Live Κίνηση
Περισσότερα
Range Rover

Πόσο κοστίζουν τα Plug In υβριδικά Land Rover των 309 ίππων;

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζουν τα Plug In υβριδικά Land Rover των 309 ίππων;

Range Rover

Πόσο κοστίζουν τα Plug In υβριδικά Land Rover των 309 ίππων;

Range Rover

Τα νέα Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport είναι τώρα διαθέσιμα στην Ελλάδα με τεχνολογία plug-in hybrid electric vehicle (PHEV) και κινητήρα 1.5 lt., έχοντας πολύ χαμηλή κατανάλωση και ρύπους.

Advertisement
Advertisement

Με το σήμα P300e, τα νέα plug-in hybrids Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport βασίζονται στην προηγμένη αρχιτεκτονική της Land Rover Premium Transverse, η οποία σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση, διατηρώντας ταυτόχρονα την ικανότητα off-road της Land Rover.

Τα νέα μοντέλα συνδυάζουν έναν βενζινοκινητήρα 200PS (147kW) 1,5 λίτρου, με έναν ηλεκτροκινητήρα 109 PS (80 kW) ενσωματωμένο στον πίσω άξονα και τροφοδοτούμενο από μπαταρία ιόντων λιθίου 15 kWh που βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα (συνδυαστική απόδοση 309 ίππων).

Advertisement
Advertisement

Η επιτάχυνση 0-100km/h έρχεται σε 6,4 δευτερόλεπτα στο Range Rover Evoque και σε 6,6 δευτερόλεπτα στο Discovery Sport. Και τα δύο μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητες μέχρι 135 km/h (84 mph) χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτά είναι τα νέα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Advertisement

Στον τομέα της οικονομίας και της οικολογίας, το Range Rover Evoque P300e εκπέμπει μόλις 32g/km CO2 (WLTP) και διαθέτει μια ηλεκτρική λειτουργία με 0 εκπομπές ρύπων μέχρι 66 km, με οικονομία καυσίμου 1,4L/100km.

Advertisement

Το Discovery Sport P300e μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 62 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ισχύ και προσφέρει οικονομία καυσίμου 1,6L/100km. Χάρη στην ηλεκτροκίνητη τεχνολογία, το Discovery Sport P300e παράγει εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 μόλις 36g/km.

Οι οδηγοί και των δύο μοντέλων μπορούν να επιλέξουν από τρεις τρόπους οδήγησης που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους, είτε είναι στην πόλη είτε οδηγούν σε αυτοκινητόδρομο: Hybrid (υβριδική), EV (ηλεκτρική) SAVE (δίνει προτεραιότητα στον κινητήρα καύσης).

Advertisement

Ένας υπερσύγχρονος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων βρίσκεται στο επίκεντρο των νέων PHEVs: Το τελευταίο μέλος της οικογένειας κινητήρων Ingenium, η οποία έχει τώρα τρεις, τέσσερις και έξι κυλίνδρους.

Ο ελαφρύς κινητήρας αλουμινίου – 37 kg ελαφρύτερος από τον τετρακύλινδρο – προσφέρει ισχυρή απόδοση και φινέτσα με εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου. Αυτός ο κινητήρας μικρής χωρητικότητας επιτυγχάνει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τριβής, που συμβάλλουν στην εξαιρετική του απόδοση.

Ένα ομαλό νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο έχει επιλεγεί για να ταιριάζει με την απόδοση ισχύος και ροπής του τρικύλινδρου κινητήρα. Εκτός του ότι είναι 5 kg ελαφρύτερο από το κιβώτιο εννέα ταχυτήτων που χρησιμοποιείται στα άλλα μοντέλα, η νέα έκδοση οκτώ ταχυτήτων προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση και αλλαγή ενώ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του υβριδικού συστήματος.

Πρώτη δοκιμή: Νέα Alfa Romeo Stelvio 2.2D 210 PS Veloce

Τα Range Rover Evoque PHEV και Land Rover Discovery Sport PHEV είναι τώρα διαθέσιμα για παραγγελία στην ελληνική αγορά. Οι τιμές τους είναι από 62.800 και από 57.200 ευρώ αντίστοιχα.