Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-2022

Renault Arkana: Σπορ χαρακτήρας με premium άνεση

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Arkana: Σπορ χαρακτήρας με premium άνεση

RENAULT-2022

Renault Arkana: Σπορ χαρακτήρας με premium άνεση

RENAULT-2022

H Renault με το Arkana δεν αρκείται απλά στην εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά φροντίζει να εφοδιάζει το αυτοκίνητό της με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για μία σπορ οδηγική εμπειρία.

Advertisement
Advertisement

Στην εποχή των SUV που βρισκόμαστε είναι μάλλον παράδοξο να μιλά κανείς για σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά. Όχι όμως και για την Renault.

Η γαλλική εταιρία εδώ και δεκαετίες έχει συνδέσει το όνομά της και την παρουσία της με κορυφαία σπορ μοντέλα παραγωγής αλλά και τεράστιες επιτυχίες σε κάθε μορφής αγωνιστική δραστηριότητα, ακόμα και στην Formula 1.

Είναι προφανές λοιπόν ότι στο νέο Arkana δεν θα έφθανε μόνο η εντυπωσιακή σπορ εμφάνιση, αλλά η Renault θα έβαζε τα δυνατά της ώστε αυτό να έχει αντίκρισμα και στην οδική του συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Για να γίνει αυτό η Renault χρησιμοποιεί την πολύ εξελιγμένη νέα πλατφόρμα CMF-B, η οποία είναι ιδιαίτερα άκαμπτη και ευέλικτη έτσι ώστε να δημιουργεί τις μοναδικές προϋποθέσεις για κορυφαία οδική συμπεριφορά αλλά και ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού.

Για την οδηγική ευχαρίστηση είτε στην πόλη είτε στο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο φροντίζει η εξελιγμένη ανάρτηση, ιδίως στον πίσω άξονα, που προσφέρει εξαιρετική άνεση αλλά και ασφαλές κράτημα ακόμα και στις πιο δύσκολες διαδρομές.

Advertisement

Εξίσου μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ρύθμιση του τιμονιού ώστε να έχει την απαραίτητη για σπορ οδήγηση αίσθηση (ένας τομέας που πάντα η Renault κυριαρχούσε) ενώ την ίδια στιγμή το Arkana, παρά το μέγεθός του, είναι ιδιαίτερα ευέλικτο, με κύκλο στροφής μόλις 11,2 μέτρα.

Advertisement

Μαζί με όλα αυτά, το Arkana στην έκδοση Ε-TECH προσθέτει και την μοναδική αίσθηση οδήγησης ενός υβριδικού οχήματος, με την άμεση απόκριση στο γκάζι και την πιο πολιτισμένη και αθόρυβη λειτουργία χάρη στην συχνή χρήση της ηλεκτροκίνησης κατά την διαδρομή ενός οχήματος.

Στην περίπτωση αυτή ο οδηγός απολαμβάνει μία ομαλή και πολύ αθόρυβη οδήγηση, καθώς η εκκίνηση γίνεται πάντα αμιγώς ηλεκτρικά. Χωρίς την παρουσία συμπλέκτη, δεν χρειάζεται να εμπλακεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, με άμεσα διαθέσιμη την ροπή και μείωση των εκπομπών CO2.

Advertisement

To Arkana εφοδιάζεται με το σύστημα Multi-Sense μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανάλογα με την διάθεσή του και το είδος της διαδρομής.

Το σύστημα αυτό επεμβαίνει στην χαρτογράφηση του κινητήρα, αλλάζοντας την αμεσότητα με την οποία αποκρίνεται στο γκάζι, την αίσθηση του τιμονιού, αλλάζει τον εσωτερικό φωτισμό και την διαμόρφωση του πίνακα οργάνων.

Το σύστημα Μulti-Sense έχει τρία προγράμματα οδήγησης:

  • Eco για μείωση της κατανάλωσης και του CO2
  • Sport, για γρήγορη οδήγηση με πιο άμεση απόκριση στο γκάζι και καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι.
  • ΜySense, για μία εξατομικευμένη εμπειρία στα μέτρα του εκάστοτε οδηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Arkana στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το Renault Arkana (+τιμές)
Νέο Renault Arkana: Στιλ και πρακτικότητα από ένα πρωτοποριακό σπορ crossover