Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Dacia Spring: Φθηνή ηλεκτροκίνηση για όλους

Ελλάδα 15:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Dacia Spring: Φθηνή ηλεκτροκίνηση για όλους

Renault 2021-1

Dacia Spring: Φθηνή ηλεκτροκίνηση για όλους

Renault 2021-1

H Dacia με το επερχόμενο Spring μπαίνει δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει να κάνει, προσφέροντας το φθηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς αλλά με ποιότητα και απόδοση που ξεπερνούν κατά πολύ την τιμή του.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης βρίσκεται ήδη εδώ και όλοι οι κατασκευαστές σπεύδουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μαζί και η Dacia, η οποία μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του Renault Group, κάνει και αυτή την δική της κίνηση, φέρνοντας στην αγορά ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό αυτοκίνητο, το Spring.

Πηγαίνοντας κόντρα στα δεδομένα της αγοράς που θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι μία ακριβή υπόθεση για λίγους, το νέο Spring σπάει τα ταμπού, αποτελώντας το πιο φθηνό και προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς. Ένα αυτοκίνητο που έρχεται να εκδημοκρατίσει την ηλεκτροκίνηση και να την κάνει εφικτή σε ένα ευρύ κοινό.

Advertisement
Advertisement

Aκολουθώντας το τεράστιο sucess story της τελευταίας δεκαετίας, με μοντέλα όπως το Duster και εξαιρετικές πωλήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, το Spring θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο πόλης στην γκάμα της Dacia.

Ένα αυτοκίνητο που θα είναι και αυτό πιστό στην βασική φιλοσοφία της γκάμας για την δημιουργία απλών, σύγχρονων και αξιόπιστων αυτοκινήτων, τα οποία κάθε φορά αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Advertisement

Το Spring βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-A, με τις διαστάσεις του να είναι compact, χαρίζοντάς του την απαραίτητη ευελιξία για την κίνηση μέσα στην πόλη. Το μήκος του είναι στα 3,73 μέτρα, όμως η καμπίνα είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη ώστε να φιλοξενεί έως και 4 επιβάτες.

Παρά το μικρό του μέγεθος ο χώρος αποσκευών φθάνει στα 300 λίτρα, τιμή κορυφαία για τα δεδομένα των αυτοκινήτων πόλης.

Advertisement

Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό του υπόβαθρο, χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 45 ίππων και μία μπαταρία των 26,8 kWh η οποία του εξασφαλίζει αυτονομία 305 χιλιομέτρων με βάση τον αστικό κύκλο WLTP.

Σχεδιαστικά, το Srping είναι ένα ιδιαίτερα χαριτωμένο και μοντέρνο αστικό SUV, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, και πολύ όμορφες λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Advertisement

Το σαλόνι είναι και αυτό προσεγμένο και με νεανικό χαρακτήρα, διαθέτοντας πολύ όμορφα σε εμφάνιση και ποιότητα υλικά, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες ώστε να δημιουργείται ένα ευχάριστο περιβάλλον και ένα πληθωρικό επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας για τα δεδομένα αυτής της κατηγορίας.

Το νέο Dacia Spring έχει ήδη ξεκινήσει να πωλείται σε κάποιες μεγάλες αγορές της Ευρώπης όπου κάνει και σημαντική επιτυχία από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του.

Στην χώρα μας αναμένεται μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα και σε τιμή που θα είναι σαφώς η χαμηλότερη της αγοράς για ηλεκτρικό μοντέλο, επιτρέποντας σε όλους πλέον να απολαύσουν τις χαρές και τις νέες δυνατότητες που έχει να προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

Και μάλιστα με την μοναδική ικανότητα της Dacia να προσφέρει το κορυφαίο value for money της αγοράς, με αυτοκίνητα που τιμούν και το τελευταίο ευρώ που ξοδεύει ο καταναλωτής για αυτά, επιστρέφοντας πίσω κορυφαία ποιοτικά χαρακτηριστικά απόδοσης και αξιοπιιστίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Dacia Jogger: Προσιτό 7θέσιο που θα πρωταγωνιστήσει
Νέο Dacia Duster: Στιλ με ουσία
Το Dacia Duster είναι… γεννημένο για ακραίες περιπέτειες (video)