Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Xωρίς αντίπαλο σε οικονομία και τεχνολογία στα compact SUV

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kamiq G-TEC: Xωρίς αντίπαλο σε οικονομία και τεχνολογία στα compact SUV

SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Xωρίς αντίπαλο σε οικονομία και τεχνολογία στα compact SUV

SKODA 2021-1

Η Skoda με το Kamiq G-TEC βρίσκει την χρυσή τομή της ελληνικής αγοράς, συνδυάζοντας ένα compact SUV με τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του, υψηλή ψηφιακή τεχνολογία και μία οικονομική λειτουργία στην χρήση του που δύσκολα μπορεί να βρει αντίπαλο.

Advertisement
Advertisement

H Skoda φέρνοντας το Kamiq στην αγορά των compact SUV δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, αφού κατάφερε με ένα πολύ όμορφο και γεμάτο στιλ αυτοκίνητο να συνδυάσει πολλές από τις αρετές που ψάχνει κανείς σε ένα μοντέλο το οποίο καλείται να ανταποκριθεί σε πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Η γενική αποδοχή από το κοινό και τους ειδικούς και τα βραβεία για την σχεδίαση ήρθαν σχεδόν αμέσως.

Εξίσου άμεσα ήρθε και η εμπορική επιτυχία, καθώς η πρόταση της Skoda καταφέρνει να ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας σε αρκετούς τομείς, όπως στους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές ή την τεχνολογία. Και με την έκδοση G-TEC με καύσιμο το φυσικό αέριο, το Skoda Kamiq αποκτά ένα ακόμα ισχυρό όπλο: την μοναδική οικονομία την οποία πρέπει να την ζήσεις για να την πιστέψεις. Και να συνειδητοποιήσεις ότι αρκούν μόλις 3 ευρώ για να κάνεις μία απόσταση των 100 χιλιομέτρων, όταν αντίστοιχες προτάσεις σε βενζίνη η σε diesel έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος για τα καύσιμα και την χρήση τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά ακολουθεί την ιδιαίτερα επιτυχημένη νέα φιλοσοφία της Skoda στα SUV της, με ξεχωριστούς προβολείς ημέρας πάνω από τους κυρίως προβολείς, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα και μία ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στο δρόμο. Το απόλυτα ισορροπημένο σχέδιο με τις σωστές αναλογίες έρχεται να τονιστεί ακόμα περισσότερο με τους μεγάλους τροχούς από 16  έως και 18 ίντσες και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προσδίδοντας έτσι έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα στο SUV της Skoda.

Advertisement

Το μήκος του είναι στα 4.241 χιλιοστά, όμως το μεγάλο μεταξόνιο και η σωστή χωροταξία του σαλονιού, κάτι στο οποίο έχει δώσει μεγάλη έμφαση η Skoda σε όλα τα μοντέλα της των τελευταίων ετών, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Σε συνδυασμό με τα υπερυψωμένα καθίσματα και τα μεγάλα ανοίγματα των θυρών, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα πολύ άνετο περιβάλλον με το πίσω εσωτερικό ύψος του Kamiq να είναι στα 1.003 χιλιοστά, το εσωτερικό πλάτος 1.425 χιλιοστά και ο χώρος για τα γόνατα 73 χιλιοστά, τιμές που ανήκουν σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση της ασύμμετρης (σε αναλογία 60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και κεντρικό υποβραχιόνιο. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορούν να μεταφερθούν ιδιαίτερα ογκώδη αντικείμενα με μήκος έως και 2.447 χιλιοστά, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν και έξτρα διάσπαρτοι χώροι για μικροαντικείμενα, η συνολική χωρητικότητα των οποίων φθάνει στα 26 λίτρα.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά ενώ διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο ψηφιακό περιβάλλον, με τον πίνακα Virtual Cockpit των 10,25 ιντσών να παρέχει μία πληθώρα πληροφοριών και πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης, ενώ και το σύστημα πολυμέσων με οθόνη έως και 9,2 ιντσών είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα για τον έλεγχο του αυτοκινήτου και την διασύνδεση των κινητών συσκευών των επιβατών. Βασισμένο στο πλαίσιο MQB-A0 του ομίλου Volkswagen και παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Είναι εξοπλισμένο με έως και εννέα αερόσακους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται αερόσακος για τα γόνατα του οδηγού.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα υποβοήθησης, διαθέτει ένα ιδιαίτερα πλούσιο πακέτο ακόμα και από την βασική έκδοση, με τεχνολογίες όπως τα Lane Assist (Υποβοήθηση Λωρίδας), Front Assist με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection (Εμπρός Υποβοήθηση με Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης στην πόλη και Προληπτική Προστασία Πεζών) καθώς και Multi-Collision Brake (Πέδηση Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων). Από το Kamiq δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι έξυπνες ιδέες κάτω από την ονομασία Simply Clever, με διάφορα εξαρτήματα και ευφάνταστες λύσεις που εξυπηρετούν τον οδηγό στην δύσκολη καθημερινότητά του.

Στην έκδοση Kamiq G-TEC με καύσιμο το φυσικό αέριο, όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με απίστευτη οικονομία σε καύσιμο και με τις μικρότερες δυνατές εκπομπές ρύπων. Ο κινητήρας ΤSI αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής, ενώ η τροφοδοσία σε φυσικό αέριο από τις τρεις δεξαμενές των 13,8 κιλών και βενζίνης από το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων εξασφαλίζουν μία συνδυασμένη αυτονομία που αγγίζει τα 630 λίτρα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η μέση κατανάλωση είναι στα μόλις 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής ενώ και οι εκπομπές CO2 είναι και αυτές αρκετά χαμηλά, στα μόλις 101 γρ./100 χλμ. Χάρη στην εργοστασιακή εγκατάσταση και την μεγάλη εμπειρία της Skoda στα συστήματα με καύσιμο CNG, η λειτουργία του κινητήρα είναι ιδιαίτερα ομαλή και η μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο δεν γίνεται αντιληπτή.

Το Skoda Kamiq G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, Αmbition και Style, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Γιατί ξεχωρίζει μεταξύ των compact SUV;
Οι τιμές του νέου Skoda Kodiaq στην Ελλάδα
Skoda Scala G-TEC: Άλμα προόδου και τεχνολογίας