RENAULT-2022

Οι καινοτόμες τεχνολογίες υποβοήθησης του νέου Renault Arkana

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι καινοτόμες τεχνολογίες υποβοήθησης του νέου Renault Arkana

RENAULT-2022

Οι καινοτόμες τεχνολογίες υποβοήθησης του νέου Renault Arkana

RENAULT-2022

Με εμφάνιση που καθηλώνει και πρακτικές λύσεις στο εσωτερικό του, το νέο Renault Arkana εφοδιάζεται και με ένα πλήθος σύγχρονων τεχνολογιών για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

To νέο Renault Arkana φέρνει την σχεδιαστική υπεροχή της γαλλικής εταιρίας στα σύγχρονα και προσιτά coupe crossover, με ένα αυτοκίνητο που προκαλεί αίσθηση και αφήνει το στίγμα του στα δεδομένα της κατηγορίας.

Εντυπωσιακό σε εμφάνιση και δυναμικό σε χαρακτήρα, αναδεικνύει στο μέγιστο τις κατασκευαστικές ικανότητες της Renault, αφού πέρα από το μοναδικό design διαθέτει κορυφαία στοιχεία πρακτικότητας στο σαλόνι, μεγάλους χώρους και μία σπορτίφ οδική συμπεριφορά η οποία κάνει ιδιαίτερα απολαυστική την οδήγησή του.

Ως ένα σύγχρονο μοντέλο όμως μέσα στο πνεύμα της εποχής, δεν θα μπορούσε να μην είναι εξοπλισμένο με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Η Renault έχει καταφέρει να ενσωματώσει 14 συστήματα τελευταίας γενιάς, με στόχο την μεγαλύτερη άνεση και το λιγότερο άγχος για τον οδηγό, καθώς και την εξασφάλιση ασφαλέστερων συνθηκών για τους επιβάτες

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα συστήματα υποβοήθησης του νέου Renault Arkana.

1. Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση δικύκλων.
2. Αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, με ειδική ένδειξη στον πίνακα οργάνων.

Advertisement

3. Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών, με αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων όταν εντοπιστεί ένας πεζός που διασχίζε απρόσεκτα τον δρόμο.
4. Προειδοποίηση σύγκρουσης με όχημα κατά την όπισθεν, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα όταν ξεπαρκάρει κάποιος από το γκαράζ του.
5. Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση αυτοκινήτων, όταν το εμπρός αυτοκίνητο φρενάρει απότομα και χωρίς προφανή λόγο.

Advertisement

6. Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, το οποίο είναι ενεργό από τα 70 χλμ/ώρα έως τα 160 χλμ.ώρα και διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου σε περίπτωση που βγει από την λωρίδα του.
7. Υποβοήθηση παρκαρίσματος, το οποίο ρυθμίζει κατάλληλα τις κινήσεις του τιμονιού χωρίς να χρειάζεται να επέμβει ο οδηγός.
8. Ορατότητα 360 μοιρών, το οποίο βασίζεται σε 4 ανεξάρτητες κάμερες για να υπάρχει πλήρης ορατότητα περιμετρικά του αυτοκινήτου.

Advertisement

9. Highway and Traffic Jam Companion, το οποίο καθορίζει την ταχύτητα τυ αυτοκινήτου και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
10. Ρυθμιστής/περιοριστής ταχύτητας που καθορίζει την σταθερή ταχύτητα με την οποία επιθυμεί ο οδηγός να κινείται το αυτοκίνητο.
11. Προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας, μέσω του οποίου κρατά ασφαλή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

12. Προειδοποίηση τυφλού σημείου, με μία φωτεινή ένδειξη που ειδοποιεί αν υπάρχει κάποιο όχημα σε σημείο χωρίς ορατότητα.
13. Προειδοποίηση απόστασης από προπορευόμενο όχημα, όπου μία κάμερα προειδοποιεί για προπορευόμενο όχημα
14. Αισθητήρες φωτεινότητας που ενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Arkana στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το Renault Arkana (+τιμές)
Νέο Renault Arkana: Στιλ και πρακτικότητα από ένα πρωτοποριακό σπορ crossover