Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Scala G-TEC: Τεχνολογική αρτιότητα

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda Scala G-TEC: Τεχνολογική αρτιότητα

SKODA 2021-1

Skoda Scala G-TEC: Τεχνολογική αρτιότητα

SKODA 2021-1

Με το Scala η Skoda περνά σε μία νέα δυναμική φάση της ιστορίας της, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που διακρίνεται για την ποιότητά και την τεχνολογική του υπεροχή. Στην έκδοση με φυσικό αέριο G-TEC προσθέτει και την ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο του απολύτως πιο οικονομικού μοντέλου της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνιση του Scala στην γκάμα της Skoda συμπίπτει με μία συνολική αναβάθμιση της εταιρίας, η οποία είτε μέσω των συμβατικών της μοντέλων είτε μέσω των καινούργιων ηλεκτρικών της οχημάτων δείχνει να έχει θέση δικαιωματικά ανάμεσα στους ηγετικές παρουσίες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Scala είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα σ’ αυτή την πορεία, όντας ένα αυτοκίνητο το οποίο φέρνει την νέα και συνολικά αναβαθμισμένη φιλοσοφία της Skoda σε ένα πιο ευρύ κοινό. Ένα κοινό που πέρα από την υψηλή σχέση τιμής προς την αξία περιμένει πλέον από την Skoda και αυτοκίνητα που να ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους, την ξεχωριστή τους σχεδίαση και τα κορυφαία επίπεδα τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Skoda Scala αντιπροσωπεύει ένα άλμα προόδου για τη μάρκα. Και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από την σχεδίασή του με τις γραμμές του να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σύνολο όπου παντρεύονται ιδανικά οι διαχρονικές γραμμές και το δυναμικό στιλ. Αν και ένα κλασικό hatchback στην σχεδιαστική του αντίληψη διαθέτει αρκετά σπορ χαρακτηριστικά, ενώ χάρη σε στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού όπως η μαύρη πανοραμική ηλιοροφή, η αεροτομή οροφής, το κρύσταλλο που εκτείνεται πάνω από την 5η πόρτα, και οι πανέμορφες ζάντες Vega Aero των 18 ιντσών δημιουργούν ένα σύνολο που τραβάει τα βλέμματα και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το εσωτερικό του Scala είναι εξίσου εντυπωσιακό. Πλούσια εξοπλισμένο με κομψά σχεδιαστικά στοιχεία, εξαιρετική ευρυχωρία και ψηφιακή τεχνολογία αιχμής. Το σαλόνι του Scala χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα υλικών και κατασκευής. Πολλαπλοί συνδυασμοί ταπετσαριών και διακοσμητικών χαρίζουν στο αυτοκίνητό μοναδική προσωπικότητα. Παράλληλα το νέο Scala διαθέτει πληθώρα ψηφιακών τεχνολογιών για την διασκέδαση και την διασύνδεση των επιβατών, ενώ ξεχωρίζει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit με τα σύγχρονα γραφικά και τις δεκάδες πληροφορίες προς τον οδηγό. Με το Skoda Connect o οδηγός έχει στην διάθεσή του πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία ενώ μέσα από το Care Connect αποκτά απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο του οχήματος. Με το SmartLink μπορεί να συνδέσει το κινητό του και να κάνει χρήση υπηρεσιών όπως το MirrorLink, το Apple CarPlay ή το Android Auto.

Advertisement

To Skoda Scala χαρακτηρίζεται κυρίως για την ευρυχωρία για τους επιβάτες και την πρακτικότητα του χώρου αποσκευών. Στοιχεία που ενισχύονται ακόμα περισσότερο με τις έξυπνες ιδέες Simply Clever που εφαρμόζει στα αυτοκίνητά της η Skoda ώστε να κάνει ακόμα πιο εύκολες κάποιες καθημερινές συνήθειες του οδηγού. Παράλληλα το Scala εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, αποτελώντας ένα από τα πιο ασφαλή και εξελιγμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η έκδοση G-TEC με καύσιμο το φυσικό αέριο είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για όσους βάζουν την οικονομία σε καύσιμο πάνω από όλα. Εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο TSΙ του ενός λίτρου ο οποίος αποδίδει 90 ίππους στις 4.000-5.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 160 Nm από τις 1.800 έως τις 3.800 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα που φθάνει στα 182 χλμ/ώρα ενώ η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ/ώρα είναι στα 12,3 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Η διάταξη της Skoda αποτελείται από τρία ρεζερβουάρ CNG κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής, τα οποία χωράνε μέχρι 13,8 kg καυσίμου. Με καύσιμο μόνο το φυσικό αέριο η αυτονομία φθάνει έως και τα 410 χιλιόμετρα. Και σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ βενζίνης των 9 λίτρων, η συνολική αυτονομία μπορεί να ανέβει έως και τα 630 χιλιόμετρα. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 99 γρ/χλμ., με εξίσου χαμηλές τιμές για τις εκπομπές NOx και σχεδόν μηδενικές τιμές για μικροσωματίδια.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το Skoda Scala G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε μία πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Ambition, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή της πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Για όσους βάζουν την οικονομία στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τους και θέλουν να ξοδεύουν μόλις 3 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα διαδρομής, το Scala G-TEC είναι η απόλυτη επιλογή. Πολύ δε περισσότερο όταν η απίστευτη αυτή οικονομία συνδυάζεται με ένα πολύ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα ευρύχωρο και άνετο για τους επιβάτες του και με μοναδικές παροχές σε εξοπλισμό και ποιότητα κατασκευής.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Enyaq iV 60
Skoda Octavia G-TEC: Χώροι, τεχνολογία και οικονομία στο maximum
Οι τιμές του νέου Skoda Kodiaq στην Ελλάδα