Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT AUSTRAL 2023

Renault Austral: Γαλλική κομψότητα και premium δυναμισμός

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Austral: Γαλλική κομψότητα και premium δυναμισμός

RENAULT AUSTRAL 2023

Renault Austral: Γαλλική κομψότητα και premium δυναμισμός

RENAULT AUSTRAL 2023

Εφοδιασμένο με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και με ένα ξεχωριστό στιλ στην σχεδίαση, το νέο Renault Austral φέρνει μια αίσθηση κομψής πολυτέλειας στα σύγχρονα SUV.

Advertisement
Advertisement

Σε όλη την πορεία της ιστορίας της η Renault υπήρξε εκείνη η εταιρία που κατάφερνε με έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει τις τεχνολογικές καινοτομίες με ό,τι πιο εμπνευσμένο και καινοτόμο είχε να παρουσιάσει η εκάστοτε εποχή στον σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου.

Μοντέλα που άφησαν το σημάδι τους σε όλη την ευρωπαϊκή και όχι μόνο αυτοκινητοβιομηχανία, τα οποία συνόδεψαν γενιές και γενιές καταναλωτών, και δημιούργησαν το status μιας εταιρίας που μπορεί να πρωτοπορεί αλλά και να εμπνέει.

Σε αυτή την μεγάλη παράδοση της Renault έρχεται να προστεθεί το νέο Austral. Ένα αυτοκίνητο που αν και τυπικά ανήκει στην κατηγορία των SUV, καταφέρνει με το στιλ και την εμπνευσμένη σχεδίασή του να ξεχωρίζει από το σύνολο του ανταγωνισμού. Και να δημιουργεί εντελώς νέα δεδομένα, όπως έκανε και συνεχίζει να κάνει η γαλλική εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Η εξωτερική του σχεδίαση δημιουργεί πλέον το σημείο αναφοράς της κατηγορίας του. Αθλητικό και γεμάτο δυναμισμό, αλλά και με εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά, το νέο Austral κερδίζει παντού τις εντυπώσεις, αποτελώντας ένα αυτοκίνητο που φέρνει έναν φρέσκο αέρα στην τυποποιημένη σχεδίαση των SUV.

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Renault που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-CD, κάτι που του εξασφαλίζει μία πολύ επιβλητική παρουσία στον δρόμο.

Advertisement

Στοιχεία όπως οι μεγάλοι τροχοί έως 20 ίντσες ανάλογα την έκδοση, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος στα 180 χιλιοστά, αλλά και οι σοφά επιλεγμένες off-road πινελιές στο αμάξωμα (όπως οι ποδιές ή τα προστατευτικά στα φτερά), δημιουργούν ένα αρμονικό και μαζί γλυπτό σχήμα που κινείται με χάρη και δυναμισμό στον δρόμο.

Advertisement

Η όλη εικόνα βασίζεται στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault, με τις έντονες καμπύλες και τα μυώδη χαρακτηριστικά να ισορροπούν όμορφα με εκλεπτυσμένες γραμμές στο πλάι του αμαξώματος.

Την γενικότερη εντύπωση τονίζει ακόμα περισσότερο η μοντέρνα μάσκα με τα καινοτόμα φώτα LED και τις προσθήκες χρωμίου να προσθέτουν την αίσθηση της πολυτέλειας και της κομψότητας αλλά και να τονίζουν το πλάτος και τον δυναμισμό του αυτοκινήτου.

Τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα C είναι νέας γενιάς και διαθέτουν συμπαγείς λαμπτήρες που μπορούν να προσαρμόσουν τον τρόπο κατανομής του φωτός ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος με τα φωτιστικά σώματα με τρισδιάστατα χαρακτηριστικά να καλύπτουν όλη σχεδόν την πέμπτη πόρτα, ενώ στοιχεία όπως η αεροτομή και ο προφυλακτήρας προσδίδουν και μία ευχάριστη σπορτίφ διάσταση στο όλο θέμα.

Με μήκος στα 4,5 μέτρα, πλάτος στα 1,82 μέτρα και ύψος στα 1,64 μέτρα, το νέο Austral είναι ένα αρμονικό στην εμφάνιση αυτοκίνητο, με σωστά κατανεμημένους τους όγκους του και με μία διακριτική premium αύρα ενός πιο πολυτελούς και ακριβού αυτοκινήτου να το συνοδεύει όπου και αν βρεθεί.

Εκτός από την αισθητική διάσταση της σχεδίασης, οι άνθρωποι της Renault έδωσαν τεράστια έμφαση και στην δημιουργία ενός ιδιαίτερα αεροδυναμικού οχήματος. Οι κεντρικές και πλευρικές εισαγωγές αέρα, η κυρτή γραμμή της οροφής, η πίσω αεροτομή, η “καθαρή” σχεδίαση των πλαϊνών τμημάτων, όλα οδηγούν σε ένα αυτοκίνητο με χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση και εξαιρετική απόδοση σε ότι αφορά την οικονομία αλλά και τον περιορισμό των θορύβων στο σαλόνι.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του νέου Austral είναι ο φωτισμός καλωσορίσματος του οδηγού. Το αυτοκίνητο εντοπίζει αυτόματα την κάρτα κλειδιού κάθε φορά που ο οδηγός πλησιάζει το όχημα και ενεργοποιεί τα φώτα σε μία δυναμική ακολουθία, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί μία μεγάλη γκάμα από επτά πολύ κομψά χρώματα για το αμάξωμα, εκτός από το Satin Shale που είναι αποκλειστικό για την έκδοση Esprit Alpine.

Υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης με διχρωμία για αμάξωμα και οροφή, καθώς και πολλές επιλογές σε πανέμορφες ζάντες από τις 17 έως και τις 20 ίντσες, οι οποίες διαθέτουν το νέο λογότυπο της Renault στο κέντρο τους σε βουρτσισμένο αλουμίνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Austral 1.3 Mild Hybrid 160
Οι τιμές του νέου Renault Austral στην Ελλάδα
Όταν το νέο Renault Austral συνάντησε την κορυφή