέκα) και μακροπρόθεσμα φθορές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (ραγίσματα στο ταμπλό και στις επενδύσεις) δυσλειτουργίες στις οθόνες του infotainment οι οποίες κοστίζουν. Ξεχάσαμε την επιπλέον (καθημερινή) κατανάλωση καυσίμου, λόγω των υπερωριών του κλιματισμού αλλά και το κυριότερο: Την ψυχική σας ηρεμία.

Advertisement
Advertisement

Επειδή το ζούμε κάθε ημέρα και μας προβλημάτισε έντονα, αποφασίσαμε να ψάξουμε και να δούμε από κοντά τι είναι τα φιλμ ηλιακής προστασίας; Πως μας προστατεύουν; Πως τοποθετούνται; Και φυσικά να σας προτείνουμε και καταστήματα για τις τοποθετήσετε.

Τι είναι οι Αντηλιακές Μεμβράνες

Advertisement

Προστατέψτε εσάς και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητό σας, προσθέστε απαράμιλλο στιλ, μειώστε το κόστος μετακίνησης και διατηρήστε το εσωτερικό του οχήματός σας σαν καινούριο. Αυτά είναι βασικά τα πλεονεκτήματα, που  προσφέρουν οι αντηλιακές μεμβράνες κάθε μέρα, όλο το χρόνο.

Κοιτάζοντάς τις δείχνουν σαν ένα σκοτεινό φιλμ. Όμως, οι αντηλιακές μεμβράνες, αποτελούνται από πολλά επιμέρους στρώματα, και επιστρώσεις (κυρίως) τιτανίου και αλουμινίου, που προστατεύουν από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.Οι βασικές ιδιότητες των αντηλιακών μεμβρανών είναι οι εξής: SER: Solar Heat Reduction / Μείωση ηλιακής ενέργειας, UV: (Ultraviolet) Reduction / Μείωση Υπεριώδους Ακτινοβολίας LT: Visible Light Transmission / Διαπερατότητα ορατού φωτός, VLR: Visible Light Reflexion / Αντανάκλαση ορατού φωτός. Η απόδοση των αντηλιακών μεμβρανών είναι αποτέλεσμα τριών βασικών κριτηρίων: Το επίπεδο του μεταδιδόμενου ορατού φωτός (Σκίαση), το επίπεδο μείωσης της θερμότητας(Άνεση/Απόρριψη Θερμότητας), το επίπεδο της αντανάκλασης του εξωτερικού φωτός (Ανακλαστικότητα)

Advertisement

Πώς μας προστατεύουν;

Με τις τεχνολογίες που ενσωματώνουν οι σύγχρονες αντηλιακές μεμβράνες προστατεύουν την υγεία του οδηγού και φυσικά όσων βρίσκονται στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Μπορούν και μπλοκάρουν έως και το 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας που θα περνούσε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και κατ’ επέκταση στους επιβαίνοντες προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο το δέρμα τους.

Advertisement

Σκεφτείτε ότι σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, παιδιά με ηλικία έως και τα έξι χρόνια απορροφούν τρεις φορές περισσότερη ακτινοβολία σε σχέση με έναν ενήλικα άνθρωπο και έτσι θα καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η τοποθέτησή τους στο αυτοκίνητο. Παράλληλα και σε αντίθεση με τις αντηλιακές κρέμες, οι μεμβράνες προσφέρουν υπηρεσίες τους διαρκώς και όχι παροδικά, όλο το χρόνο. Η ταχύτερη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με το λιγότερο φως που εισβάλλει στην καμπίνα, αλλά και την σημαντική μείωση των αντανακλάσεων (ανάλογα με τον τύπο), βοηθά τον οδηγό στο να συγκεντρωθεί στην οδήγηση πολύ πιο γρήγορα αλλά και να διατηρήσει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και εγρήγορσης για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα οικονομικά οφέλη

Οι πλαστικές επιφάνειες σε ταμπλό και πόρτες, οι υφασμάτινες και δερμάτινες επενδύσεις σε καθίσματα, ταμπλό, τιμόνι και λοιπές επιφάνειες, παραμένουν σαν καινούριες για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και απαιτούν παράλληλα σημαντικά λιγότερη φροντίδα από εμάς που μεταφράζεται σε εφαρμογή διαφόρων τύπων σπρέι και αλοιφών με το ανάλογο επιπλέον κόστος.

