Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Προκλητικό σε όλα το νέο Skoda Fabia

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προκλητικό σε όλα το νέο Skoda Fabia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Προκλητικό σε όλα το νέο Skoda Fabia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε εποχές όπως η σημερινή, που ένα αυτοκίνητο καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλούς ρόλους, η Skoda ρίχνει στην αγορά το νέο  Fabia!

Advertisement
Advertisement

Μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο και πιο ποιοτικό, με κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, το νέο Skoda Fabia αναβαθμίζει συνολικά την κατηγορία του, αποτελώντας την πιο ολοκληρωμένη επιλογή.

Με την τιμή του να ξεκινά από τα 14.990 ευρώ στην βασική αλλά πλήρως εξοπλισμένη έκδοση, το νέο Skoda Fabia είναι ένα μικρό αυτοκίνητο με χαρίσματα και δυνατότητες μεγαλύτερες κατηγορίας.

Ένα αυτοκίνητο που μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό σύντροφο για την κίνηση μέσα στην πόλη και την ίδια στιγμή, χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθός του και την κορυφαία για την κατηγορία ευρυχωρία, να είναι και το μοναδικό αυτοκίνητο που θα χρειαστεί μία οικογένεια για τα ταξίδια της.

Advertisement
Advertisement

 

Για να το πετύχει αυτό, η Skoda δανείστηκε την εξαιρετική πλατφόρμα MQB-A0 που χρησιμοποιεί το γκρουπ VW, στοιχείο που αναβαθμίζει συνολικά το Fabia όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας αλλά και στο πλήθος των ηλεκτρονικών συστημάτων με τα οποία μπορεί να εφοδιαστεί.

Advertisement

Η νέα αυτή πλατφόρμα επέτρεψε στους σχεδιαστές της Skoda να ανεβάσουν το μήκος του αυτοκινήτου στα 4,11 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2,56 μέτρα, νούμερα που μέχρι πριν λίγα χρόνια αντιπροσώπευαν μοντέλα της αμέσως επόμενης κατηγορίας.

Χάρη σε αυτά τα μεγέθη, το νέο Fabia είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, με εξαιρετικούς χώρους για τους πίσω επιβάτες (όπου χάρη και στο αυξημένο πλάτος μπορούν να φιλοξενηθούν και τρεις ενήλικες) όσο και στον κορυφαίο χώρο αποσκευών που κυμαίνεται από τα 380 έως τα 1.190 λίτρα.

Advertisement

Η πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση δεν εκφράζεται μόνο από την ευρυχωρία, αλλά και από τις πολλές έξυπνες ιδέες που εφαρμόζει η Skoda στο σαλόνι, με στόχο την ευχάριστη διαβίωση των επιβατών στις μετακινήσεις τους. Οι χώροι για μικροαντικείμενα είναι διάσπαρτοι μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ παρέχονται και μια σειρά από Simply Clever χαρακτηριστικά που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την χρηστικότητα του Fabia.

Advertisement

 

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα έχει γίνει σαφώς πιο δυναμικό και με εμφανή τα σπορτίφ χαρακτηριστικά, διαθέτοντας πλέον και μια σειρά νέων και νεανικών χρωμάτων με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Σημαντικό στοιχείο επίσης το ότι ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι μόλις 0,28, τιμή κορυφαία για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, που επιδρά τόσο στην ησυχία που απολαμβάνουν οι επιβάτες όσο και στην μείωση της κατανάλωσης.

Σπουδαία δουλειά έχει γίνει και στο σαλόνι, όπου υιοθετείται η νέα σχεδιαστική αντίληψη της Skoda. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναβαθμίσει συνολικά την ποιότητα κατασκευής, με νέα εξαιρετικά στην υφή υλικά και πολύ προσεγμένη συναρμολόγηση. Ο ψηφιακός εξοπλισμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τις κορυφαίες εκδόσεις να διαθέτουν δύο οθόνες, μία 12,5 ιντσών ως πίνακα οργάνων και μία 9,2 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Ιδιαίτερα γενναιόδωρη είναι η Skoda σε ότι αφορά τον εξοπλισμό για την ασφάλεια των επιβατών, εφοδιάζοντας το Fabia με έως και 9 αερόσακους και δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αντοχή του πλαισίου, κάτι που απέφερε και την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης EuroNCAP.

Πληθωρικό στις παροχές του είναι και το πακέτο για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, με την “ομπρέλα” συστημάτων Τravel Assist να διαθέτει μία πληθώρα λειτουργιών όπως Adaptive Cruise Control με Front Assist, Lane Assist, Blind Spod Detect, Park Assist, Light Assist, Sign Recognition και πολλά ακόμα.

To νέο Skoda Fabia εξοπλίζεται με πέντε βενζινοκινητήρες, 1.0 MPI ή TSI ή 1.5 TSI, με ισχύ από 65 PS (48 kW) έως 110 kW (150 PS). Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6d, κάποιοι από αυτούς έχουν σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων (ACT), και εφοδιάζονται είτε με μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο είτε με αυτόματο DSG 7-σχέσεων το οποίο εφοδιάζεται και με paddles στο τιμόνι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάθετε τη νέα Skoda Fabia σε 60 sec (video)
Skoda Fabia: Με πληθώρα εκδόσεων και πλούσιο εξοπλισμό
Τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της νέας Skoda Fabia