Live Κίνηση
Περισσότερα
RANGE_ROVER_2024

Range Rover Evoque: Το σπορ SUV που καθηλώνει

Ελλάδα 0:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Range Rover Evoque: Το σπορ SUV που καθηλώνει

RANGE_ROVER_2024

Range Rover Evoque: Το σπορ SUV που καθηλώνει

RANGE_ROVER_2024

Το Evoque φέρνει το μαγικό κόσμο της Range Rover σε ένα αυτοκίνητο γεμάτο σχεδιαστικό σπορ δυναμισμό και κορυφαία επίπεδα πολυτέλειας και τεχνολογικών λύσεων.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στην αγορά, το Evoque αποτέλεσε μία κομβική στιγμή στην ιστορία της Range Rover. Ένα σούπερ μοντέρνο SUV το οποίο κατάφερνε κάτι εξαιρετικά δύσκολο: να συνεχίσει την μεγάλη παράδοση της εταιρίας στα πολυτελή οχήματα της κατηγορίας του, φέρνοντας όμως μαζί του έναν αέρα ανανέωσης.

Το εντελώς φρέσκο σχήμα με την χαρακτηριστική κουπέ αισθητική έγινε άμεσα αποδεκτό από όλους και αντικείμενο αντιγραφής από τον ανταγωνισμό. Το Evoque δημιούργησε μία ολόκληρη σχολή και ακόμα και σήμερα παραμένει ξεχωριστό και αταλάντευτα μοντέρνο, δείγμα και αυτό της μοναδικής έμπνευσης που είχε η Range Rover όταν αποφάσισε να κάνει αυτό το τολμηρό βήμα.

Η εξωτερική σχεδίαση του Range Rover Evoque είχε πρόσφατα μια διακριτική αλλά χαρακτηριστική ανανέωση, διατηρώντας την χαρακτηριστική σιλουέτα του και ενσωματώνοντας εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Η προσθήκη μιας νέας μάσκας, των εξαιρετικά λεπτών προβολέων Pixel LED και των χαρακτηριστικών φώτων ημέρας ενισχύει την οπτική του ελκυστικότητα, αποπνέοντας μια τεχνική και κοσμηματοειδή εμφάνιση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από την μοντέρνα εμφάνιση, ο κάθε ένας από αυτούς τους προβολείς διαθέτει τέσσερις μονάδες pixel, οι οποίες περιέχουν 67 ελεγχόμενες με ακρίβεια λυχνίες LED οι οποίες με ακρίβεια στις συνθήκες του δρόμου μπροστά για να παρέχουν τη βέλτιστη δέσμη φωτός προς τα εμπρός.

Την εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνουν νέες χρωματικές επιλογές και εξωτερικές πινελιές, που τονίζουν τη χαρακτηριστική αιωρούμενη οροφή του Evoque και τις χωνευτά αναπτυσσόμενες χειρολαβές των θυρών.

Advertisement

Στο εσωτερικό, η μινιμαλιστική προσέγγιση της εταιρείας συνεχίζεται, με τη νέα κυρτή γυάλινη οθόνη αφής 11,4 ιντσών να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Αυτή η οθόνη αφής, που ενσωματώνεται άψογα στην καμπίνα, βελτιώνει την ορατότητα, ενώ προσφέρει διαισθητική πρόσβαση στις λειτουργίες του οχήματος, που συμπληρώνεται από τους άφθονους εσωτερικούς χώρους αποθήκευσης και την ασύρματη φόρτιση συσκευών.

Advertisement

Το Range Rover Evoque αγκαλιάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας συνδεσιμότητας και infotainment, αναβαθμίζοντας την οδηγική εμπειρία για τους σύγχρονους πελάτες πολυτελείας.

Με το σύστημα infotainment νέας γενιάς Pivi Pro, το Evoque παρέχει απρόσκοπτη ενσωμάτωση smartphone, προηγμένη αναγνώριση φωνής και τακτικές ενημερώσεις λογισμικού Over The Air.

Με το ασύρματο Apple CarPlay, το Android Auto και την ενσωματωμένη Amazon Alexa, οι οδηγοί παραμένουν συνδεδεμένοι και διασκεδάζουν εν κινήσει.

Advertisement

Το εσωτερικό του Evoque ενισχύεται περαιτέρω από το Cabin Air Purification Plus, μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες βελτίωσης της ποιότητας του αέρα που προάγει την ευεξία και την άνεση όλων των επιβατών.