Η επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται μια σημαντικά πιο εύκολη διαδικασία με την τοποθέτηση μεμβρανών. Ιδιαίτερα στα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα που μπορούν να αναπτύξουν έως και 10 βαθμούς Κελσίου περισσότερους στο εσωτερικό τους έναντι των ανοιχτόχρωμων. Το κλιματιστικό, έχοντας να αντιμετωπίσει χαμηλότερες θερμοκρασίες, χρησιμοποιείται ή λειτουργεί λιγότερο και αυτό μειώνει τόσο την κατανάλωση βενζίνης όσο και το κόστος για την συντήρησή του. Σκεφτείτε μάλιστα τα χρήματα που εξοικονομείτε, ειδικά στα πολύωρα ταξίδια, ή στην πολύωρη οδήγηση εντός των τειχών της πόλης, ακόμη περισσότερο αν το αυτοκίνητό σας είναι μεγάλων διαστάσεων.

Ύστερα από όλα αυτά, το στιλ και η δυναμική εμφάνιση που προσφέρουν οι μεμβράνες στο αυτοκίνητο μας αλλά και η προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα αποτελούν, δύο ακόμη λόγους για να τις τοποθέτησή τους.

Η τοποθέτηση και χρήση των αντηλιακών μεμβρανών σε οχήματα είναι νόμιμη στην χώρα μας εφόσον αυτές πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές σχετικά με την διαπερατότητα του φωτός για τα εμπρός παράθυρα και παρμπρίζ. Στο τελευταίο ακόμη και μια σχεδόν διάφανη μεμβράνη μπορεί να μπλοκάρει ένα σημαντικό μέρος του φωτός και φυσικά τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Ποιοί και πώς τις τοποθετούν

Η τοποθέτηση των αντηλιακών μεμβρανών πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένους επαγγελματίες κάτι που μας εγγυάται την σωστή τους τοποθέτηση, την βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους αλλά και την δική μας ασφάλεια. Η τοποθέτηση των αντηλιακών μεμβρανών δεν θα πρέπει να γίνεται όπου κι όπου. Θα πρέπει να πραγματοποιείται σε ειδικό τεχνικό, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο.

Τα κύρια βήματα που ακολουθούν οι εν λόγω τεχνικοί για την τοποθέτηση των μεμβρανών είναι συγκεκριμένα και έχουν ως εξής:

  1. Το πρώτο βήμα αφορά το σωστό καθαρισμό της γυάλινης επιφάνειας στην οποία θα τοποθετηθεί η μεμβράνη. Πραγματοποιείται με νερό και ήπιο σαπούνι και χρησιμοποιείται και σφουγγαράκι για να αφαιρεθεί εντελώς η σκόνη και οι λοιποί ρύποι που μπορεί να βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια αλλά και στα λάστιχα γύρω από το παράθυρο.
  2. Έπειτα η μεμβράνη τοποθετείται πάνω στην γυάλινη επιφάνεια και ο τεχνικός παίρνει σε γενικές γραμμές το σχήμα της αφαιρώντας με κοπίδι μέρη της μεμβράνης.
  3. Ακολουθεί η τοποθέτησή της με τον τεχνικό να χρησιμοποιεί σπάτουλα για να αφαιρέσει όλο το σαπούνι και το νερό που βρίσκεται ανάμεσα στην μεμβράνη και την γυάλινη επιφάνεια αλλά και για να κολλήσει την μεμβράνη στο γυαλί. Η σπάτουλα χρησιμοποιείται επίσης και για να αφαιρεθεί ο αέρας που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο επιφάνειες και ο τεχνικός κόβει παράλληλα με ακρίβεια την μεμβράνη στις επιθυμητές διαστάσεις.
  4. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται και πιστόλι θερμού αέρα ώστε η μεμβράνη να πάρει ακριβώς το κοίλο ή κυρτό σχήμα της γυάλινης επιφάνειας που θα εφαρμοστεί.

Πού θα τοποθετήσετε τις Αντηλιακές Μεμβράνες

Glassdrive

Από την πρώτη μέρα παρουσίας της στην Ελλάδα, η Glassdrive   δεν σταμάτησε ποτέ να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και προϊόντα ώστε να μπορεί να προσφέρει πάντα τις πιο ποιοτικές και συμφέρουσες λύσεις της αγοράς. Και πλέον, με τη νέα της συνεργασία με την κορυφαία αμερικανική εταιρεία παραγωγής αντηλιακών μεμβρανών Johnson Window Films, μπορείτε να προστατεύετε πιο αποτελεσματικά τους συνεπιβάτες, τον εαυτό σας αλλά και το ίδιο σας το αυτοκίνητο.

Με τις αντιηλιακές μεμβράνες της Johnson Window Films που θα βρείτε στο πανελλαδικό δίκτυο της Glassdrive, μειώνετε δραστικά τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ενώ παράλληλα εμποδίζετε το 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) που βλάπτει σημαντικά την υγεία του δέρματος και των ματιών σας αλλά και το εσωτερικό του οχήματος συνολικά. Ταυτόχρονα, οι αντιηλιακές μεμβράνες σας βοηθούν να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος λόγω έλλειψης ορατότητας που προκαλείται είτε από την ανάκλαση των διερχόμενων αυτοκινήτων τη νύχτα είτε από την γνωστή «αντηλιά» κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπρόσθετα, αποτρέπουν τον τραυματισμό των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος καθώς η μεμβράνη συγκρατεί σημαντικό τμήμα των υαλοθραυσμάτων αλλά και καθυστερεί σημαντικά τις μικροκλοπές και διαρρήξεις από τους υαλοπίνακες του οχήματός σας.

