Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-2022

To high-tech σαλόνι του νέου Renault Arkana

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To high-tech σαλόνι του νέου Renault Arkana

RENAULT-2022

To high-tech σαλόνι του νέου Renault Arkana

RENAULT-2022

H εντυπωσιακή και καινοτόμα σχεδίαση του νέου Renault Arkana διατηρείται και στο σαλόνι του, το οποίο συνδυάζει κορυφαίες τεχνολογίες με premium ποιότητα κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Arkana η Renault φέρνει μία εντελώς νέα και δυναμική πρόταση στην κατηγορία των σύγχρονων προσιτών crossover, με καινοτόμα αισθητική προσέγγιση και ένα έντονο σπορ χαρακτήρα.

Οι κουπέ αναλογίες ενός σύγχρονου SUV δεν είναι πλέον προνόμιο των ακριβών κατηγοριών, με το Arkana να δίνει την ευκαιρία σε ένα πιο ευρύ κοινό να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο γεμάτο στιλ και πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Εκτός από τον δυναμισμό του αμαξώματος, το νέο Arkana χαρακτηρίζεται και από την πρακτικότητα αλλά και την μοναδική αισθητική του σαλονιού του. Ενώ παράλληλα διαθέτει ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σε τεχνολογίες για την υποβοήθηση και την ψηφιακή διασύνδεση των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το πολύ μοντέρνο ταμπλό δίνει με την πρώτη ματιά την αίσθηση ενός μεγαλύτερου και πιο ακριβού αυτοκινήτου, διαθέτοντας εξαιρετικής ποιότητας υλικά και άψογη εργονομία.

Το επάνω μέρος του ταμπλό καλύπτεται από μαλακή υφασμάτινη επένδυση με ποιοτικό αφρώδες υλικό, ενώ κάθε επίπεδο εξοπλισμού διαθέτει μία ειδική διακοσμητική λωρίδα που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον ξεχωριστό χαρακτήρα του σαλονιού του Arkana.

Advertisement

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, και ανάλογα την έκδοση αποτελείται από μία έγχρωμη οθόνη 4,2, 7 ή και 10,2 ιντσών. Ο πίνακας αυτός προσφέρει μία πληθώρα πληροφοριών για τον οδηγό, και μάλιστα με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του οδηγού και τις ανάγκες της διαδρομής.

Advertisement

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων συνδυάζεται με μία μεγάλη κεντρική οθόνη 7 ή 9,3 ιντσών ανάλογα με την έκδοση, η οποία είναι ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης και με πληθώρα λειτουργιών για τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Η κάθετη διάταξη στην τοποθέτησή της προσθέτει έξτρα στιλ και δίνει ακόμα περισσότερους πόντους στην μοντέρνα αισθητική του σαλονιού του Arkana.

H κεντρική κονσόλα είναι έτσι τοποθετημένη ώστε να προσφέρει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα που κάνουν εύκολη την καθημερινότητα του οδηγού.

Advertisement

Υπάρχει επίσης σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone, πλευρικές θήκες και ένα δίχτυ από την πλευρά του συνοδηγού. Το νέο Arkana διαθέτει επίσης αυτόματο ηλεκτρικό χειρόφρενο με δυνατότητα Auto Hold στις πιο πλούσιες εκδόσεις.

Εκτός από την ασύρματη φόρτιση το νέο Renault Arkana είναι εφοδιασμένο με τέσσερις θύρες USB, δύο για τους εμπρός επιβάτες και δύο για τους πίσω, για σύνδεση ή φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι οι θήκες στις πόρτες μπορούν να χωρέσουν μπουκάλια του 1,5 λίτρου.

To νέο Arkana παρέχει εξαιρετικούς χώρους για τα δεδομένα της κατηγορίας τους, με τους πίσω να έχουν έξτρα χώρο για τα γόνατά τους έως 211 χιλιοστά, τον μεγαλύτερο σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων.

Υπάρχει επίσης χώρος 305 χιλιοστών για τα πόδια των πίσω επιβατών, που και αυτό είναι τιμή κορυφαία για την κατηγορία.

Εξαιρετικά μεγάλο είναι και το πορτ-μπαγκάζ του νέου Renault Arkana με την χωρητικότητά του να φθάνει στα 513 λίτρα (ή 480 λίτρα για την υβριδική έκδοση Ε-ΤECH με κιτ επισκευής ελαστικού).

Ο χώρος των αποσκευών είναι εφοδιασμένος με ένα μετακινούμενο δάπεδο, το οποίο είτε τοποθετείται στην χαμηλή θέση για να μεγαλώσει στο μέγιστο τον χώρο αποσκευών είτε τοποθετείται ψηλότερα για να μπορούν να τοποθετηθούν πιο ογκώδη αντικείμενα.

Στην πρακτικότητα του χώρου αποσκευών συμβάλλει και η ικανότητα των πίσω καθισμάτων να μπορούν να αναδιπλωθούν ασύμμετρα (2/3-1/3), δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν τεράστιο χώρο μεταφοράς μεγάλων σε μήκος αντικειμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Arkana στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το Renault Arkana (+τιμές)
Νέο Renault Arkana: Στιλ και πρακτικότητα από ένα πρωτοποριακό σπορ crossover