Χρησιμοποιεί την τεχνολογία nanoe X για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών και συμβάλλει στη σημαντική μείωση των οσμών, των βακτηρίων και των αλλεργιογόνων.

Η καινοτομία επεκτείνεται πέρα από την τεχνολογία και στα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση του εσωτερικού του Evoque, δημιουργώντας μία νέα αίσθηση πολυτέλειας που δεν αδιαφορεί για την οικολογία και την βιωσιμότητα.

Οι επιλογές υλικών συμπεριλαμβανομένων των μη δερμάτινων Ultrafabrics και των υφασμάτινων καθισμάτων Kvadrat, προσφέρουν μια νέα διάσταση της σύγχρονης πολυτέλειας.

Η διαθεσιμότητα των υφασμάτινων επιλογών χωρίς δέρμα αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για βιωσιμότητα ενώ τα καινοτόμα υλικά υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές για να διασφαλιστεί η μακροζωία και η ανθεκτικότητα.

Παράλληλα το Evoque προσφέρει μια σειρά επιλογών εξατομίκευσης που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές προτιμήσεις και το life style των πελατών, οι οποίοι  μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των μοντέλων Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE και Autobiography, καθένα από τα οποία προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα πολυτέλειας και επιδόσεων.

Οι εξωτερικές χρωματικές επιλογές, οι επιλογές διχρωμίας με διαφορετική απόχρωση της οροφής οροφής και τα σχέδια ζαντών αλουμινίου επιτρέπουν στους πελάτες να εκφράσουν το προσωπικό τους στυλ, ενώ τα υλικά και τα φινιρίσματα των εσωτερικών επενδύσεων επιτρέπουν περαιτέρω διαφοροποίηση.

Η διαθεσιμότητα τόσων επιλογών εξατομίκευσης και η προσοχή στη λεπτομέρεια διασφαλίζουν ότι κάθε Evoque αντικατοπτρίζει τη μοναδική προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, το Evoque συνδυάζει ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης για να προσφέρει μια συναρπαστική αλλά και οικολογική οδηγική εμπειρία.

Η plug-in ηλεκτρική υβριδική παραλλαγή P300e προσφέρει μηδενικές εκπομπές ρύπων για καθημερινές αστικές μετακινήσεις, με αυτονομία έως 62 χιλιόμετρα μόνο με ρεύμα.

Η βελτιωμένη χημεία της μπαταρίας εξασφαλίζει βελτιωμένη πραγματική αυτονομία και δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC, επιτρέποντας γρήγορο ανεφοδιασμό σε περίπου 30 λεπτά για το 0-80% της χωρητικότητάς της.

Εκτός από την plug-in υβριδική επιλογή, μια σειρά κινητήρων βενζίνης και ντίζελ Ingenium με mild υβριδική τεχνολογία για οικονομία σε καύσιμο αλλά και εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης και μοναδικές επιδόσεις.

Οι προηγμένες τεχνολογίες στο πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των Adaptive Dynamics και Terrain Response 2, εξασφαλίζουν κορυφαία ικανότητα κίνησης σε κάθε είδους έδαφος, όχι μόνο στην άσφαλτο αλλά και πέρα από αυτήν.

Οι εκτός δρόμου ικανότητες εξασφαλίζονται από το κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο παρέχει τη βέλτιστη κατανομή ροπής ανάλογα με τις συνθήκες.

Το Terrain Response 2 επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του οχήματος ανάλογα με το περιβάλλον οδήγησης, με δυνατότητα επιλογής των λειτουργιών Eco, Comfort, Grass-Gravel-Snow, Mud-Ruts, Sand, Dynamic και Automatic.

Σε κάθε περίπτωση το Range Rover Evoque συνεχίζει να αποτελεί μία από τις πιο εμπνευσμένες στιγμές της σύγχρονης αυτοκίνησης. Η πρόσφατη ανανέωση το έκανε ακόμα πιο ελκυστικό και τεχνολογικά εξελιγμένο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την αίσθηση της πολυτέλειας και της οδηγικής απόλαυσης.

Με το ξεχωριστό σχεδιασμό του, τις επιδόσεις εντός και εκτός ασφάλτου και την υψηλή τεχνολογία που προσφέρει, το Evoque κεντρίζει τα βλέμματα και παραμένει ένα icon για την κατηγορία των πολυτελών SUV.