Live Κίνηση
Περισσότερα
RANGE_ROVER_2024

Νέο Range Rover Electric: Οι προσδοκίες επαναπροσδιορίζονται (+video)

Ελλάδα 18:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Range Rover Electric: Οι προσδοκίες επαναπροσδιορίζονται (+video)

RANGE_ROVER_2024

Νέο Range Rover Electric: Οι προσδοκίες επαναπροσδιορίζονται (+video)

RANGE_ROVER_2024

Το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover ανοίγει νέους ορίζοντες στα πολυτελή μεγάλα SUV μηδενικών εκπομπών χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Advertisement
Advertisement

Αυτή την περίοδο, το νέο Range Rover Electric βρίσκεται στις παγωμένες λίμνες του Αρκτικού Κύκλου, για να περάσει όλες τις δοκιμασίες, μέσω των οποίων θα ανάψει το πράσινο φως, για την παραγωγή του, εντός του επόμενου έτους.

Το νέο και ηλεκτρικό Range Rover επιστρατεύει την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, την αντοχή σε ακραίες συνθήκες, όπως επίσης και την αξιοπιστία αλλά και τη σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθεί πιστά η Range Rover. Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δοκιμάζεται σε ακραίες θερμοκρασίες, από -40°C στον Αρκτικό Κύκλο, έως +50°C στις καυτές ερήμους της Μέσης Ανατολής.

Αλήθεια είναι πως οι πρώτες δοκιμές επικεντρώθηκαν στην ικανότητα της μπαταρίας και της Ηλεκτρικής Μονάδας Κίνησης (EDU) που αποτελούν τα βασικά στοιχεία του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων του κιβωτίου ταχυτήτων, του ηλεκτροκινητήρα και των ηλεκτρονικών ισχύος σε ακραίες θερμοκρασίες υπό το μηδέν που φτάνουν μάλιστα έως και τους -40°C.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία και η EDU συναρμολογούνται από τηνJLR, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για τη μάρκα. Οι δοκιμές στις παγωμένες λίμνες της Σουηδίας, ανέδειξαν αν μη τι άλλο τις δυνατότητες του νέου ηλεκτρικού συστήματος κίνησης της Range Rover, με το οποίο το αυτοκίνητο θα ξεπεράσει τις ήδη εξαιρετικές επιδόσεις του σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση, παραμένοντας ασυναγώνιστο σε όλα τα εδάφη, όπως επίσης και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Το νέο επιβλητικό και αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα διαθέτει προηγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης βασισμένο στο ABS το οποίο όμως με ηλεκτρονικό τρόπο θα επεμβαίνει ξεχωριστά σε κάθε τροχό. Το ηλεκτρικό σύστημα θα ακολουθεί τη δομή 800 V για πολύ γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας. Όσο για τις επιδόσεις, το brand αναφέρει ότι θα έχει αντίστοιχη απόδοση με την V8 έκδοση των 520 ίππων από τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Προκειμένου η Range Rover να διασφαλίσει την άριστη κατασκευή ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, έχει προηγηθεί ένα εξαντλητικό πρόγραμμα φυσικών δοκιμών και εξέλιξης, όλα σχεδιασμένα ώστε να ωθήσουν το Range Rover Electric στα άκρα και να εξασφαλιστεί έμπρακτα πως η ικανότητα και οι υπέρογκες δυνατότητές του παραμένουν απαράμιλλες, όταν θα φτάσει στα χέρια του πελάτη.

Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό Range Rover θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Σόλιχαλ της Βρετανίας και αναμένεται να παρουσιαστεί στην τελική του μορφή μετά το καλοκαίρι. Ήδη η εταιρεία έχει λάβει 16.000 αιτήματα ενδιαφέροντος.

Σημειώστε πως η πολυπόθητη wishlist έχει ανοίξει για προ-παραγγελίες του νέου και εντυπωσιακού Range Rover Electric. Η αναμονή στη λίστα αντανακλά, αν μη τι άλλο, μια μορφή επενδυτικής κίνησης, όπως συμβαίνει δηλαδή συνήθως με την προσδοκία για την απόκτηση όλων των πολυπόθητων προϊόντων πολυτελείας που διατηρούν πάντα την υψηλή αξία τους.

Advertisement