Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault

Renault Clio: Το καλύτερο ως τώρα

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Clio: Το καλύτερο ως τώρα

Renault

Renault Clio: Το καλύτερο ως τώρα

Renault

Σχεδιασμένο με βάση την αρχή της «Εξέλιξης και Επανάστασης», το νέο Renault Clio θέτει νέους κανόνες, με πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος και ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

 

Πιο μοντέρνο και πιο σπορτίφ από ποτέ, το νέο Renault Clio βασίζεται στο DNA που ευθύνεται για την 30χρονη, και πλέον, εμπορική του επιτυχία.

Η εμφάνιση σε κερδίζει

Advertisement
Advertisement

Πιο μοντέρνο και δυναμικό από όποια πλευρά και να το δεις, το νέο Renault Clio κληρονομεί τα αισθησιακά μοτίβα της προηγούμενης γενιάς. Ωστόσο, η νέα γενιά του κερδίζει σε εκφραστικότητα, ενώ κρατάει το κομψό της προφίλ. Η γρίλια της μάσκας είναι μεγαλύτερη και ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι περισσότερο τονισμένος, με έναν πολύ εκφραστικό κεντρικό αεραγωγό που βοηθάει, παράλληλα, και την καλύτερη ψύξη του κινητήρα.

Αναφορικά με το μέγεθός του, το νέο Clio έχει 14 χλστ. μικρότερο μήκος από τον προκάτοχό του, αλλά παραμένει πιο ευρύχωρο εσωτερικά. Το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 30 χλστ., προσφέροντας καλύτερη αεροδυναμική και πιο σπορτίφ χαρακτήρα. Οι τροχοί 17 ιντσών (ανάλογα την έκδοση) αναβαθμίζουν την δυναμική εμφάνιση του νέου μοντέλου, ενώ λεπτομέρειες, όπως η κεραία που μοιάζει με πτερύγιο καρχαρία, τα 100% φώτα LED, η πληθωρική πίσω πόρτα και η χρωμιωμένη διακοσμητική γραμμή γύρω από τα παράθυρα αναβαθμίζουν, συνολικά, την εικόνα του εξωτερικού, αλλά και την αίσθηση ποιότητας.

Advertisement

Premium εσωτερικό Γαλλική άνεση

Η καμπίνα των επιβατών του νέου Clio προσφέρει νέα επίπεδα απτής ποιότητας κατασκευής, με χρήση κορυφαίων υλικών, επένδυση πλαστικών μαλακής υφής στο ταμπλό, στις επενδύσεις στις πόρτες και στο περίγραμμα της κεντρική κονσόλας, αλλά και σχολαστικό φινίρισμα. Ο πιο συμπαγής σχεδιασμός, βοηθά να απελευθερωθεί περισσότερος χώρος και να ενσωματωθούν περισσότερες τεχνολογίες. Η κυματοειδής σχεδίαση, δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου πλάτους. Εξοπλισμένο με οθόνες με τη μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης πληροφοριών της κατηγορίας, το νέο Clio προσφέρει μια τελείως καινούρια εργονομική προσέγγιση, που ενισχύει μία επιβλητική, κορυφαία, εμπειρία οδήγησης. Παράλληλα, το νέο μοντέλο καθιστά απόλυτα προσιτές στο ευρύ κοινό τεχνολογικές καινοτομίες μοναδικές για την κατηγορία.