Όλα αυτά ενώ προσφέρετε στο αυτοκίνητό σας την αισθητική που σας ταιριάζει, επιλέγοντας από πιο απαλές και διακριτικές μεμβράνες για πρακτικότητα μέχρι πιο σκούρες αποχρώσεις για απόλυτη προστασία και στυλ.

 

Glassfit

Η τοποθέτηση μεμβρανών έχει για τον ιδιοκτήτη/χρήστη του οχήματος πλήθος ωφελειών, σε διαφορετικές αναλογίες που σχετίζονται με τον τύπο της μεμβράνης που έχει χρησιμοποιηθεί. Η Glassfit A.E.,  διαθέτοντας το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών ανά την Ελλάδα, εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες κάθε πελάτη, χρησιμοποιώντας υλικά εισαγωγής της και τοποθετεί αντιηλιακές μεμβράνες με γνώμονα τον επαγγελματισμό και την πολυετή εμπειρία των συνεργατών μας.

Οι μεμβράνες που χρησιμοποιούν οι συνεργάτες τις Glassfit A.E. αποτελούν εξαιρετικής ποιότητας υλικά, με εγγύηση 5-10 έτη σε ό,τι αφορά την αποκόλληση και την αλλοίωση χρώματος. H Glassfit A.E. είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρία με ευρωπαϊκό προφίλ. Εισάγει και εμπορεύεται κρύσταλλα οχημάτων με κύριους αποθηκευτικούς χώρους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχοντας στο σύνολό της από τις μακροβιότερες παρουσίες στον τομέα επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων οχημάτων, σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα. Τηλέφωνα εταιρείας: 800 11 800 20  –  210 55 74 400 από σταθερό χωρίς χρέωση.

 

Μεμβράνες Νικήτας

Η Παρ Μπρίζ Νικήτας , είναι μία από τις ηγετικές εταιρίες αποθήκευσης, τοποθέτησης και διανομής κρυστάλλων αυτοκινήτων και αντηλιακών μεμβρανών στην Ελλάδα. Εκτός από την τοποθέτηση κρυστάλλων αυτοκινήτων που η Παρ Μπρίζ Νικήτας δραστηριοποιείται από το 1969, παράλληλα ειδικεύεται εδώ και 20 χρόνια και στην  τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών σε αυτοκίνητα, κτίρια και σκάφη με υλικά της 3Μ, της οποίας είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος και υπεύθυνη για την ανάπτυξη του δικτύου Panther Club το οποίο απαριθμεί σήμερα 35 σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

H τεχνογνωσία της Παρ Μπρίζ Νικήτας, -που έχει και την ευθύνη εκπαίδευσης και πιστοποίησης των συνεργατών του δικτύου- και η τεχνολογία της 3Μ, εγγυώνται την ποιότητα, την λειτουργικότητα και το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ζαμπάτης Κρύσταλλα – Μεμβράνες Αυτοκινήτων

Το 1970 η εταιρία «Ζαμπάτης Κρύσταλλα – Παρ-Μπριζ Αυτοκινήτων» δημιούργησε ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο συνεργείο εξειδικευμένο στις τοποθετήσεις κρυστάλλων παρμπρίζ αυτοκινήτων, αντιηλιακών μεμβρανών , με μηχανήματα και υλικά υψηλής τεχνολογίας.

Η 32άχρονη πείρα τους και η συνεχής ενημέρωση στις νέες τεχνολογίες, εγγυόνται την ασφαλή επισκευή του αυτοκινήτου σας εξασφαλίζοντας στον οδηγό την καλύτερη δυνατή όραση. Αποτέλεσμα της επιτυχής πορείας μας στο χώρο του αυτοκινήτου, είναι το δίκτυο των πελατών που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, και που εκτείνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διαθέτουν υψηλής ποιότητας προϊόντα μέσα από μια πλούσια γκάμα των καλύτερων εταιρειών στην Ελληνική και διεθνή αγορά από κρύσταλλα παρμπρίζ, αντιηλιακές μεμβράνες, για όλους τους τύπους και μοντέλα αυτοκινήτων, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Η ποιοτική μελέτη και οι εγγυημένες τοποθετήσεις των προϊόντων μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους όσους έχουν υψηλές απαιτήσεις ενώ τα προϊόντα μας διατείθονται και για εμπορία.