Advertisement

Renault Smart Cockpit

Ένα από τα βασικά στοιχεία του «Smart Cockpit» στο νέο Clio είναι η οθόνη αφής 9,3’’ του συστήματος multimedia, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει εξοπλίσει ποτέ κάποιο μοντέλο της Renault. Αυτό το κάθετα διαμορφωμένο tablet με την κοίλη οθόνη, αυξάνει οπτικά τον όγκο του ταμπλό, προσφέρει στην καμπίνα μια πιο μοντέρνα αίσθηση, ενώ βελτιώνει την ορατότητα της οθόνης. Στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού, η οθόνη, με τη λειτουργία «Easy Link», συγκεντρώνει όλες τις multimedia, infotainment και navi λειτουργίες, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος παραμετροποίησης του οχήματος «Multi-Sense», καθιστώντας πολύ εύκολη τη λειτουργία τους. Παράλληλα, το εφοδιάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων (7-10,25’’), που αντικαθιστά τις αναλογικές εφαρμογές, ενώ έχει τη δυνατότητα προσωποποίησης των διαθέσιμων πληροφοριών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η τρισδιάστατη απεικόνιση του συστήματος πλοήγησης.

Advertisement

Βασισμένο σε νέα πλατφόρμα

Η νέα πλατφόρμα CMF-B, στην οποία βασίζεται το νέο Renault Clio ενσωματώνει πληθώρα πλεονεκτημάτων. Η αρχιτεκτονική σχεδίασής της εξασφαλίζει μικρότερο συνολικό βάρος στο αυτοκίνητο (κατά 50 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο, κυρίως στο αμάξωμα, τους άξονες, και το καπό). Διαθέτει ειδικό πάτωμα που βελτιώνει αισθητά την αεροδυναμική (20 χιλιοστά μικρότερο συντελεστή Cd). Οι δύο αυτές αναβαθμίσεις επέφεραν επίσης βελτίωση στην κατανάλωση και τις εκπομπές του CO2. Προσφέρει επίσης και βελτιωμένη ηχομόνωση, κυρίως χάρη στην ειδική μόνωση στο χώρο του κινητήρα. Παράλληλα, η πλατφόρμα CMF-B έχει πλήρως ανασχεδιαστεί ώστε να προσφέρει το μέγιστο βαθμό ασφαλείας σε ότι αφορά τη δομή του αμαξώματος, τα πλευρικά τμήματα και τα εμπρός και πίσω πάνελς, κυρίως χάρη στην υιοθέτηση χάλυβα υψηλής αντοχής και τη χρήση ειδικής συγκολλητικής ουσίας για την ενίσχυση της δομικής ακαμψίας μεταξύ χαλύβδινων πλακών. Αυτές οι βελτιώσεις προσφέρουν στους επιβάτες το μέγιστο δυνατό βαθμό ασφαλείας.

Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων

Τo νέο Renault Clio διακρίθηκε ως το Best in Class μοντέλο της κατηγορίας του από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, ενώ έγινε το 22ο μοντέλο στην ιστορία της Renault που κερδίζει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη δομή αλλά και τον εξοπλισμό του που του χαρίζει κορυφαία επίδοση στην αξιολόγηση παθητικής ασφάλειας, ενώ, παράλληλα, μια πλήρης γκάμα προηγμένων ηλεκτρονικών βοηθημάτων οδήγησης, του εξασφαλίζουν κορυφαία επίδοση στην αξιολόγηση της ενεργητικής ασφάλειας.

Γκάμα κινητήρων

Το νέο Renault Clio διατίθεται με μία υπερπλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης (1.0 SCe 75hp, 1.0 TCe 100hp με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο CVT, 1.3 TCe 130hp με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων), διπλού καυσίμου (1.0 TCe 100 LPG) και diesel (1.5 Blue dCi 85hp & 115hp)

Clio 1.0 SCe 75hp
Clio 1.0 TCe 100hp
Clio 1.0 TCe 100hp LPG
Clio 1.3 Tce 130hp EDC
Clio 1.5 dCi 85hp
Clio 1.5 dCi 115hp

Διαβάστε επίσης:

H πλήρης γκάμα κινητήρων του νέου Renault Clio

Κάναμε 2.000 χλμ. με το νέο Renault Clio 1.0 TCe

Renault Clio E-Tech: Υβριδική τεχνολογία από την F1 στο δρόμο